nrk.no

SXSW2010 – En konferanse til etterfølgelse

Kategori: Konferanser og messer

Badge med QR-code
Badge med QR-code

SXSW er over for denne gang, og sjelden har jeg latt meg imponere så til de grader av en konferanse. Både hva program angår, men overraskende nok også av gjennomføringen.

SXSW: Skjerm med oversikt over hva som skjer hvor, hvor mange som er der og hvordan det ligger ann med kø.
SXSW: Skjerm med oversikt over hva som skjer hvor, hvor mange som er der og hvordan det ligger ann med kø.

«South By South West» konferansen/festivalen er delt inn i «Music», «Film» og «Interactive», og for første gang i år er «Interactive» den størrste delen med fleste solgte badger. Det skal sies at det nok er flere mennesker til stede på «Music», da det her også foregår svært mange arrangementer utenfor det offisielle programmet.

Optimalt nett og strøm

Mye av problemet med både teknologikonferanser og musikkfestivaler av denne størrelsen er at arrangørene sjelden klarer å skaffe nok strøm og nett til tusenvis av deltakere som skal twittre, sjekke inn og skrive referater. SXSW er her sjokkerende gode.

Nok strøm
Nok strøm

Det er riktignok ikke lagt ut strøm blant stolene i salene, men det er mer enn nok strømuttak rundt omkring på Austin Conference Center, hvor de fleste foredragene og paneldebattene holdes, så lading av mobiler og laptopper er faktisk aldri noe problem.

AT&T WIN
AT&T WIN

Bakerst i alle salene er det også rigget opp med strømpadder, slik at hvis det virkelig er krise under foredragene, er det fult mulig å sitte på gulvet der og lade.

Nett-tilgangen er rett og slett utrolig bra. Å levere nettverk smertefritt til tusenvis av mennesker som beveger seg rundt med minst like mange mac’er, pc’er og mobiltelefoner er en prestasjon i seg selv. Når nettet i tillegg er utrolig kjapt, er det nesten for godt til å være sant.

Godt med WLan sendere i alle konferansesaler
Godt med WLan sendere i alle konferansesaler

Techcrunch skjønner heller ikke helt hva som foregår, men mener at hvis AT&T får til dette på SXSW, bør de også få det til i de amerikanske storbyene.

Cells On Wheels (COWS) i Austin under SXSW
Cells On Wheels (COWS) i Austin under SXSW

Det er nemlig ikke bare inne på konferansesenteret det er nettdekning, også ute i byen har AT&T fyrt opp nettet, og på flere steder i byen står såkalte «Cells On Wheels» (COWS) som sørger for at folk med AT&T abonnement faktisk har raskt WLan over hele byen.

Hashtags

Hashtag og navneskilt
Hashtag og navneskilt

På moderne konferanser har twitter blitt et viktig verktøy for å følge med på hva som skjer hvor.  Bare noe så enkelt som at alle sessionene er tydelig merket med navn på hvem som snakker, og twitter-hashtag er en liten men svært viktig detalj man på SXSW virkelig har skjønt.

Infoskjermer

Rundt omkring på SXSW står det utplassert skjermer som til enhver tid viser data fra Twitter, Foursquare og Flickr.

Kart fra FourSquare på SXSW
Kart fra FourSquare på SXSW

Hva er trending topics på de ulike stedene, hvor er det mest folk, hvor lang er køene etc. Svært nyttig og et godt eksempel på hva man kan være i stand til å få ut av de ulike sosiale nettverkene når så mange mennesker bruker dem på et sted.

Trending Topics
Trending Topics
Bildestrøm fra Flickr på SXSW
Bildestrøm fra Flickr på SXSW

Sosiale nettsider / mobiltjenester

Å lage en nettside med tilhørende mobilapplikasjoner til en festival med flere hunder foredrag og konserter rundt omkring på ulike scener og utesteder, er også en formidabel jobb. SXSW har imidlertid også fått til dette svært godt. På nettsiden får du svært god oversikt over hva som foregår, du har et eget nettverk med dine venner og man kan se hvem som skal gå på hvilke foredrag. Det hele er også tilgjengelig i en mobilapplikasjon for iPhone og som mobile websider. Svært praktisk når man surer rundt og forsøker å finne riktig etasje, sal og venner og henge med 🙂

Nett og iPhone-app på SXSW
Nett og iPhone-app på SXSW

En nyttig feature er også muligheten til å legge til venner ved å scanne badgene til hverandre. Alle badgene er utstyrt med en QR-kode, og ved å scanne koden til noen legges de automatisk til som venner i ditt nettverk. Alle badgene har også RF-id-brikke som scannes når man skal inn på de ulike konsertene.

Badge med QR-code
Badge med QR-code

Jeg har tilgode å se festivaler / konferanser i Norge som når dette til knærne hva gjennomførelse angår. SXSW bør være et forbilde for absolutt alle som tenker å samle mer enn ti mennesker i et og samme rom i tiden framover.

Over og ut fra Austin, Texas. 🙂

7 kommentarer

 1. Kristine Löwe

  På en måte er det litt trist at det er en nyhet at alt funker så bra, det viser hvor ille det står til generelt, men det er også veldig godt å lese at noen faktisk får det til. Jeg har vært på en god del seminarer om sosiale medier i Europa uten at noen virkelig har fått til dette med strøm og nett. Samtidig arrangerer jeg en del møter/seminarer selv og er lutter øre om noen vet om seminarlokaler i Oslo som både har bra nett og mange strømuttak ( gjerne uten at de koster skjorta av den grunn). Jeg synes Litteraturhuset er veldig bra på pris og setter pris på at de har gratis nett som stortsett fungerer greit, men så mange strømuttak er det ikke i møterommene der. Allikevel har de den beste totalpakka jeg vet om, men det kan være mye jeg ikke vet om… Min erfaring er nemlig at de som tilbyr konferanslokaler, selv dyre hoteller, ofte ikke er på nett i forhold til dette i det hele tatt(hoteller og internett er jo et kapittel i seg selv)…

  Svar på denne kommentaren

 2. Imponerende er ordet:) Selv er jeg også spent på hvordan CloudSlam’10 kommer til å foregå.. Hele konferansen foregår på nett med Cisco Webex virituelle møterom, en helt annen klasse selvfølgelig, men spennende likevel:)

  Svar på denne kommentaren

 3. Marius Eriksen

  Kan ikke annet enn å skrive under på dette Marius. Alt funket for oss også. Man hadde full oversikt til en hver tid, strøm og wi-fi tilgjengelig absolutt overalt – til og med på festene, og my.sxsw appen var til en hver tid oppdatert. Det blir nok en tur i 2011 også.

  Uansett har vi lært mye til evt. egne arrangementer fremover.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.