nrk.no

Google har sluppet Street View for Oslo og Bergen.

Kategorier: Internett & Søk


For snart et år siden observerte flere av oss en bil fra Google som kjørte rundt i Oslo og Bergen og tok bilder til Street View, og nå er resultatet på plass.

Oppdatering:

Det dreier seg ikke bare om Oslo og Bergen, men om Oslo, Drammen, Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, Stavanger og Bergen, samt en del veier mellom disse stedene.


View Larger Map

-og for de som husker vårt bilde av bilen fra i fjor, her er bildet Google tok av vår bil.View Larger Map

Oppdatering:
Jeg fant nok en gang meg selv i Street View 🙂
-Noen andre som har funnet seg selv?


View Larger Map

24 kommentarer

 1. Har tatt i brukt hashtag #streetnor i Twitter, fint om vi kan diskutere under dette der. Ser UniBergen blant annet har plukket opp denne.

  Jeg har nok ikke funnet meg selv, men merkelig ruteprioritering. De har tatt hele Moss, men ikke Tønsberg og Sandefjord.

  Svar på denne kommentaren

 2. magne gisvold

  nå kunne jeg ha lett på nett selv; men det er kanskje fler som lurer:

  har google tenkt å fylle på alle bildene selv (som de jo må med kart/satellittbilder), eller skal dette være et åpent prosjekt der folk kan legge inn bilder.

  lurer på hvordan de tenker når det gjelder «kontroll på produktet vs. uoverkommelig oppgave» 😉

  Svar på denne kommentaren

 3. @Arve Systad: Eg likar korleis det ser ut som Google-bilen med vilje har unngått Drangedal og Austre/Vestre Toten. Ser for meg at det var noko ála, «We can’t go there, it’s bat country!».

  Svar på denne kommentaren

 4. Google Maps med piste-view «Tankeløst plukk

  […] Av Morten Josefsen Google Maps har nettopp publisert sin kjente street view-funksjon i de store norske byene. De har også begynt å fotografere andre steder, som hagen ved slottet i […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Ikke noe bilde av meg på street view, men jeg har hatt nytte av funksjonen når jeg har vært ute og reist. Ikke alle steder som er godt skiltet med veinavn og -nummer og da har det vært veldig kjekt å ha sett bilde av stedet jeg skulle finne fram til.

  Svar på denne kommentaren

 6. @Gunstein det er ganske genialt for å se bygningen du skal til før du drar dit. Det er mye lettere å navigere til nye plasser når du har sett hvordan det faktisk ser ut, ikke bare kart over området.

  I tillegg kan det jo brukes som du sier til sightseeing.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.