nrk.no

NRKbeta-redaktøren har fått ny jobb

Kategorier: NRK & NRKbeta


Øyvind Solstad, nåværende redaktør for NRKbeta, slutter i NRK 1. mai. Han har fått ny jobb i mediebyrået Carat Interactive.

Øyvind har vært redaktør for NRKbeta helt fra starten i 2007. Tidligere har han jobbet i NRKs markedsavdeling, og flere år i NRKs radio- og fjernsynsavdelinger.

– Det er alltid trist å miste flinke folk, men vi er samtidig stolte over å ha ansatte som også er attraktive for resten av Medie-Norge. Øyvind søker selv nye utfordringer og vi setter pris på den gode jobben han har gjort for NRK i sin periode her, sier Sindre Østgård, sjef for Nye Medier i NRK.

NRKbeta-oppstarten i 2007

NRKbeta ble startet for at NRK skulle få et sted å nå ut til våre mest ivrige brukere. I tillegg ønsket man å lage et sted der informasjon, tanker og litt av spisskompetansen i NRK kunne deles.

Den første artikkelen på NRKbeta ble postet 31. desember 2006. Brukerdialogen ble raskt bedre enn ventet, og det har kommet mye lærdom ut av den tette kontakten med mange av Norges beste netthoder.

– NRKbeta har blitt et viktig verktøy for oss i NRKs avdeling for nye medier. Her kan vi diskutere planer, prosjekter og utfordringer med Norges beste nettpublikum, sier Eirik Solheim, som nå blir konstituert redaktør for NRKbeta. Han var mannen som tok initiativ til NRKbeta-oppstarten i 2006, og har vært prosjektleder for nettstedet fra lanseringen.

NRKbeta har vært drevet av Øyvind Solstad, Marius Arnesen og Eirik Solheim fra starten i 2007, med god hjelp fra Jon Ståle Carlsen, Anders Hofseth, Henrik Lied og flere andre NRK-ansatte. I tillegg har svært mange brukere og entusiaster utenfor NRK gitt store og verdifulle bidrag, ikke minst gjennom kommentarfeltene og brukerdialogen.

– Vi var usikre på hvordan NRKbeta ville bli mottatt av publikum, men i dag er vi veldig stolte over hva nettstedet har blitt til. Som så ofte på nettet har vi endt opp med noe mer enn det som var planlagt. Noe bedre. Noe større. Noe viktigere, avslutter Solheim.

NRKbeta har vært inspirasjonskilde for flere andre liknende nettsteder, bl.a. beta.regjeringen.no og Finn labs.

Hva skjer med NRKbeta videre?

NRKbeta er et relativt modent nettsted etter hele 1195 dager på lufta, og nå er det på tide å ta NRKbeta til neste nivå.

– Vi er svært stolte over det vi har bygget opp på NRKbeta, og kommer til å satse videre på tjenesten. Vi ser at dette er en av NRKs viktigste møtepunkter for å ha dialog med vårt publikum, teste nye tanker og få gode råd om hvordan vi kan bli enda bedre, sier Sindre Østgård. Vi er nå midt i en prosess der vi ser på roller og oppgaver, og ser oss om etter kandidater som kan fylle redaktørstolen for NRKbeta.

Har du gode innspill til hvordan vi i NRK bør jobbe videre med NRKbeta? Hva ønsker du deg mer av? Mindre av? Hva bør vi dele mer av?

18 kommentarer

  • Thomas (svar til Øydis)

   Ingenting mot kvinner, men ikke sett inn en kvinne fordi det skal være en kvinne. Er hun bedre kvalifisert enn andre søkere? Selvsagt skal hun få være sjef – den beste bør få jobben, uavhengig av kjønn.

  • Øyvind Solstad (NRK) (svar til Øydis)

   Tusen takk, Øydis!

   Jeg synes faktisk du har et lite poeng – og ser samtidig Thomas’ poeng.

   Selv om kvinner er i flertall BÅDE når det gjelder hvem som tas opp på høyere studier innenfor IT, og når det gjelder hvem som bruker sosiale medier (Facebook har vel f. eks. 54% kvinner såvidt jeg husker), så er hele 80% av fansen til NRKbeta på Facebook menn. Det er rart.

   Og sier kanskje noe om måten vi skriver på? Kanskje det er for guttete?

  • Er det sant at det er flertall av kvinner som blir tatt opp på høyere utdannelse innen IT? Da er det en glad-nyhet jeg ikke har fått med meg.

   Jeg er forøvrig enig med Mia, det går veldig bra å lese NRKBeta som jente.

   Lykke til i ny jobb, og takk for mye interessant du har bidratt med på disse sidene.

  • Øyvind Solstad (NRK) (svar til Marit)

   Jeg driver og leter etter tallene – og her er noe å starte med:

   SSB statistikk over hvem som tar høyere utdanning:

   http://www.ssb.no/utniv/tab-2009-08-25-01.html

   Der kan du f. eks. lese ut at i 2008 var det henholdsvis 306 785 og 143 175 menn i Norge som hadde høgskole eller universitetsutdannelse, kort eller lang (første tallet er kort, det andre lang).

   Tilsvarende tall for kvinner er 435 752 og 90 660.

   Altså er det flere kvinner med kort høgskoleutdanning i Norge, men flere menn som tar lengre studier (hos SSB er dette definert som detar utdanning på mer enn 4 år på høgskole eller universitet).

   På Database for statistikk om høgre utdanning finner man at kvinner utgjør 58% av studentene ved universitetene og 47% av studentene ved såkalte «statlige vitenskaplige høgskoler».

   http://dbh.nsd.uib.no/nokkeltall/forholdstall.action

   Det er da IKKE et flertall slik jeg hevdet så jeg må ha misforstått informasjon jeg har fått tidligere.

   Hvis noen har tall for IT-studier er jeg veldig interessert!

  • Takk for at du tok deg tid til å sjekke. Det var ikke for å «ta deg», men det stemte dårlig med min erfaring som informatikkstudent både i Tromsø og i Trondheim.

 1. Gratulerer med ny jobb, synd å se en viktig person for nrkbeta gå videre, men lykke til i ny retning. Og så håper jeg(/vi?) at NRKBeta fortesset å væremed å sette digital dagsorden i Norge

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Solstad (NRK) (svar til Kristian)

   Tusen takk Kristian! NRKbeta kommer til å fortsette å være NRKs sandkasse for teknologi og nye medier – med alt det innebærer. Det kommer til å bli veldig bra.

 2. Lykke til videre da 😀

  Vil i samme slengen legge inn at jeg som kvinne leser bloggen deres med stor iver.

  Syns dere balanserer innholdet godt, og håper videreutviklingen fortsetter i samme leie som nå 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Mia Holte)

   Det er veldig kjipt å miste Øyvinds kompetanse og innsikt men vi lover at NRKbeta skal fortsette å dele, prøve, provosere, leke og informere!

 3. Hadde gleden av å høre deg på et ellers dørgende kjedelig seminar, Øyvind. Genialt å ha din kompetanse og formidlingsevne i vårt alles felleseie NRK. Vi er mange som har hatt glede av det. Lykke til videre, og fortsett å dele av kunnskapen!

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Solstad (NRK) (svar til Gunnar)

   @Gunnar: Tusen takk! Ja, en viktig del av den nye jobben min er å dele kunnskap. Det kommer jeg til å fortsette med!

 4. Et nytt konsulentselskap blir født

  […] om mange nå har valgt å forlate skuta på en gang, mindre enn et år etter at forrige redaktør gikk ut i næringslivet, vil alle fremheve at NRKbeta er et svært godt sted å være og at det har vært noen gode og […]

  Svar på denne kommentaren

 5. oyvindsolstad.no – Øyvind Solstads norske nettsider

  […] jeg ikke lengre ansatt i Carat Norge. Jeg begynte i Carat for to år siden, etter å ha jobbet som redaktør i NRKbeta.no i tre år fra oppstarten i 2007 til mai […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.