nrk.no

Verdens verste julegave!

Kategorier: Det sosiale nettet,NRK & TV


twitpic hanne

En badevekt er definitivt det jeg ønsker meg aller mest minst til jul, jeg ville faktisk blitt DYPT fornærmet hvis jeg fikk en. Men hva kan vi finne på for å transformere en allerede superkjip gave til VERDENS VERSTE JULEGAVE? Kveldens utgave av Tekno på NRK2 gir deg svaret:

Reseach er viktig

Her kan du se bilder fra når vi testet vekta i lokalene våre, og bildene som ble tatt under opptakene til Tekno. Det viktigste, sånn rent bortsett fra å få koden til å funke, var å finne den verst tenkelige vinkelen å ta bilde fra! Enjoy!

Konklusjon?

Hva syns dere? Har vi klart å lage verdenshistoriens kjipeste gave, eller finnes det noe verre enn en badevekt som tar bilde av deg når du står der med morratrynet ditt og ting hengende og slenge? Som jeg sa i videoen: Dersom du klarer å komme på en verre julegaveidé så skal jeg kjøpe meg en hatt, og spise den etterpå! 🙂

13 kommentarer

 1. Artig sak. Har dere noe «howto» på denne? Får jo et visst inntrykk på hvilke tags dere har lagt på, men en kjapp forklaring her på nrkbeta hadde jo vært kjekt. Har ikke tid til å begynn å fikle med dette nå, så det er mer for å få en liten innføring.

  Tror det kunne vært bra å koble et stereoanlegg til twitpic så man kan se hvem som tvinger gjennom sin musikksmak på festene.

  Det beste hadde jo vært å lage dette som en slags generisk pakke så man kan koble til hva man vil etter behov.
  – bilde hver gang man henter ut støvsugeren
  – bilde hver gang man tar ut av oppvaskmaskinen
  – bilde hver gang man tar med seg båndet til hunden for å lufte

  Og for å bruke det mest populære argumentet for DLD: «Hvis du ikke gjør noe ulovlig, har du ingen ting å være redd for» 😉

  Svar på denne kommentaren

 2. Kunne jo raskt blitt til noe samfunnsnyttig dette… Hva med et kamera på toalettet? Ingen skitne tanker her om bilder mens du holder på med ditt private ærende, men heller et kamera som tar bilde av alle som lar være å vaske seg. Hadde jo vært kjempeflott på offentlige toaletter 😉

  Svar på denne kommentaren

 3. Morten Skogly (NRK)

  @Espen Hahaha, det med kamera på stereoanlegget er jo hysterisk artig, den må jeg teste!

  Hadde litt dårlig tid da jeg lagde denne posten, men jeg har en plan om å dele koden så snart jeg får tid. Jeg skriver pittelitt mer om hvordan ting er satt sammen på bloggen min, på engelsk, men skal se å få oppdatert den med litt mer kjøtt, og nedlastbar kode.

  pappmaskin.no/2009/11/diy-the-picturetweeting-bathroom-scale-aka-the-worst-christmas-present-ever/

  Svar på denne kommentaren

 4. Morten Skogly (NRK)

  Ja det var det jeg egentlig hadde lyst til å lage, helt til jeg fant ut den allerede var lagd. Jeg ble ikke ikke så sjokkert over at noen hadde hacket til en løsning, men jeg må si at haka falt da jeg så at en slik vekt faktisk er til salgs. Folk er rare! Og fine!

  Svar på denne kommentaren

 5. Uka som gikk (49+50)

  […] siste Tekno sendt og lagt ut for nedlasting og teknologiverdens svar på Ingrid Espelid Hovig laget verdens verste julegave. Elever ved Elvebakken Videregående fikk forklart sosiale medier i en kort og grei video og vi […]

  Svar på denne kommentaren

 6. Prosjekt lutre min kropp og speke min sjel | Blodsmak

  […] var inne på noe i samme retning da de skrev om Verdens verste julegave. 59.912184 10.749980 Dette innlegget ble publisert i tips, ymse med stikkord julegave, lutre, […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.