nrk.no

Detaljer om ny Nett-TV i NRK

Kategorier: DRM,NRK & NRKTV


Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

For ikke lenge siden kunne vi bringe nyheten om at NRK.no fjerner reklamen. Dette fører til lavere inntekter og de siste ukene har vi sittet i intense møter for å finne ut hva som skal prioriteres ned.

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

Og selv om vi i NRKbeta ikke er enige i denne avgjørelsen har det blitt besluttet at ambisjonene for ny Nett-TV skal justeres og at rettighetsavklaringer må bli billigere. Den nye løsningen for Nett-TV vil derfor basere seg direkte på eksisterende løsning. Etter de positive erfaringene under OL i Vancouver ser vi ikke noen grunn til å gå bort fra Windows Media Video og Silverlight.

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

NRK Nett-TV med MPEG4

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

Windows Media gir også svært sikker DRM og gode muligheter for geoblocking. Dette gir lavere kostnader for rettighetsklarering. NRK har vurdert alternativer, men det finnes ingen løsninger som er bedre enn den eksisterende.

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

Dette betyr også at vi ikke får nye enkodere for MPEG4 slik det opprinnelig var planlagt. Vi må derfor gå over til Windows Media Video med DRM for alt innholdet på BitTorrent også.

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

NRK Nett-TV

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

Det er lenge siden vi utlyste navnekonkurranse for ny Nett-TV. Den gode nyheten er at vi har bestemt oss for navn. Vi ønsket et godt og beskrivende norsk ord. Slik tjenesten fungerer gir den et bredt tilbud av innhold «on demand». Eller video på bestilling som det heter på norsk. Med basis i dette har vi valgt å kalle den nye løsningen for NRK Bestillingsspiller. Enkelt, norsk og beskrivende. Samtidig gir det en del spennende typografiske muligheter med gjenntakelsen av bokstavene «ill».

Vi kommer tilbake med skisser og flere detaljer over påske.

Sjekk publiseringsdatoen for denne artikkelen 😉

19 kommentarer

 1. Knut Melvær

  Jeg satt med hjertet i halsen helt til «Vi må derfor gå over til Windows Media Video med DRM for alt innholdet på BitTorrent også.»

  Dere kjenner definitivt leserene deres. Applaus!

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Knut Melvær)

   Vi ser på alternativer. I stedet for å bruke de nye VC1-enkoderne med DRM vurderer vi å benytte parken av litt eldre enkodere som kjører på Sorenson Video 1. Om vi makser ut båndbredden på Sorenson Video 1 kan vi få en kvalitet som tilsvarer det man finner på alle de gode CD-ROM-utgivelsene fra slutten av 90-tallet.

   Vi jobber også med en iPhone- og Android-App som støtter Sorenson Video 1.

 2. Jens Christian

  Hei – Siden denne handler om nett-tv, så tenkte jeg det passet å spørre her:

  Nå ser jeg på intervjuet med Lorentzen (Hjernevask) også lurte jeg på – Kan dere telle hvor mange som faktisk har startet det aktuelle videoklippet, eller bare at jeg har vært inne på den artikkelen der videoen er embedded?

  Svar på denne kommentaren

  • Trond Johansen (svar til Jens Christian)

   Ja, vi kan telle alle gangene hver enkelt video er startet.

   Vi er i ferd med å bytte til Scores, som er TNS Gallups video- og nettmåleverktøy. Her vil vi også få ut hvor lenge brukere ser på en video, når på døgnet osv osv.

 3. Siden jeg leste saken på mobilen la jeg ikke merke til datoen, og gikk rett på…

  NRK Nett-TV er horribelt å bruke for meg som Linux-bruker, så at man skulle fortsette med WMV og/eller Silverlight ville vært et skrekksenario!

  Svar på denne kommentaren

 4. Jeg ble lurt, gitt.. 😛
  Gikk inn for å skrive hvor natta det var med MS sine løsninger inntil jeg plutselig sjekket kommentarene.
  Men det er ikke noe i veien for at jeg kan si hvor håpløst MS og Windows Media er (for meg) når jeg først er her.
  På jobb får vi ikke installere Silverlight (krever Administrator), så den er grei.
  På min nye W7-maskin hjemme funker ikke Nrk Nett-radio eller -tv, ettersom den mumler noe om at versjonen ikke passer. Jeg bruker ikke Windows Media Player, og i min verden «eksisterer» ikke den, så jeg har ingen behov for å oppgradere den og passe på at jeg har riktig versjon etc.
  Og hvis jeg først bruker en XP-maskin, og streamingen fungerer, så må man bare glemme å «spole» (hoppe noen minutter frem eller tilbake). Da blir man kastet inn i buffering-skjærsilden for aldri å komme tilbake.
  Alt i alt fungerer Microsoft sine lønsinger for streaming av lyd og bilde ganske dårlig (for meg).

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.