nrk.no

CES2010: Galskapen er igang

Kategorier: Gadgets,Konferanser og messer & Linux

iPhone kontroll
iPhone kontroll

Atter en gang er Las Vegas stedet, og happeningen er Consumer Electronics Show 2010. Alle gadgetfesters mor går som vanlig av stabelen her i starten av januar, og i går kveld ble det hele sparket igang med CES Unveiled.

CES Unveiled 2010
CES Unveiled 2010

Selve CES åpner først for publikum på torsdag, men sniktitten for pressen her i dag bød som vanlig på både på overraskelser og skuffelser. Buzzwords i år er utvilsomt 3DTV, leseplater, trådløs strøm og ikke minst den mye omtalte «Google-telefonen» – Nexus One – som forhåpentligvis stilles ut her…

Avansert leketøy

Parrot
Parrot

Det som imidlertid fanget de flestes oppmerksomhet på CES Unveiled var enliten flyvende krabat ved navn Parrot. Parrot er et flyvende leketøy som produsenten beskriver som en «AR Drone». Krabaten er utstyrt med to kameraer som sender video over WiFi tilbake til en iPhone, som også brukes til å styre Parrot med.

(Hva er AR – Augmented Reality? Les mer om AR her på NRKbeta).

Parrot - AR.Drone
Parrot - AR.Drone

Man kan spille mot hverandre med flere Parrot’er, eller laste ned spill hvor man ved hjelp av Augmented Reality kan jakte på monstre i hagen eller stua.  Vi fikk Henri Seydoux til å forklare oss hvordan Parrot fungerer:

Parrot’en er stappfull av avansert teknologi. To kamera leverer video trådløst tilbake til iPhonen over WiFi. Fontkameraet er i stand til å levere video med 640×480 bildeoppløsning i med 15 fps, mens kameraet på undersiden leverer 176×144 (QCIF) i 60 fps. Man kontrollerer Parrot’en ved å tilte eller rotere iPhonen, og de fire motorene sørger for at den ligger stabilt i lufta.

Et altimeter bruker ultralyd for å bestemme hvor høyt man flyr, og en batterilading gir deg 15 minutter med moro. Toppfarten er 18 km/t.

Man kan fly Parrot’en med eller uten et «beskyttelsesskall». Skallet er bereget for innendørsflyving, og skal sørge for at man ikke ødelegger den hvis man skulle krasje.

Front-kamera
Front-kamera

Prisen er enda ikke bestemt, men skal ifølge Seydoux være «en ikke dyr ting»…

8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.