nrk.no

Foreldre legger ut sensitiv informasjon på nett

Kategorier: Internett, NRK & Radio


På NRKbeta prøver vi å videreformidle saker om nett og teknologi fra andre deler av NRK. I dag tidlig var det flere saker på Kulturnytt på NRK P2 som kan ha interesse for våre lesere.

Datatilsynet vil ha myndighet til å slette informasjon som foreldre legger ut om sine barn på internett. Og Petter Bae Brantzæg fra SINTEF har avslørt at det ikke er unge, men velvoksne mennesker som er mest uforsiktige med hva de legger ut av informasjon om seg selv. Hele saken finner dere under.

Foreldre legger ut sensitiv informasjon og voksne er uforsiktige på nett by NRKbeta

Direktelink til klippet som MP3.

Mer om voksnes uforsiktige omgang med nettet hos NRK Puls.

Og til slutt: er det interesse for slik videreformidlig av stoff her på NRKbeta? Når vi har meninger og ytterlige kommentarer er det selvfølgelig naturlig å skrive utdypende her også, men denne gangen har jeg bare videreformidlet en sak som vi fant relevant. Skal vi fortsette med det?

8 kommentarer

 1. Eirik Solheim

  Flott. Da fortsetter vi med det. 🙂

  Litt av grunnen er jo at vi i NRKbeta gjerne skulle ha sett at en del NRK-innhold var lettere tilgjengelig. Så da er det interessant å legge det ut som her. I Flash med embed-mulighet + direktelink for hva det måtte være av klienter.

  Desverre har vi ikke systemer for å automatisere slikt enda, så publiseringen her innebærer en liten manuell jobb…

  Svar på denne kommentaren

 2. Tenker vi oss om før vi blogger? | Weblog Lux

  […] NRK Beta skrev i går at Datatilsynet ønsker myndighet til å slette informasjon som foreldre legger ut på Internett om barna sine. Debatten går hett med gode argumenter på begge sider. På den ene siden er det opp til hver enkelt hva man velger å legge ut offentlig. Men på den andre siden bør det ikke gå ut over barna flere år senere at foreldrene var korttenkte flere år tilbake da det var kult å være på Facebook. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.