nrk.no

En totalopplevelse fra OL 2010 på nrk.no

Kategorier: NRK & Video


NRK satser stort under OL 2010 i Vancouver og kommer til å sende direkte i opptil ni kanaler på nett.

vancouver_crop(Bilde: Tim Gillin, Creative Commons)

Absolutt alle konkurranser blir vist direkte og alle sendinger/kanaler blir forløpende koblet sammen med en svært omfattende resultatservice og høydepunkter fra konkurransene.

Det betyr at mens du for eksempel ser en ishockeykamp, så kan du når som helst velge å pause, stoppe opp eller se reprise fra et tidligere mål eller utvisning i kampen. Eller; under hopprennet kan du når som helst gå tilbake til en tidligere hopper for å sammenligne.

Dette er helt unikt og NRK har ikke tidligere gjort noe lignende.

I tillegg kan du se alle NRK1- og NRK2-sendingene direkte eller i reprise. Alt innhold blir gjort tilgjengelig ”on demand” rett etter at konkurransen er slutt. Alt blir direkte og gratis på nrk.no.

Rettigheter og teknologi

Innhold fra store sportsarrangement som for eksempel OL har som oftest svært strenge regler for bruk. I NRK arbeider vi for distribusjon via åpne standarder og via plattformnøytral teknologi med universell tilgjengelighet. Men det er ikke alltid det er mulig. Både på grunn av hvilke opphavsrettigheter vi kan oppnå og på grunn av rene teknologiske utfordringer.

For å kunne gi et best mulig tilbud til publikum under OL i Vancouver har NRK valgt å kjøpe en ferdig løsning som er godkjent for denne typen innhold. Den er levert av det italienske selskapet Deltatres. Deres løsning blir også brukt av andre store kringkastere under OL.

HD-Kvalitet

Løsningen er basert på Silverlight-teknologien fra Microsoft og tilbyr omfattende videoinnhold med full PVR-funksjonalitet. Det betyr at du kan spole, pause og se innhold i “slow motion”. Kvaliteten justeres kontinuerlig og automatisk basert på nettverkshastigheten din. Med god nok linje får du se innholdet i HD. Eller for å være helt nøyaktig: det som kalles “HD-Ready” (1280×720).

Åpningsseremonien er den 12. februar og OL avsluttes den 28. februar. Innholdet vil ligge som en arkivløsning i 30 dager etter dette. Når det nærmer seg vil nrk.no oppdateres med mer informasjon.

NRK og videre arbeid med ny Nett-TV

Valget av Deltatres løsning påvirker ikke NRKs arbeid med å få på plass en ny Nett-TV for vårt øvrige innhold.

Det arbeidet går sin gang og det er besluttet at videoformatet i den nye løsningen skal være MPEG4/H.264. Vi jobber parallellt med både teknisk utvikling og rettighetsklarering. Vi håper at vi kan tilby så mye som mulig av vårt innhold både via streaming og nedlasting. Vi følger også nøye med på det som skjer rundt HTML5 og helt åpne videostandarder.

106 kommentarer

 1. Tulla Onstad, prosjektleder

  Hei Morten, Dessverre er rettighetene begrenset. Det er bare brukere med norsk IP adresse som får anledning til å bruke denne unike tjenesten. Men, det blir ett tilbud til nordmenn i utlandet. EBU (Eurovision Broadcasting Union) vil sette opp en nett videotjeneste hvor de fleste medlemskringkasterne legger ut sine TV kanaler . NRK1 og NRK2 blir distribuert her og våre utenlandsbrukere vil bli lenket til denne tjenesten på NRK. Litt bedre enn ingenting, i alle fall.

  Svar på denne kommentaren

 2. Mats Taraldsvik

  Synd at det ikke er støtte for Mono/Moonlight når man først laget en tjeneste i .NET. Med Mono-kompabilitet ville vel de aller, aller fleste plattformer vært støttet.

  Dermed blir det vel dårlig med OL-sendinger på nett for min del. Bra at NRKs egen nett-tv-løsning skal bli plattformuavhenging, i alle fall!

  Svar på denne kommentaren

 3. Einar Jørgen Haraldseid

  Det er skuffende, men ikke helt uventet, at NRK går for Silverlight. Ja, Moonlight finnes for Linux-brukere, men denne har foreløpig kun støtte for Silverlight 2, hvis løsningen krever Silverlight 3 så sitter Linux-brukerne med skjegget i postkassen. Igjen.

  En løsning med HTML5 og video-tagen hadde vært mye kulere.

  Svar på denne kommentaren

 4. Mats Taraldsvik

  Når vi snakker om sola, har nettopp Miguel de Icaza annonsert siste Moonlight, og følgende er sakset fra innlegget (min utheving):

  We are moving quickly to complete our 3 support. Microsoft is not only providing us with test suites for Moonlight but also assisting us in making sure that flagship Silvelright applications work with Moonlight.

  When it comes to prioritization of Silverlight 3 features, we are going to focus on getting the major applications that users want to use first. Sunday Night Football, the Winter Olympics and Bing’s Photosynth support.

  Dermed er det kanskje håp, likevel? 😉

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  @Einar: Som vi presiserer om igjen og om igjen: Dette er IKKE et uttrykk for en generell strategi fra NRKs side. Vi ønsker å gjøre vårt innhold tilgjengelig for så mange som mulig, på flest mulig plattformer og dingser, så enkelt som mulig.

  Men OL er IKKE vårt innhold, og har kanskje de strengeste opphavsrettsreglene på noe innhold vi sender. Derfor har vi denne avtalen spesielt for OL. Vi tror vi med dette får et veldig bra tilbud til dere brukere, og så jobber vi hardt for å få opp en enda bedre Nett-TV løsning for NRK så raskt vi bare kan.

  Svar på denne kommentaren

 6. Tulla Onstad, prosjektleder

  @JanL Vi har dessverre ikke gjort denne OL tjenesten tilgjengelig for mobil, men vi vil tilby resultatservice i tekst og så ser vi på å streame NRK1 og NRK2 til mobil.håper det kan tilfredstille 🙂

  Svar på denne kommentaren

 7. Et selskap som utvikler noe i Silverlight tipper jeg ikke er så veldig bekymret for kryss-plattform. De vet vel knapt at det finnes noe annen måte å gjøre ting på. Ja, det finnes oppegående .Net-utviklere, men dessverre er det mye bunnskrap der også

  Svar på denne kommentaren

 8. Tulla Onstad, prosjektleder

  @Nja. Vår OL tjeneste på nett er en tjeneste som denne gangen er begrenset til nett. Vi har ikke en avtale på mobilleveranse denne gangen, derfor er din kritikk uten mål her. Vi har vurdert mulighet og ressurser, og prioriteringen denne gangen er en unik nett-tjeneste. Det jeg kan si er at vi har mange oppgaver på gang for mobil. Vi ønsker så absolutt å være til stede der brukerne vår er. Og mobil begynner virkelig å få fart nå. Det tar vi på alvor!

  Svar på denne kommentaren

 9. hallo.
  Får man sett absolutt alle hockeykampene direkte, iogmed at ingen av de går samtidig?
  og er det da slik at det er 9 timer forskjell på tidsplanen på vancouver2010 siden?
  Hvis det står der at kampen begynner 12.00 på formiddagen, så går den på nrk klokken 21.00 vår tid?

  Svar på denne kommentaren

 10. Tulla Onstad, prosjektleder

  @Ronny: ja det skal være mulig å se alle kamper direkte. de vil bli sendt med forløpende resultatservice, men det er bare de kampene som NRK1 og NRK2 sender som er med våre kommentatorer. Tidsforskjellen er den faktiske 🙂
  @Steinar Sørlien: ja, da må du må snakke med de som har adm rettigheter på din PC

  Svar på denne kommentaren

 11. Det er en måned til det starter og det er +11 grader og regn i canada men det er streamingen vi er bekymret for… verden ER rar 🙂

  Men til linux brukerne, så skal jeg hvertfall teste så mye jeg kan i tiden frem mot mesterskapet.
  Vi har jo hatt gode erfaringer med at folk legger ut «HOWTOs» her på beta før så hvorfor ikke gjennta suksessen og se om vi i brukermassen klarer det igjen? Så kan betafolket renskrive det og publisere det som en egen artikkel og sørge for at det linkes fra de stedene som folk ramler over det?

  Og ja, Mac folket også… men med tanke på hvor mange Macs NRK har rullet ut døra og som er på vei til vancover så tviler jeg på at det er der problemet ligger.

  Svar på denne kommentaren

 12. Er det riktig forstått at NRK kjøper en ferdig OL-pakke som både innebærer frontend og streaming-kapasitet, og som pakkes ned etter OL? Eller skal det helt eller delvis kjøres på oppgraderte NRK-servere?

  Hva koster dette av penger og andre ressurser? Vil noe gjenbrukes, evt hva sitter NRK igjen med etter OL?

  Svar på denne kommentaren

 13. jeg fikk vel ikke helt svar på spørsmålet.
  vil det være mulig for meg å se alle OL hockeykampene online hos NRK ? og ikke kun de norske kampene.
  og isåfall, så de som IKKE er med norge og norsk kommentator, blir de med et kommentatorspråk som involverer et av de to lagene som spiller?
  f.eks Russland mot Tsjekkia med russisk kommentator?

  Svar på denne kommentaren

 14. Hei
  Kan du gi en komplett brukerveiledning på hvordan man laster ned alle nødvendige program og hvilken nettside man skal bruke for å finne link/kamp som man ønsker å se.
  Gleder meg til å ENDELIG kunne følge Hockey OL i sin helhet!
  HEJA NRK!!

  Svar på denne kommentaren

 15. jeg savner svar på spørsmålene ang hockeykampene, om ALLE matchene blir vist på nrk nett (alle – ikke bare Norges kamper…).
  Og ikke bare i Norges gruppe heller.
  Ellers så lurer jeg på det samme som Helene, ang linker og/eller software.

  Svar på denne kommentaren

 16. Øyvind Solstad (NRK)

  @Ronny og @Helene: Den løsningen NRK tilbyr under OL er streaming, ikke nedlasting. Så dere kan se kampene på nettet men ikke laste de ned.

  Tulla Onstad har alt svart på om du kan se alle kampene; ja, det kan du.

  Når det gjelder de andre spørsmålene så kommer det svar!

  Svar på denne kommentaren

 17. Tulla Onstad, prosjektleder

  @Eirik U. Det er riktig at NRK har kjøpt denne løsning ifbm OL i Vancouver og at den i sin helhet hostes eksternt.

  Når det gjelder hva vi sitter igjen med så vil alt rettighetsbelagt innhold være tilgjengelig i inntil 30 dager etter at OL er over.

  Da vil all video forsvinne fra tjenesten. Resultatene og noe bakgrrunnsinformasjon vil derimot være tilgjengelig.

  Alle redaksjonelle artikler blir liggende på nrk.no men uten video som sagt. Vi tror at vi har brukt lisenskronene på best måte for OL-tilbudet. Vi får her noe som er helt unikt og som vi aldri kunne ha utviklet selv. Her får vi mye for pengene!

  I går var jeg med på en simuleringstest på alt av hockeydata (resultatservice) og informasjonsmengden er formidabel. Du kan glede deg!

  @Ronny og Helene. Dere må ha Silverlight v 3.0.4 . Vi skal gjøre vårt ytterste for å kommunisere dette til publikum, både med lenker og hjelpesider.

  Svar på denne kommentaren

 18. Hei Tulla,

  Jeg er litt forvirret her. Eller, egentlig ikke, men sinnsykt stressa!

  OL er viktig for meg, men norske kommentatorer er om mulig ENDA viktigere!

  Du sier:

  «EBU (Eurovision Broadcasting Union) vil sette opp en nett videotjeneste hvor de fleste medlemskringkasterne legger ut sine TV kanaler . NRK1 og NRK2 blir distribuert her og våre utenlandsbrukere vil bli lenket til denne tjenesten på NRK. Litt bedre enn ingenting, i alle fall.»

  Vil dette bety at jeg under hele OL vil ha nøyaktig det samme programtilbudet som dersom jeg satt i Oslo uten internett, men med NRK1 & 2 ?

  Det at jeg befinner meg i Sverige vil KUN bety at jeg ikke har tilgang på kanal3-9 (eller hva det nå er)?

  Videre.. er det mulig å få tilgang til KOMMENTATORSTREAM for utenlandsbrukerene? Dette er vel ikke rettighetsbelagt.

  Det hadde vært sinnsykt bra. Selv om det ville hatt kvalitets/synkroniseringsproblemer så er det noe i alle fall jeg ikke kunne brydd meg så evig mye om.

  Hadde vært bra mtp Stream 3-9 dersom en øvelse ikke går direkte på NRK1/2 (hvis disse da blir tilgjengelig via EBU).. null problem å se SVT/TV4/whatever sålenge jeg får Scheie og Carlsen i øret!

  Da tåler jeg som nevnt også synkroniseringsproblemer.. halve moroa er jo jubelbrøla!

  Håper på mange positive svar – dere gjør en meget bra jobb.

  mvh,

  Lars

  Svar på denne kommentaren

 19. Tulla Onstad, prosjektleder

  Hei Lars. Ja, er det ikke flott. Du kan sitte i Sverige og se NRKs OL-tilbud på EBU sine sider eurovisionsports.tv/olympics/ . Du finner NRK1 og NRK2 via venstre menyen «Channels navigator» Undermeny «EBU broadcasters offline» og NRK ligger i kanalpakken 13-24. Her får du NRKs OL-sendinger med Scheie og Carlsen rett i øret. God fornøyelse!
  @ Johnny-Ronny: Playeren er satt opp for 16:9 . Det vi har lagt ut så langt er arkiv. Optimal tilpasning har derfor vært vanskelig. Jeg forstår godt at ønske om at videoen fyller hele skjermen.

  Svar på denne kommentaren

 20. Hmm, skjønar ikkje kva du meiner. Videoane som er lagt ut er jo i 16:9, men det er ei svart ramme rundt, bortsett frå nede der denne videomenyen er (som helst burde gått bort automatisk når video spelar, slik som på den noverande Nett-TV-løysinga).

  Vert dette verande slik til OL, vil eg påstå at det er ein stor ulempe.

  Svar på denne kommentaren

 21. Da er det online, men uten suksess.

  Problemet ligger i Silverlight, siden jeg da ikke får jeg ikke sett det på Mac.

  Neste gang bør dere velge Flash, og slippe å la folk til å forholde seg til irriterende plugins som ikke fungerer.Eller evt HTML5 med Fallback til Flash…

  Svar på denne kommentaren

 22. Tulla Onstad, prosjektleder

  @ Johnny-Ronny: Ja, vi ser at det er to ‘side bars’ i fullskjerm. Vi har testet signalene som er direkte og da går bildet ut i fullskjerm. Vi ser nå på hvorfor ikke bildet fyller ut i bredden på arkivklippene. De skal ikke være der.

  Svar på denne kommentaren

 23. Hei!

  I videoavspilleren kommer det ikke opp noen «forklaring» når man holder musa over fullskjerm-knappen, altså at det et eller annet sted kommer opp «Fullskjerm». Det er godt mulig at dette er noe dere ikke råder over, men hvis dere kan gjøre noe med det er vel det en fordel.

  Er det slik at ALT fra OL vil bli sendt på nett?

  Svar på denne kommentaren

 24. Hei, Jeg har brukt NRKs media center linker og media center analoge og digitale tunere en god stund og er godt fornøyd med mye der. (windows 7)
  Men: Det ser ikke ut til at NRK HD (fra min digitale USB-tuner) blir HD i media center. Den virker i andre programmer direkte, og digital tv fra samme USB-tuner virker utmerket. Jeg har sjekket opptakene fra DVBviewer (HD opptak ok) og Media Center i windows 7 (Blir vanlig digital uten HD). Hva må til av oppsett for at det skal virke? Media center spiller av annet HD-materiale helt ok.
  (Hyggelig å se kjent navn fra hjemtraktene Tulla)

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Finn Roald)

   @ Finn Roald.

   Om du tar inn Nrk via det digitale bakkenettet, så gikk Nrk1 over til 720p50 sendinger natt til onsdag. Det blir ingen HD-logo på programmene så lenge det er oppskalert SD som sendes, men når vi i kveld kl. 20.05 sender «OL 2010: Åpningskveld i Vancouver» er logoen også på plass.

   Om du tar ned signalet fra satellitt, så er det der en egen Nrk1 HD service som må velges.

 25. Sen tilbakemelding, men kommer likevel.

  Jeg savner en god del i programoversikten. Syns ikke den er veldig brukervennlig.

  – Ønsker en komplett liste over alt som skjer i OL, på en side. Verken filtrert etter sport eller dato.
  – Ha mulighet til å legge til øvelser i en egenkomponert liste med alle øvelsene jeg syns er interessante og ønsker å se, og kunne hente den listen ut til iCal (og andre programmer). (se flashscore.com – her kan jeg legge til kamper i en «my games» liste)
  – Direktelink til hvor jeg kan se øvelsen på nett-tv

  I videoavspilleren skulle jeg også ønske at jeg kunne skjult kontrollbaren.

  Svar på denne kommentaren

 26. Hei,
  jeg har 2 problemer:

  1) Jeg ser «NRK2 Live» akkurat nå, med hoppkvalik, men videoen stopper opp etter ganske nøyaktig 25 sekunder hver gang. Det virker rett og slett som om programmet er lagt inn som et 25 sekunder langt klipp, ettersom man får opp knappen «Spill video igjen» og dette gjør at sendinga fortsetter. Pluss at det stopper på samme tidspunkt hver gang.
  Samtidig står det «Neste video starter automatisk om 45 sekunder» og så starter sendinga igjen…

  Kan dere prøve å bli kvitt dette problemet?

  2) Hvis jeg ser samme sending i Chrome i stedet for Firefox får jeg nøyaktig samme problem, men når videoen restarter (etter 45sek pause) får jeg en «popup» som forteller at Silverlight3 ikke nødvendigvis funker i Chrome men at jeg godt kan prøve. Og det funker jo, med unntak av at man må trøkke vekk denne popupen hver gang. Er det mulig å bli kvitt den? Silverlight fungerer jo ellers…

  Svar på denne kommentaren

 27. To ting:

  1. Som Jarand òg ynskjer over her: Kontrollbaren burde kunna gå bort i fullskjerm. No er han sjenerande, i tillegg til at han gjer skjermen mindre.

  2. Når du har to skjermar (del skjerm), og videospelaren i fullskjerm i eine skjermen, forsvinn fullskjermen når du trykker i den andre skjermen. Det er irriterande. Kan dette fiksast?

  EDIT: Pluss: No skjer det med meg som ein har nemnt over her. Ca kvart 25. sekund avsluttar videoen automatisk, og eg må trykkja for å fa han i gang igjen.

  Svar på denne kommentaren

 28. Jeg sliter med det samme som anderfo. Det går ikke nøyaktig 25 sek. men det ligger mellom 30 sek og et min…

  Nå kan det nesten se ut som det er fiksa. Har gått et par min sammenhengende nå.

  Er også litt trist at resultatservicen ligger ca. 1 hopp forrann. Ikke no krise nå, men det kan ødelegge spenningen senere i ol…

  Svar på denne kommentaren

 29. @Johnny-Ronny: Problemet ditt med 2 skjermer gjelder ikke på min maskin, så jeg tror det er et «lokalt problem» (dvs med ditt skjermkort eller -innstillingene). Jeg har selv NRK i fullskjerm på den ene skjermen (så lenge det varer) og jobber greit på den andre.

  Svar på denne kommentaren

 30. Tom Vidar Karlsen

  Jeg synes det er trist at NRK igjen gjør slik at vi som er Norske og bor i utlandet fremdeles ikke kan se OL.Noe som år 2010 burde de virkelig kunn unne oss også og se dette.
  Men den samme unnskyldningen år etter år så har vi ikke kommet lengre en at bare dem som bor i Norge kan se på internet tv.Hva er internet tv er ikke det for og kunne se slike ting i hele verden. Dette begynner jo ligne Kina.

  Svar på denne kommentaren

 31. Jan Kåre Olsen

  Novell klarte å release pre versjon av Moonlight 3.0, og den funker som tusen så OL er reddet 🙂 (skulle ha lagt inn lenke til side, men på mobil nå).

  Folk som bare får sett noen sekunder/minutter får de må starte på nytt har aktivert key events i playern;)

  @Tom Vidar Karlsen: google senderettigheter, opphavsrettigheter osv, les og lær. Eller flytt til Norge…. Seff skulle alt vært gratis og tilgjengelig overalt, så kos deg med pirstebay hvis du ikke blir saksøkt for brudd på opphavsrettigheter….

  Svar på denne kommentaren

 32. Jeg har samme problem. Må starte på nytt etter rundt 30 sek. Utrolig irriterende, og håper det blir fikset opp i fort. Er slik i alle nettlesere på Mac OSX (Snow Leopard).

  Jan Kåre: Hva mener du med at vi har aktivert key events? hvordan får jeg slått den av?

  Svar på denne kommentaren

 33. Samme problem her også (Safari på OSX). Når jeg begynner å se på en live-sending så står det «Live» nederst på skjermen i noen få sekunder, men så kommer det opp et sluttidspunkt i stedet (ca 20 sek frem i tid). Når jeg når sluttidspunktet stopper videoen.

  Svar på denne kommentaren

 34. Har akkurat samme probleme på mac. Sendingen går i noen sekunder før den slutter og man må trykke restart for å starte igjen. Må finnes et sted hvor man kan informere nrk om dette. Virkelig dårlig at det ikke funker. Regner med det er Microsoft som har lagt inn en Mac sperre i Silverlight 🙂
  Finn en løsning nrk. Har tross alt betalt lisens!!!!

  Svar på denne kommentaren

 35. Jeg har samme problem på «vanlig» pc med WinXP og IE8. Firefox 3.6 er også rammet. På meg virker det som man «faller» ut av live-streamen med en gang man har litt dårlig overføringskvalitet (packet-loss/choke) og man vanligvis ville ha fått et lite øyeblikk med «bufring». Er det noen som veit om man kan sette «fixed» instillinger for bitrate (som på vanlig nett-tv)? Det er bedre med dårlig bilde enn å måtte trykke igang streamen hvert 30 sekund…

  Svar på denne kommentaren

 36. NRK Publikumsservice

  Brukere som har problemer med at video stopper, kan dere sende en e-post til [email protected] hvor dere besvarer følgende spørsmål:

  OS:

  Nettleser:

  Bredbåndsleverandør, ip, trådløst/kabel:

  Dere som har dette problemet, kan prøve:

  Bytte nettleser, bruke kabel hvis trådløst, ta bærbar til en kjenning som har en annen isp enn deg og hvis noe av dette fungerer vil vi gjerne ha tilbakemeldinger på [email protected]

  Svar på denne kommentaren

 37. Ser OL på NRK’s nettsider. Under hopprennet verka det heilt fint, men både skeiselaupet og no under skiskytinga er det heilt elendig! Sendinga dett ut etter ca. 30 sekund, og så må ein trykkje «Spill video igjen» for at ho skal starte att. Det er jævla irriterande å måtte gjere dette heile tida!

  Det er slik for både NRK1 og NRK2. Dersom eg i staden vel den enkelte øvinga i menyen til høgre verkar det faktisk fint. Men då er det ingen kommentatorar!

  Eg har Windows Vista, og det er på same måte både med Firefox og Explorer.

  Svar på denne kommentaren

 38. Trur eg har funne ei løysing på problemet:

  1) Høgreklikk på skjermen og vel «Silverlight»

  2) Vel fana «Avspilling»

  3) Sørg for at «Aktiver nedlasting og oppdatering av komponenter som kreves for avspilling av beskyttet innhold» IKKJE er huka av

  Etter dette har avspelinga verka utan nokre problem.

  Svar på denne kommentaren

 39. Er det noen som får beste kvalitet her?

  Sitter på 50Mbit nett, men oppnår allikevel ikke mer enn 1,3Mbit/s, var et øyeblikk oppe i 2,0, men ligger stort sett mellom 0,8 og 1,3. Har vært nede i 0,4. Er det NRK sin kapasitet ut som er for dårlig?

  EDIT: nå er kvaliteten konstant på 400Kbit/s. Kan så vidt lese hva som står på en stor skjerm 🙁

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Chris)

   @Chris

   Sitter på 27 Mbit, og jeg får alltid 3.5 Mbit/s etter noen sekunder i fullskjermmodus.

 40. Kan noen hjelpe meg med hvordan man får fullscreen paa eurovision sine SD-sendinger siden det ikke er norsk kommentator på HD-kanalen? Finner ingen knapp slik det er på HD-channel. Bor i utlandet.

  Svar på denne kommentaren

 41. Hvordan kan jeg få bort menylinja i bånn? Ser jeg lenge på ol (og det gjør man jo) så vil denne linja «brenne» seg inn i plasma skjermen min. Har selvsagt koblet PCen min til Tven. På den gamle mediaplayerversjonen så forsvant jo denne linja av seg selv når man ikke rørte på musa.

  Svar på denne kommentaren

 42. Fredrik Graver

  Får ikke dette til å fungere.

  Bruker Mac OS 10.5.8
  Firefox 3.5.7
  Silverlight 3.0.50106.0

  Har forsøkt løsningen til @Sørlending

  Har førsøkt 3 forskjellige ISPer, både trådløst og med kabel

  Det eneste som kommer opp er «Video error: The video is not loading properly.»

  Svar på denne kommentaren

 43. Jeg fikk svar fra support ang. menylinja nederst i fullskjermmodus. Velger å gjengi det her til alle andre som lurer på det samme:

  «Hei igjen,

  Har nå fått bekreftet fra både Microsoft og NRKs tekn.avd at statusbaren/kontrollbaren på denne Silverlight-versjonen ikke forsvinner av seg selv og at den heller ikke lar seg velge bort. Vi må bare beklage.

  Med vennlig hilsen
  NRK http://www.nrk.no
  Informasjonsavdelingen»

  Det er absolutt helt utrolig at man går ut så hardt med reklame om HD og høy kvalitet når man benytter en såpass ubrukelig avspiller, skjerpings!

  Svar på denne kommentaren

 44. Jeg sitter i utlandet og ser NRKs sendinger via Eurovisions nettside. Det er jo et helt supert tilbud.

  Men, som Thomas, leter jeg, sålangt forgjeves, etter en fullskjermsknapp. Det er litt trist å bli avspist med en liten rute med bilder og masse støy rundt.

  Min lille fiks var å sette skjermoppløsningen helt ned til det minst mulige (800×600 hos meg). Da fyller bildet det meste av skjermen i alle fall.

  (en annen ting er den 15 sek lange reklamen som går igjen og igjen og igjen hver gang jeg reloader. Tror ikke jeg blir så veldig velvillig mot denne annonsøren etter å sett den hundrevis av ganger – det må da holde at jeg ser den en gang per dag eller noe …)

  Svar på denne kommentaren

 45. Jeg fikk samme svaret i dag om at linja ikke kan fjernes. Det er jo latterlig. Det finnes jo mange løsninger på nettet i dag som benytter silverlight teknologien, og de er da uten «meny linje».

  Svar på denne kommentaren

 46. Thomas/Morten:

  Min fiks var å sette ned oppløsninga helt til 720×480, kjøre browseren opp i fullscreen og zoome på TV’en.

  Da får jeg utnytta ca 90% av skjermen (en liten flik på høyre side av skjermen og en veldig liten stripe på bunnen).

  Men, viktigere enn alt: Det fiksa den jævla laggen høy oppløsning forårsaket (flashproblem), og kvaliteten på bildet er fortsatt OK (på en 23-tommer og 80cm distanse til skjermen).

  @NRKBeta: Kan dere være så snille å være mindre aggressive med ‘Beklager på grunn av begrensede rettigheter i OL-perioden har du ikke tilgang til dette innholdet’-beskjeden?

  Jeg har mine mistanker om at Kveldsnytt, og i alle fall Vikinglotto ikke er rettighetsbelagt (og får ikke sett via NRK.no).. akkurat nå får jeg forsåvidt ikke sett OL-studio, heller, via Eurovisionsports..

  Svar på denne kommentaren

 47. Er det helt unaturlig å lenke til en konkurrent?

  […] under OL har NRK et digert tilbud på nett, hvor vi viser samtlige øvelser fra OL på nett. På det meste er det ni øvelser samtidig, og vi viser alt sammen på nett, både direkte og ved […]

  Svar på denne kommentaren

 48. Tulla Onstad, prosjektleder

  @lars. vi prøver ikke å ‘spamme’ noen med «…begrensede rettigheter..», men det er det som er tilfellet. Kveldsnytt er full av rettighetsbelagt innhold, og vi må være utrolig nøyaktig på å overholde reglene. Du kan mislike det, men det er nå engang sånn.

  Svar på denne kommentaren

 49. @tulla, poenget var kanskje (særlig nå, når jeg har blitt ganske sikker på at det styres manuelt:), ikke at dere ikke skal følge de juridiske restriksjoner dere må, men at det er rutiner dere kanskje bør forbedre.

  Det har vært en god del eksempler hittil på innhold som enten burde vært blokkert, men ikke var det (noen glemte «slå av» streamen), og en del andre eksempler på at streamen ikke har blitt «slått på».

  Som nå, når NRK2 ikke er aktiv, et godt stykke inn i curlingkampen. 🙂

  Men! – for all del – jeg ser at dette er en tjeneste som blir tilbudt «pro bono», og jeg har ganske liten rett til å klage! Bør vel heller takke for at dere gir oss utlendinger muligheten til å følge med.

  Svar på denne kommentaren

 50. @tulla Jeg er ikke så opptatt av hvordan dere får frem bildet til min skjerm, men jeg synes det er sørgelig at det ikke skal la seg gjøre å fjerne menybaren nederst. Det virker da som en barnslig liten bagatell å fikse? Den linja ødelegger hele inntrykket av sendingene når man kobler opp mot en stor skjerm i 16:9 format. Man får altså linje nederst og linjer på siden av bildet. Er det ikke mulig å ta opp dette med microsoft for å få rettet problemet?

  Svar på denne kommentaren

 51. Jeg ble temmelig snurt idag når jeg så på NRK2 på nett idag og fulgte curlingkampen mellom Norge og Tyskland direkte (trodde jeg), i løpet av 8.runde finner jeg ut via dagbladet at kampen er ferdig allerede. Selv med en delay på 10-15min så synes jeg at direktelive teksten burde fjernes fra sendingen på nett.

  Generelt sett er også alle sendingene nesten minuttet bak tv-sendingene, noe som totalt ødelegger opplevelsen når man får beskjed fra kamerater om resultater samtidig som du følger en intens spurt/skyting/sistesten. Noe jeg også synes det burde vært opplyst om.

  Jeg har også opplevd at selv ved å trykke på LIVE knappen i spilleren så kommer man ikke helt fram til live allikevel.

  Svar på denne kommentaren

 52. Tulla Onstad, prosjektleder

  @Kristian. For å glede deg: Neste gang du vil se en øvelse direkte så kan nrk.no faktisk gi deg øvelsen helt uavhengig av hva og når vi sender øvelsen på NRK1 og NRK2. I ytre høyre stripe på nrk.no/ol ligger lenker til alle øvelser (video). Disse er uten NRKs kommentatorer, men suppleres av direkte resultatservice, enten som en overlay i spilleren , eller i egen resultatserviceside. Her er lenken til øvelsesprogrammet til Ishockey. nrkol.no/hockey/resultsandschedules/index.html God fornøyelse på neste kamp!

  Svar på denne kommentaren

 53. Jeg har Mac og nyeste versjon av Silverlight og har de siste årene bodd først i Danmark og så i Sverige. Kjempeflott at NettTV funker så lenge jeg har stillt inn til hastighet på litt under 600 kb/s, i prinsippet! Men i praksis så virker det som om ca hvert tredje program jeg forsøker å se stopper opp midt i uten å klare å starte igjen uansett hva jeg gjør eller gir meg en feilmelding av typen -67294. Jeg har en rask nettforbindelse og jeg ser ikke på sport på NRK fordi det vet jeg ikke funker på grunn av rettigheter, så det er ikke der det ligger. Jeg tror rett og slett Silverlight er designa for å funke av og til på Mac. Kjempeflott at dere tenker på en løsning som er åpen og som kan funke, mer enn i prinsippet, for andre enn de som har IE på Windows i framtiden. Silverlight er fint når det funker, men det er bare så sjelden…

  Svar på denne kommentaren

 54. @Tulla
  Jeg er fullstending klar over streamen som gjør at vi kan se kamper som ikke NRK sender på tv. Det jeg reagerer på er at det på tv(og NRK1/2 sin stream på nett) informeres om at det er direkte/live. Det burde opplyses om at det som sendes faktisk allerede er ferdig.

  Ellers så synes jeg opplegget fungerer ganske bra, videoen kommer i god kvalitet, uten for mye hakk, eneste aberet er at det brukes silverlight, som ikke akkurat er så linux-vennlig.

  Svar på denne kommentaren

 55. Etter at alt har fungert fint hjå meg i over i veka, er problemet som var i starten av OL tilbake no under . Sendinga dett ut etter rundt eitt minutt. Og sjølv om eg prøver å endre på innstillingane, og prøver med både Firefox og Explorer, hjelper det ikkje. Kva pokker er det som er gale?

  Hmm. Det har forresten blitt bra att no, utan at eg gjorde noko i det heile 🙂

  Det skal forresten seiast at det heile tida har vore eit problem som har dukka opp innimellom. Av og til har nemleg biletet plutseleg skifta til ei tidlegare send øving. Det kan til dømes komme nokre sekund med ein ishockeykamp midt i langrennet. Lyden derimot er heile tida frå den opphavelege sendinga.

  Svar på denne kommentaren

 56. Nu sku æ nyt alle intervjua etter sprintstafetten, men kveldsnytt fikk æ med lita av men nu etter kl.23:15 kom sendingen min bare i gang 15 sek.
  Stå bare «Det er for tiden ingen OL sendinger» prøver og prøver, mer og mer sur!
  Sitter i Sverige, er det derfor jeg ikke får noe?

  Svar på denne kommentaren

 57. Kan dere slå på NRK 1 snart, skulle gjerne fått med meg OL studio før det er over. Bra tilbud dette her men jeg syns det er rart at sendingene noen ganger ikke starter når programmene begynner. Er det så vanskelig å få til?

  Svar på denne kommentaren

 58. I starten av kvelden verka alt fint, men den siste timen har det einaste som kjem opp på NRK1 vore dei siste par minutta med eit intervju med eit par av skiskyttarjentene. Kunne det vere mogeleg å få på storslalåmrennet før Aksel Lund Svindal skal køyre?

  NRK2 har verka greitt nok i heile dag.

  Svar på denne kommentaren

 59. «men den siste timen har det einaste som kjem opp på NRK1 vore dei siste par minutta med eit intervju med eit par av skiskyttarjentene»

  Det er det samme for meg nå. Jeg klikker på «direkte video» og får det samme minuttet med skiskyterintervju, før den går i svart og så starter på nytt. Dette har skjedd et ved et par tidligere anledninger også.

  Svar på denne kommentaren

 60. Eg opplever alt som blir omtalt i dei ti siste kommentarane. Slit mykje med OL-spelaren, og har gjort det gjennom heile OL. Eg er heldig om eg får rundt ein halvtime utan feil.

  Eg opplever òg at NRK1 direkte berre viser eitt minutt skiskyttarintervju frå i går. Prøvar i både Firefox og Safari på mac.

  Svar på denne kommentaren

 61. Tulla Onstad, prosjektleder

  Hei. Ja, det har vært problemer , men vi jobber intenst med å ordne opp i streamingen. NRK1 og NRK2 enkodes her og distribueres ut via Akamai og til deres nettverk hos de ulike norske ISP. Enkoderne må vi stoppe og starte et par ganger for dagen fordi arkivfilene som genereres fra livestreamingen ikke skal bli for lange og uhåndterlige i publiseringsverktøyet vårt. Vi skal lage on-demand klipp. Feilen som har oppstått er knyttet til oppstart av enkoderne. Det er dessverre ikke bare ett ‘trykk’ på knappen på våre bokser, men Akamais servere skal faktisk motta og lese vår enkodere. Her har det altså oppstått feil. I går tok det veldig lang tid, og i kveld kl 1820 tok det litt over en halvtime. Dette er veldig beklagelig og vi jobber intenst med å feilrette og sette opp backuip på streamingen når dette skjer. Når det ikke er noen streaming fra oss kastes brukeren ut til ondemand klipp. Jeg håper dere får en bedre brukeropplevelse de siste OL-dagene.

  Svar på denne kommentaren

 62. StortSettFornøyd

  Flere som opplever at det plutselig dukker opp klipp fra andre sendinger midt inne i ‘live’-sending? Sitter og ser på 4x10KM stafett menn og plutselig dukker det opp 4x6KM skiskyting for kvinner, K. wilhelm i bildet… Lyden er fra førstnevnte sending, kommentator forteller at L. Bauer (?) faller.

  Er det i min cache eller kommer det sentralt fra? Har opplevd det under andre sendinger også.
  [Edit: Skyldes vel det som beskrives fra Tulla?]

  Svar på denne kommentaren

 63. Mix10: Microsoft viser fram Silverlight og NRKs OL-løsning

  […] OL hadde en NRK en stor satsning på video på nett. Vi sendte samtlige øvelser direkte på nett, og på det meste gikk ni øvelser samtidig, alle […]

  Svar på denne kommentaren

 64. Detaljer om ny Nett-TV i NRK

  […] Den nye løsningen for Nett-TV vil derfor basere seg direkte på eksisterende løsning. Etter de positive erfaringene under OL i Vancouver ser vi ikke noen grunn til å gå bort fra Windows Media Video og […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.