nrk.no

Kravlende display

Kategorier: Gadgets,Moro,TV & Video


Jeg trodde egentlig at 3D TV var det jeg ønsket meg, men så feil kan man ta. Jeg vil mye heller ha et display som kravler rundt som det selv vil, som hjelper meg å passe tiden, finne nøkler og holde det ryddig. Og som freaker ut gjester på besøk.

Se den fascinerende videoen her:

Dessverre er det bare et konsept utviklet av Julia Y. Tsao. Hun kaller det «Curious displays» og sier selv:

The project explores our relationship with devices and technology by examining the multi-dimensionality of communication and the complexity of social behavior and interaction. In its essence, the project functions as a piece of design fiction, considering the fluctuating nature of our present engagement with media technology and providing futurist imaginings of other ways of being.

og…

Curious Display «blocks» are tangible and tactile. They occupy and move through physical space, and are thus subject to the same spatial rules and limitations faced by any other physical objects. These constraints lend themselves to potentially interesting outcomes in terms of interactivity and negotiation. An abundance of questions quickly begin to surface–how do they move? How do they behave? Does this movement and behavior begin to allude to the development of a type of personality? How does one communicate with them? Where do they go when you’re not using them? What role do they take on in our daily lives?

Spennende og veldig kreativt. Jeg liker spesielt hvordan uttrykket «out of the box» nå faktisk er 100% sant. Les alt om «Curious displays» på Julias blogg. Og her er hva hun anbefaler om noen av klossene begynner å tøffe seg:

8 kommentarer

  • Øyvind Solstad (NRK) (svar til Johannes Steen)

   Videoen ligger hos Vimeo, og de bruker Flash til å vise den når den vises på NRKbeta. Men om du klikker på lenken (over videoen) så kommer du til Vimeo.com og der bruker de HTML5 til å vise deg en H.264-versjon av videoen. Har du en ny nettleser kan du da se den uten Flash. Jeg ser den akkurat nå på iPhonen min uten problemer.

 1. Jeg synes dette var veldig interessant. Å begrense videovisning til et fastskrudd (flatt) rektangel med et visst høye-til-bredde-forhold er litt hemmende.

  Mange av prinsippene kan fungere relativt likt med OLED-vegger+gulv (+tak) da vi ikke klarer å følge med overalt hele tiden. Hadde vært praktisk om filmen fulgte etter når man går på kjøkkenet for å smøre seg ei brødskive 🙂

  Lignende konsept, men med flyvende piksler:
  youtube.com/watch?v=K-9CRSNseL0

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.