nrk.no

OK GO – slår de 48 millioner visninger?

Kategorier: Internett,Media,Musikk og lyd & Video


Bandet OK Go har hatt kjempesuksess med tredemøllevideoen for låten Here it goes again. 48 millioner visninger står det respekt av. De er selvutnevnte nerder og behandler internett og mulighetene det gir ganske mesterlig. Og da EMI en periode fjernet muligheten til å embedde videoene deres gikk de tydelig ut og sa hva de mente om det. NewTeeVee pratet med vokalist Damien Kulash etter den kontroversen og får svar på litt detaljer rundt saken.

OK Go har laget kule ting etter Here it goes again, og kan nå se ut til å toppe det meste med sin siste musikkvideo. Den er basert på en massiv maskin. De brukte nettet til å komme i kontakt med fysikere, kjemikere, kunstnere og andre som kunne hjelpe dem å bygge maskinen. Da jeg så videoen på YouTube i går kveld hadde den 100 000 visninger. I dag morges hadde den nærmere 800 000. Så da er det bare å lene seg tilbake å nyte et herlig stykke musikk, kunst, fysikk, kjemi, elektronikk og generell nerding:

De har selvfølgelig også laget noen korte «making of»-videoer til denne lille godbiten:

Making of TTSP #1
Making of TTSP #2
Making of TTSP #3
Making of TTSP #4

Maskinen de har bygget kalles en Rube Goldberg-maskin. Og har sitt navn fra den amerikanske oppfinneren og tegneserietegneren Rube Goldberg. En av de mest kjente slike er fra kunstfilmen The Way Things Go av Peter Fischli og David Weiss.

Likevel er det mange som føste gang så noe slikt i en raklamefilm for Honda. Og Honda har senere innrømmet at de rappet noen av idéene til «Cog» direkte fra The Way Things Go.

Uansett er dette lekent og inspirerende. Og litt fredagsmoro på en onsdag.

Kom gjerne med linker til andre Goldberg-maskiner og spennende tilsvarende prosjekt i kommentarfeltet.

15 kommentarer

 1. Morten Skogly

  Hehe, morsom detalj rett etter at tven med tredemøllevideoen blir knust, da kan man se en solid stabel med knuste tver ved veggen, sikkert en for hver test de har gjort.

  Gøy video, men tar kanskje oppmerksomheten en smule vekk fra sangen? Noe som kanskje er like greit 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Snorre Tørriseng

  Et nydelig håndverk: Både idé og gjennomføring står til 10.0 i stil. Må si jeg fikk sansen for Syyn Labs, hadde vært en fin gjeng å konsultert ved neste brainstorming i utvikling av digitale læremidler… OK (go) låt også forresten…

  Svar på denne kommentaren

 3. Comstation.net » Blog Archive » Sinnsykt kul musikk video

  […] har en artikkel der de roser videon HER. De prøver vistnok også å ta rekordren fra sin forrige nett “release” som var på 48 […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Sansynligvis verdens største – og svært imponerende xylofon

  […] Ellers finner dere linker til flere morsomme Goldbergmaskiner i kommentarfeltet til vår artikkel om OK GO og deres nydelige musikkvideo This too shall pass. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.