nrk.no

Windows Phone 7

Kategorier: Gadgets,Mobil & Windows


Vi har tidligere sagt at slaget om de mobile skjermene kommer til å stå mellom Apple og Google. Men det har såvisst ikke Microsoft tenkt å høre på! Heldigvis, hadde jeg nær sagt, for bransjen trenger konkurranse for skape innovasjon.

Microsoft har nå lagt ut video av hvordan det kommende operativsystemet Windows Phone 7 skal se ut. (videoen er i Silverlight)


Get Microsoft Silverlight

Du kan se mer om telefonen på windowsphone7series.com eller se reklamevideo på YouTube:

Dette ser ganske fint ut. Jeg tror kanskje animasjonene blir noe plagsomme etter å ha sett dem 500 ganger, men alt i alt ser det rent og pent ut. Spennende med integrasjon mot sosiale medier og Xbox live.

Tusenkroners-spørsmålet er om Microsoft klarer å ta tilbake forspranget som Apple, Google og Nokia har på smarte telefoner…

Det handler mye om selve operativsystemet på telefonene. Men enda mer om applikasjonene: Det som gjør at jeg mener iPhone er markedets beste telefon er de applikasjonene jeg kan kjøre på den, alt fra spill til produktivitet. Om Microsoft klarer å få mange til å programmere for Windows Phone, kan de kapre markeder. Hvis ikke, kommer de til å feile.

De samme spørsmålene som Marius Arnesen stilte i «Android vs iPhone – Det er her kampen skal stå!» – gjelder for Windows Phone:

Er Windows Phone godt nok for utviklerne?
Er det “lett nok” å tjene penger her?
Er det “lett nok” å bruke penger her?
Blir/er det nok applikasjoner her?

Hva tror dere?

7 kommentarer

 1. Microsoft vil slite. Det som ser litt lekkert ut på en video, er i mange tilfeller ugreit i praktisk bruk. Mye lekre animasjoner som bare tar tid og ressurser.
  Spørsmålet er hvordan telefonen oppfattes i daglig bruk av vanlige folk. Hvordan fungerer soft-tastaturet, hvor raskt responderer telefonen på input, hvor lett er det å finne, kjøpe og installere tillegg, bugs, krasjer osv osv.
  Allerede i promoen ser jeg flere ting som potensielt kan bli grusomt irriterende over tid, selv om det ser pent ut.

  Google har utfordring de også – selv med Nexus one har de problem med å nå ut. Nettopp fordi den er hakket for teknisk.

  I tillegg kommer en meget spennende iPhone lansering til sommeren, som er tilgjengelig umiddelbart, ikke kanskje før jul. Vil Windows 7 allerede virke gammeldags og parkert når det omsider kommer på markedet når iPhone 4.0 alt har vært ute et halvt år?

  Svar på denne kommentaren

 2. Wow, detta verkar coolt 🙂 Jag har just sett klart på filmen där de visar upp telefonen, och jag säger bara wow! Detta är typ exakt vad jag tänkt mig att framtiden är, att en kontakt är mer än bara en kontakt post i telefonen. Problemet som finns idag tycker jag är att man har samma kontakt i mobilen, mailen, facebook, skype osv osv, men de är inte ihopkopplade alls. Här blir det i ställen en kontakt där den är samma på alla ställen. Och integreringen mot facebook och liknade ställen verkar fungera riktigt bra 🙂 Samma typ av integrering verkar komma i Outlook 2010 också, så framtiden är helt klart, en kontakt på många stället!

  Men det som är viktigaste för mig, det är svaret på frågan «Er Windows Phone godt nok for utviklerne?» Jag har länge funderat på att köpa en iPhone, men det har aldrig blivit av, just för att det typ inte går att utveckla mot den, ska man göra det lät man köpa sig en mac och rätt programvara osv. Vilket jag inte alls är sugen på. Jag vill koda i den miljö jag jobbar i dagligen (Visual Studio) i det språk jag kodar i dagligen (C#) och det går inte alls med iPhone. Visst det finns mono touch, så man kan skriva C# kod, men kräver ändå en mac för att utveckla (som dessutom kostar $400, inget man kan skaffa för privat bruk). Så äntligen kommer en modern telefon där man kan utveckla med C#.NET kod! Vi är många som jobbar i denna miljö, så jag tror det kommer att kunna bli väldigt stort. Vidare så lär ju t.ex. spel du gör fungera att köra både på Win Phone 7, Zune, XBox, Windows och Silverlight (Samma språk, samma miljö) så bara det lär vara en stor grej för oss utvecklare. Så jag väntar med spänning att få börjar utveckla mot denna telefon 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.