nrk.no

NRK.no kåret til årets nettsted

Kategori: NRK


Prisen for årets nettsted 2010 ble delt ut under Nordiske Mediedager i Bergen onsdag kveld, og er bestemt av en fagjury i regi av Mediebedriftenes landsforening.

Årets nettsted. Intet mindre. Det liker vi jo!

Les hele saken.

Bilde: Sindre Østgård, Frank Gander og Hege Øygaren tar imot pris i Bergen.

(Fotograf: Eirik Solheim / Creative Commons CC-BY-SA)

14 kommentarer

    • Eirik Solheim (NRK) (svar til Morten Skogly)

      Klikker du gjennom til saken på nrk.no finner du begrunnelsen:

      «Årets nettsted har det siste året fått tydeligere nyhetsfokus, renere design og enklere navigering. Nettstedet har et bredt innhold med nettradio, nett-tv og egne nettsider for barn. Nettstedet har spennende samarbeidspartnere som de klarer å lage gode tjenester med, som UT og YR. Kombinasjonen av å få fram sine spesialområder og samtidig lage gode tjenester med samarbeidspartnerne, gjør at juryen finner akkurat dette nettsteder verdig som Årets nettsted.»

    • Randomdude1979 (svar til Pål)

      Pål: Slutt tull da 🙂 Du har jo aldri betalt lisens en gang 🙂

      Men jeg er sikker på at dette vil bedre seg. NRK fokuserer med og mer på åpne standarder.

  1. Gratulerer! Nrk.no er en av få norske nettsider som virkelig har klart å bli både brukervennlig, omfattende , oversiktelig og se bra ut samtidig. Den er ikke perfekt, men et godt eksempel på hvordan det skal gjøres.

    Og all honnør for å fjerne reklamen! Det hjalp veldig, og løftet med en gang siden fra en andreplass når det gjelder mine nyhets-favoritter til en førsteplass.

    Skulle likevel likt å se litt bedre ettersyn når det gjelder videoer på førstesiden. Det er ikke alltid de blir «funnet» av videoklienten.

    Svar på denne kommentaren

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til Frode Drønen)

      Det er meningen at det skal oppføre seg slik. Men du kan trykke «leter du etter webutgaven» øverst på siden.

      vi holder på å lage nye mobilsider for tiden, de blir med litt flaks ferdige før sommerferien. Da blir det nok smoothere.

  2. Jeg har fortsatt store problemer med både nettradioen og nett-TVen, samt den tabloide forsida synes jeg heller ikke noe særlig om. Men konkurransen var kanskje ikke så hard. Solheims kommentar i dag om at det er synd Open Office kopierer Microsoft, og dermed blir like dårlig. Det kan jo NRK.no også tenke på versus de norske nettavisene. Er det ikke nok med de tabloidnettavisene vi har? Såvidt jeg forstår er det et mål for NRK at nrk.no skal bli største (eller var det nest største) nettsted i Norge. Er det virkelig et fornuftig mål?

    At NRK føler de må henge en sløyfe øverst på siden for å vise at de har vunnet sier vel ganske mye. Man skulle jo tro at om sidene var fryktelig gode, så slapp man å putte leppestift på grisen.

    Når det er sagt, jeg er en stor fan av sidene til NRK Super og yr.no. ut.no ser også knall ut selv om jeg ikke har fått brukt den så mye ennå. Så det er utvilsomt mange gode ting som blir laget. Jeg setter også stor pris på at jeg får med meg mye av NRKs tilbud uansett hvor jeg måtte befinne meg. Vel, som oftest i alle fall.

    Gratulere med prisen.

    Svar på denne kommentaren

  3. En ting jeg synes er litt rart med nrk.no er hva som havner i distriktsnyheter. Jeg synes det er litt pussig når generelle nyhetssaker eller forbrukerjournalistikk uten noen bestemt stedstilknytning havner under et distrikt, fx nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7182745 hva har en sak om tipsing om kjøring i utlandet å gjøre med Nordland? Joda, mulig at den er laget av en journalist ansatt i nrk Nordland, men jeg synes allikevel dette er en merkelig plassering.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.