nrk.no

Tablet slik vi vil ha det

Kategori: Gadgets

Tablet

Tablet
Tablet

Hvis denne mockup’en av «Sports Illustrated» på en Tablet er noe i nærheten av hvordan dette blir i virkeligheten, runger det et samstemt «JA» fra NRKbeta-redaksjonen.

Sexy, smart og frykelig intuitivt:

Er dette endelig løsningen for hvordan magasiner skal se ut og brukes i framtiden?

Klarer man å overføre iPhonens brukervennlighet og interaksjon til ei større flate?

Er dette løsningen på overgangen fra glossy papir man betaler for i butikken, til magasinapp’er man også er villig til å betale for i «Tablet Store»?

Hva annet enn magasiner ser dere for dere på en Tablet?

Update:

Tech Crunch har en video av prototypen i bruk: http://www.techcrunch.com/2009/12/02/video-time-tablet-magazine/

23 kommentarer

 1. Marius: (Enkelte former for) Multitouch er muligens patentert i f.eks. USA, men det spørs nok hvor langt den patentbeskyttelsen kan rekke og i hvor stor grad den vil opprettholdes i en evt rettssak.

  Ellers later det ikke til å være noe i veien for at både den ene og den andre lanserer multitouchprodukter i Europa, jf. f.eks. HTC Hero og Motorola Milestone.

  Svar på denne kommentaren

 2. Marius Mathiesen

  @Hallvard: Sant nok, jeg tror heller ikke Apple vil være de eneste som lager produkter med multitouch om noen års tid. Men sånn situasjonen er idag er det nok først og fremst bare de med penger og advokater nok til å tåle at Apple kommer etter dem med alle våpen de har tilgjengelig som tør å lansere produkter med multitouch på andre måter enn mockups på Youtube. Eller som har andre patenter å bytte mot tilgang til Apples IP.

  Svar på denne kommentaren

 3. Leif W. Erichsen

  Godt bidrag som viser hvordan noen typer informason kan leses og oppleves på.
  Men en type lesedevise løser ikke hele informasjonsspektret. Forretningsmetodikken for salg/nedlasting/tilgangskontroll for de ulike informasjonstypene må på plass – og gjennom Pub standader tilpasses ulike type medium!
  Om farge-tuchskjerm på tablets i format 15″ bringer produksjonspris ned de første 3-4år av lifecycle er vel tvilsomt. Og hvis pris på denne type reader er i øvre sjikt, vil det ta 5-10 år før det er «allemannseie». Les; risiko for nytt blindspor!

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  Det som er mest interessant med disse konseptene, er at de får de såkalte leseplatene som er i handelen i dag til å se ut som Casio-kalkulatoren jeg hadde på slutten av 80-tallet. Ja, det var fantastisk at jeg kunne regne ligninger og sjekke matten min, men de var stygge, klumpete, lite avanserte og hadde et brukergrensesnitt som selv en geek slet med å like.

  Ditto med Kindle og alle andre leseplater jeg har hatt labbene på: De er stygge, det ser forferdelig ut når du «blar» (dvs. du blar jo ikke, for det kan de jo ikke), de har et operativsystem som er altfor klønete, og de er ikke godt designet.

  Jeg tror både Microsoft og Apple kommer til å vise verden tabletmaskiner med mye større skjermer enn mobiltelefoner i løpet av 2010. Og da kommer Kindle og de andre leseplatene til å måtte slite.

  Mine 50 øre for utviklingen innen «flate» datamaskiner i 2010…

  Svar på denne kommentaren

 5. Morten Båtbukt

  Dette er som om FlyP var tilgjengelig på en table-sak. Rimelig kult, men det er da ikke så voldsomt mange skritt videre. En netbook gjøre mye av det samme, og det som mangler er andre magasiners versjoner på samme måte som FlyP.

  Svar på denne kommentaren

 6. Simon Sølberg

  Det som er spennende her er jo programvaren, for maskinvaren har vi hatt tilgjengelig ganske lenge. Kanskje ikke i så tynt format, eller med multitouch, men tablet pcer har jo eksistert en god stund.

  Jeg tror uansett ikke jeg vil kjøpe en slik digital leseplate dings. Tablet PC og en telefon med stor touchskjerm tror jeg vil holde.

  Svar på denne kommentaren

 7. Dette er veldig mye slik jeg har sett for meg leseopplevelsen på en iTablet. I tillegg tror jeg fokus blir på det noe forslitte begrepet «Unified Communications and Collaboration»; tale, video, IM, presence, desktop deling. Og selvsagt alt som i dag finnes på iPhone og AppleTV.

  Jeg står allerede klar med kredittkortet, selv om jeg vet at Jobs vil etterlate meg siklende over produkt og skuffet over avgrensning i n måneder til USA, uspiselig lukkede økosystemer, og alt vi har lært å elske med Apple.

  Svar på denne kommentaren

 8. Stilig.
  Jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å se produkter som dette om ikke alt for lang tid. Men jeg er mer spent på om denne typen multimediamagasiner kan ta seg betalt for innhold på en plattform som så til de grader også egner seg for web og annet gratis innhold…

  Svar på denne kommentaren

 9. Ja ja nok en gang må Apple følge i forsporene til de som best i hele verden på¨lage bærbare håndholdte multimedia center maskiner. Archos var først med touchscreen i god tid før Apple’s Ipod Touch.
  Archos lanserte sin Tablet PC allerede på lanseringsdagen til Windows 7 og inkludert med helt nye Office 2010 Touchscrenn for Windows 7. Med en skjermoppløsning på 9″ (1024×800) kjører nye Archos 9 meget godt også Full HD video filmer og andre videofiler med og uten HD kvalitet. For å få 1920×1080 oppløsning er det lett å koble den til f.eks. HD TVen når man vil det. I tillegg får du selvsagt med alt det som Archos 7 har som f.eks. tilgang på 15000 internett radio kanaler og 1500 internett tv-kanaler. Rundt 100 internett radio kanaler bare her i Norge inkludert politiradio og annet. DAB radio er steinalder for lengst og har da heller aldri eksistert på Archos. Mens Archos 5 og 7 sine operativsystem er basert på super avansert multimedia center utgaver av Archos Linux, har nye Archos 9 innebygd ekte Windows 7 for Tocuhscreen. Det vil si den kan gjøre stort sett alt det en ny bærbar PC med Windows 7 kan. Man kan koble til så og si alt av datautstyr som man har. Ønsker man koble til Archos trådløse mus og hastatur fordi man ikke alltid ønsker bruke fingrene på selve skjermens digitale touch tastaturer er det opptil hver enkelt å kjøpe det ekstra. Nye Windows 7 er laget slik at man kan anvende fingrene på skjermen og droppe helt ut anvende tastaturer og mus.
  Selvsagt har Archos modellene de siste årene det aller meste av snerte løsninger som f.eks. PVR via digital TV, mini videokamera på størrelsen med en stor kulepenn, romslig harddisk kapasitet på opptil 320 og 500 Gb og frem til 2009 med gjerne 7″ skjermer med 800×480 oppløsning. Altså bedre enn bærbar DVD spillernes skjerm.
  Prismessig ligger den nye Archos 9 med Windows 7 på omtrent de samme prisene som gode nye bærbare PC med Windows 7, ca. 6000 kr. For de som heller vil ha standard børbare PCer med skjerm, mus og tastatur har Arhcos det også nå i salg. Også NetBook utgaver for de som vil ha det. Archos har nå inngodt sararbeid med Microsoft i krigen mot Applekjekkes produkter. Den nye Archos 9 skal være tilgjengelig å kjøpe i Norge fra utvalgte norske nettbutikker.

  Svar på denne kommentaren

 10. Uka som gikk (49+50)

  […] på seg var det forfriskende å se at andre jobber med samme greie. Og kanskje kommer til å levere en tablet slik vi vil ha den. Og om bildene på denne nye flate datamaskinen skal gjennom photoshop eller ikke får du kanskje […]

  Svar på denne kommentaren

 11. Fremtidens magasin – 2

  […] noen dager siden kikket vi på hvordan Sports Illustrated ser for seg at fremtidens magasin vil se ut. De er ikke alene om å drodle. Svenske Bonnier har også tenkt og har lagt ut denne […]

  Svar på denne kommentaren

 12. CES2010: Skredet som uteble

  […] revolusjonerende mangler dessverre rett og slett. Det nye, det sjokkerende, det fantastiske. (Engadget klarte også å lure seg til en kjapp fotosession med det som ser ut […]

  Svar på denne kommentaren

 13. Fremtidens magasin 4

  […] har tidligere sett på Wireds tanker om fremtidens magasin, vi har kikket på Sports Illustrated, og hvordan Bonnier i Sverige har tenkt det kan se ut. Og vi hadde noen tanker om hvordan iPad vil […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.