nrk.no

Fredagsmoro: Verdens største dovegg

Kategorier: Det sosiale nettet & Internett

NRKbeta doveggen
NRKbeta doveggen

Se for deg verdens største dovegg. I cyberspace. Et sted hvor alle kan skrive samtidig, hva man vil, hvor man vil. Det er mulig det ikke akkurat er en drøm, men det finnes. Bli med en tur inn i  Your World of Text‘s fantastiske verden(er).

Your World of Text
Your World of Text

Dovegg-litteraturen er i seg selv et fascinerende fenomen, også i den virkelige verden, og det blir ikke mindre fascinerende på Internet. Dikt, små ASCII-tegneserier, «samtaler», banning, griseprat og morsomheter. Akkurat som på virkelighetens dovegg.

Det er ikke mulig å lime inn tekst, ei heller å holde inn back-space. Man kan slette eller overskrive hva andre har skrevet, og det er selvsagt ikke mulig å moderere på noe vis for den som har opprettet siden. For å navigere rundt i dovegg-verden klikker du og drar siden, og rent teknologisk ser det ut til å være skrudd sammen i HTML og jQuery.

NRKbeta doveggen
NRKbeta doveggen

Hoved-doveggen ligger på roten av http://yourworldoftext.com/, men man kan opprette sin egen do-vegg ved å rett og slett skrive en tekst etter adressen. Er ikke akkurat den veggen tatt av noen andre, blir den «din» 🙂

Vi har derfor æren av å ønske dere velkommen til NRKbeta doveggen, med ønske om at dere bidrar med alskens rariteter på denne fredagen 🙂

14 kommentarer

 1. Kim Hauglid

  Dette minner meg om noe annet som fantes på internett et sted, men som jeg ikke finner igjen og er umulig å søke opp igjen, visstnok.

  Det var et gigantisk bitmap-bilde i 3D, av et helt samfunn av en by, med bygninger, gater, veier, jernbane, flyplasser, fabrikker, havner, land og sjø, mennesker, parker, torg, lekeplaser… Kort sagt, alt mulig. Kunne sitte å scrolle leeeenge og hele tiden oppdage noe nytt.

  Er det noen som aner hvor dette ligger hen nå?

  Svar på denne kommentaren

 2. Genialt, noen fikset K-en til NRK-logoen jeg ikke rakk å gjøre ferdig før jobb 😀
  Veldig moro med slike nettsteder, spesielt når store aktører som NRKBeta dytter en rekke mennesker inn på de samtidig. \o/

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.