nrk.no

Mest nakne, SMS-varsling og podkastrekord

Kategorier: Foto,Mobil & Nettkultur


Norske ungdommer er mest nakne på nett. Professor Susanne Knudsen har forsket på ulike nettsider der ungdom laster opp lettkledde bilder av seg selv. Hun jobber ved Høgskolen i Vestfold, og observerer at de norske ungdommene er unike.

Dette er en av tre saker fra nrk.no som kanskje er interessante for NRKbetas lesere.

Ungdom i Danmark og Sverige er den rene uskyld i forhold til de norske. Det er ikke mange delvis nakne kropper på de danske og svenske nettsidene.

Les mer om undersøkelsen på NRK.no eller se saken på NRKs Nett-TV. Og diskuter gjerne temaet her på NRKbeta.

nakennett

Foto: Helga Tunheim/NRK

Podkastrekord

Hele 230 300 lastet ned «Radioresepsjonen»s podkast i uken fra 30. november til 6. desember. Dette overgår den forrige rekorduken, som var under Radioresepsjonens valgvake i september med 207 000 nedlastninger. Ingen fører statistikk over norske programmer som lastes ned, men på iTunes ligger «Radioresepsjonen» på topp og har gjort det lenge. Les om saken hos Kulturnytt.

Varsler foreldre når elever uteblir

Neste år får elever en tekstmelding når de er borte fra skolen. Gjennom et prøveprosjekt med start 1. januar ved alle de videregående skolene i Telemark skal elevene få en SMS som varsler fravær. Også foreldre ved flere skoler skal motta beskjed. Håpet er at tekstmeldingene skal minke frafallet fra skolene.

Dette er del av det som er viktig for å få flere til å gjennomføre. Det er viktig å fange opp fraværet så tidlig at en kan gjøre noe med det.

Les om prosjektet på NRK.no.

3 kommentarer

 1. ah, deiligst.no.

  sist jeg sjekket så måtte en være 16 eller eldre for å laste opp noe i seksjonen for «kropp».

  ikke det, jeg tror ikke siden foretar noen form for id-sjekk, så det er fullt mulig å juge på alderen…

  Svar på denne kommentaren

 2. Uka som gikk (51)

  […] viste det seg at Radioresepsjonen hadde satt nye nedlastingsrekord samt at Norsk ungdom er mest nakne på nettet. Flere sliter med å få NRK Nett-TV til å fungere skikkelig på Mac, så vi lagde en liten […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.