nrk.no

CES2010: Zomm – Digitalt mobilhalsbånd

Kategorier: Gadgets,Mobil & Moro

Zomm
Zomm

Noen husker kanskje den litt fiffige dingsen fra 80-tallet som man festet på nøkkelknippet sitt, og som gav fra seg en lyd hvis man plystret? (De finnes jaggu enda!)

Nå har storebror kommet til verden: Møt Zomm – Det digitale halsbåndet for din mobil.

Zomm
Zomm

Zomm er en liten Bluetoothsak som kan henges på nøkkelknippet. Zomm settes opp med din mobil, og vips så har man satt et digitalt halsbånd på mobilen. Blir Zomm og mobilen separert, begynner Zomm å blinke, viberere og hyle, noe som skulle være en grei nok påminnelse for de fleste om at de har gått fra mobilen sin.

Systemet fungerer også andre veien. Går du fra nøkkelknippet ditt men har med mobilen, gir mobilen beskjed om akkurat det. Glemmer du begge deler er imidlertid alt håp ute 🙂

Zomm
Zomm

I tillegg til å fungere som et digitalt halsbånd er også Zomm utstyrt med en mikrofon og høytaler som fungerer som et handsfree-set for mobilen din. Fiffig om man har en litt for stor håndveske og ikke finner mobilen tidsnok. Krever nødvendigvis at man finner nøkkenknippet sitt, noe som vel også er et problem for de med store håndvesker.

(eller se videoen på YouTube)

Zomm er utstyrt med en knapp som fungerer som panikkalarm hvis man trykker og holder den inne. Holder man inn selv etter at alarmen går, ringer Zomm opp nødnummeret uansett hvor du er i verden.

I morgen starter showet for alvor her i Las Vegas, hvor de to store buzz-ordene i år ser ut til å være 3DTV og tablets/lesebrett.

6 kommentarer

  1. Kai Roger Bjørnstad

    Etter å ha satt meg på resevasjonsliste allerede i januar, fikk jeg i går endelig 4 stk ZOMM tilsendt fra produsenten! Blant de aller føste eksemplarene! Høyst sansynlig Norges første 4 eksemplarer! Et fantastisk produkt! ! Et eksemplar er til salgs for 660kr + frakt! Jeg kan treffes på epost: [email protected]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.