nrk.no

Tekno Mandag 23. november

Kategorier: NRK,NRKbeta,TV & Video


Tekno - Hver mandag på NRK2
Tekno - Hver mandag på NRK2

Hver Mandag sendes Tekno på NRK2 klokken 2130, og vi i NRKbeta er så heldige å få gjesteopptre med jevne mellomrom. Denne mandagen var det jeg som tok turen til Trondheim for å besøke Hanne i studio.

Programmet kan selvsagt ses i vår Nett-TV.

eller…

Last ned i HD: via BitTorrent:
Tekno Sesong 3 episode 5 – 1280×720 («HD-Ready»)
Tekno Sesong 3 episode 5 – 1920×1080 («Full HD»)

7 kommentarer

 1. Frank Eivind Rundholt

  Har ikke fått sett dagens program. Men noe som har irritert meg med alle tidligere Tekno-sendinger i høst, er at de har hatt en repotasje som nærtmest har gått i «reprise» på Schrødingers katt, men med en litt annen vinkling. Hvorfor ikke velge å ha innslaget i et program for å gå litt dypere inn i emne. Et eksempel i tråløsstrøm.

  Jeg vet dere i NRKbeta ikke har noe med dette å gjøre, men det irriterer meg like fult. Borsett fra det, liker jeg programmet. Og det er fint å kunne laste det ned i HD. Vårens sesong blir vel kanskje flyttet til NRK1 slik at det kan sendes i HD.

  Nesten noe helt annet, kommer dere til å skrive en artikkel om NRK sin HD-satsing?

  Svar på denne kommentaren

 2. Marius Arnesen (NRK)

  @Frank Eivind Rundholt:

  Du har så rett så rett. Vi har ikke noe med det redaksjonelle innholdet i Tekno å gjøre, annet enn at vi selv bidrar med vår lille NRKbeta-spalte.

  Når det er sagt så følger Tekno-redaksjonen godt med på tilbakemeldinger av denne typen, så hvis du ikke får svar her fra dem, så tror jeg uansett du kan anse din stemme som hørt. 🙂

  Vi har faktisk planer om å skrive litt rundt HD i bakkenettet i nær framtid. Noe mer konkret om det kan jeg ikke gi deg, da det ofte ikke er så planlagt alt vi foretar oss her.

  Hvis det er noe trøst så er det veldig ofte også kort vei fra ide til skrivelyst til artikkel, så plustselig endag så dukker den nok opp 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Christoffer Steinsvåg

  Jeg glemmer alltid å se Tekno på TV, fint med en påminnelse på nett!:0) Skal laste ned når jeg kommer hjem, så kan jeg velge å se det på kontoret, på bussen eller i stua, genialt!:0) Jeg så forresten Top Gear en time etter sendetid igår på NRK Nett-TV, det funker jo gullfint på TV i stua i plenty god nok kvalitet!:0) Kjempeflotte tilbud for sånne som meg som ikke er kompatible med sendetidene på TV!:0)

  Svar på denne kommentaren

 4. Stian A. Giltvedt

  Hvis det er tekstet på TV sendingen, noe som det sannsynligvis var/er, så ville jeg satt pris om dere også la til undertekstfilen tilgengelig for nedlastning sammen.

  Bor for tiden i Stockholm og får ikke inn NRK på TV så da er nedlastningen eneste alternativet.

  Ellers synes jeg programmet er spennende. Jeg lastet ned forrige programmet i HD versjonen ved feil så media sentere hjemme slet litt med å vise videoen på fullskjerm. Oppdraget at skjermkortet ikke hadde støtte for dekoding av h.264.

  Fikk med meg en god del av det som ble sagt i programmet, men etter det merkbart at jeg ble sliten. Undertekst? Værsåsnill – Ja, takk!

  Svar på denne kommentaren

 5. Hvis en del av Tekno går i reprise i Schrødingers katt, hadde det vært fint om de ble seedet «sammen», slik at identisk innhold bare blir seedet en gang. Hvis dere må velge første og siste frame manuelt i innslaget og pakke manuelt er det muligens for mye pes …

  Hvis dere må velge mellom å seede mange programmer eller å fin-flikke på noen få, så seed mange 🙂

  Det jeg savner mest på Nrkbeta er Schrødingers katt, og virkelig gamle klassikere som f.eks. Biomaten (no.wikipedia.org/wiki/Blindpassasjer_(TV-serie)). Her kan NRK spre kunnskap og kultur.

  Svar på denne kommentaren

 6. Hei.

  Vil først si at Tekno er et program jeg syntes var meget bra. Går alltid i ekstase hver gang jeg ser et program som handler om teknologiske ting og tang!

  Må bare legge til at jeg kjøpte meg en slik «Zapper» Hanne bruker i begynnelsen av Tekno, 23.11.09. Ville det vært mulig å legge ut navnet på det spillet hun spilte? Så morsomt ut, den lille snutten jeg fikk se.

  Takk
  – David

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.