nrk.no

En prat om «the real time web» og geotagging

Kategorier: Det sosiale nettet,Mobil,Nettjenester,Nettkultur & Radio


På Kulturnytt i går snakket programleder Turi Grønbech med undertegnede om to spennende trender i nettverden: At nettet går fortere og fortere – det vi ser på nettet er det som skjer akkurat nå – det såkalte «real time web». Og at det kommer en rekke tjenester der du frivillig forteller hvor du er, og legger igjen informasjon om akkurat det stedet du besøker.

Dette forandrer hvordan vi finner informasjon på nettet, og hvordan de som skal lage innhold må jobbe for at folk skal finne innhold som er relevant for dem.

Som alltid når vi er andre steder enn her på NRKbeta, kan du høre innslaget her.

[audio:geo-og-realtime.mp3]

Kulturnytt i sin helhet kan du høre på NRK P2 hver ukedag kl. 16.03-17.00, i vår nettradio eller som nedlastbar podkast.

bingtweets

BingTweets er en av tjenestene som henter inn data i sann tid fra Twitter. Alt som twitres kan du umiddelbart finne og se hos Bing. Google har en lignende tjeneste.

Mere om sanntidsnettet og geografisk tagging av innhold finner du i våre artikler fra LeWeb 2009, og det kommer flere i dagene som kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.