nrk.no

Gull og sølv på mobil (uten juks)

Kategorier: Mobil & NRK


Vi tabbet oss litt med statistikken for de mobile nettsidene, men har likevel grunn til å være fornøyde med responsen etter at vi lanserte to nye applikasjoner for å høre radio på mobil.

Bare 11 timer etter lansering lå NRK Radio-appen på førsteplass i iTunes App Store for Norge, med NRK P3-appen på andreplass. De to applikasjonene har blitt lastet ned 40 000 ganger, fordelt på 25 000 på NRK Radio og 15 000 for NRK P3.

Vi var ikke de første med slike mobilapplikasjoner – men de første som har et tilbud for tre ulike plattformer. Vi vil utvikle applikasjonene videre og ber fortsatt om tilbakemeldinger på hva dere liker eller ikke liker. Mest etterspurt til nå er en versjon for Windows Mobile, mulighet for å legge inn favorittstasjon og å endre på rekkefølgen og ikke minst bedre lyd. Det siste får vi til våren da vi vil få vesentlig bedre lyd. De andre tingene ser vi på sammen med utvikleren av applikasjonen.

Mange har hørt på, og i uke 3 var det over 500 000 strømmer som ble startet fra serverne de streames fra. Vi jobber med å forbedre statistikk for antall minutter dere hører på.

Vi minner også om at dere kan se våre tre tv-kanaler direkte fra mobil, på m.nrk.no. Husk bare på at hvis du har et abonnement der du betaler for datatrafikken din, kan det bli dyrt både og streame radio og tv. Bruk trådløse nett så slipper du overraskelser på mobilregningen…

7 kommentarer

 1. Er veldig bra! Kult at dere har dem ute på flere plattformer. Lastet ned for Android selv, men vil vel tro at fordelingen (foreløpig) er 90-10 til iphone i forhold til Android/Nokia. Eller?

  Svar på denne kommentaren

 2. Har pleid å bruke Radio-appen til iPhone, og vil nok fortsette med det siden lydkvaliteten er bedre enn på deres egen app. Men muligheten for å kjøre i bakgrunnen gjennom Safari er god å ha når jeg vil surfe litt mens jeg lytter.

  Svar på denne kommentaren

 3. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Erik Saastad: Mengda nedlastingar til iPhone er overlegen ja.

  lordmarius: Lyden i våre appar’ skal bli betre. Men gje oss nokre månader på å ordne det. Ver obs på at den appen du referer til, og andre radioappar, ikkje har distriktssendingane frå P1 eller dei tre nye P3-kanalane.

  Svar på denne kommentaren

 4. Veldig bra de nye app’ene til NRK. Kunne tenkt meg mulighet for å velge størrelsen på bufferen selv, sånn som SR har på sin SR-pod. Det hadde forresten ikke gjort noe om det var mulig å kjøre Podcast fra app’n heller 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Hei!

  Arg..Kvifor kunne ikkje SE la antennedelen være inne i SE K800iv!
  Går jo ikkje ann å høre på radio med den innebygde FM-senderen når ein må bruke fastPORT :/ Må streame på ord. måte,laste ned podcaster eller kjøre opp Spotify på pcen,bruke WakeONlan,magiske pakker,Remote desktop og WinAmp Soutcast eller lignende for å høre kvalitetsmusikk eller radioprogram på min «dumme» mobiltelefon..;)

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.