nrk.no

Uka som gikk (46)

Kategori: Uka som gikk


Uke 46 er historie og vi har tikket av nok ei morsom og interessant uke i teknologibobla vår.

Tekno - Hver mandag på NRK2
Tekno - Hver mandag på NRK2

Hver mandag er det fast Tekno på NRK2, og selv om vi ikke har hatt tid til å bidra så mye som vi gjorde i forrige sessong, betyr ikke det at vi ikke får med oss programmet. Denne ukas episode tok blant annet for seg dataspill og følelser, datakunstneren Marius Watz og hatoppgjøret PC vs Mac.

Vi har forsøkt å forklare verden hva som er forskjellen på Profiler, Sider og Grupper på Facebook, selv om det ikke nødvendigvis har gått inn blant alle enda 🙂

Data er kunst!
Data er kunst!

På Grafill Edit 09 snakka vi med programmereren, journalisten og designeren David McCandless som viste oss hvordan tall og statistikk kan visualiseres på en svært så frekk måte.

Vi heiv oss på svineinfluensatrenden (vi kan jo ikke være dårligere enn resten av pressenorge) og fortalte om Googles influensakart, og nye googlekart med oversikt over hvor man kan får både svineinfluensavaksine og vanlig influensavaksine. Tjenesten viser foreløpig kun vaksinedata fra USA.

kart-mashup

Gårsdagen ble relativt kaotisk med to svære snakkiser. Den første var gladnyheten om at Statens kartverk frigjør kartene sine for allmenn bruk fra årskiftet. En utrolig fin og etterlengtet tjeneste.

Afghanske menn slapper av i kveldssola - Herat, Afghanistan (Foto: Marius Arnesen NRKbeta.no)
Afghanske menn slapper av i kveldssola - Herat, Afghanistan (Foto: Marius Arnesen NRKbeta.no)

Nesten samtidlig fikk vi vite at nordmannen Pål Refsdal var sluttet fri fra fangenskap hos Taliban i Afghanistan, og vi måtte speede opp saken vi hadde startet på tidligere i uka om fenomenet Media Blackout og de sosiale medienes totale fravær i saken.

Ellers har vi ledd godt av Pulp Fiction på Google Wave:

Vi sliter litt med å knekke Google Wave koden skikkelig, så hvis noen kan si zimzallabim til oss blir vi veldig glade 😉

Vi elska ideen, og ikke minst gjennomføring av The New York Times: «The Berlin Wall – 20 years later», de gamle 3D stereobildene fra Japan og de syke 3D bildene fra gratisprogrammet Terrangen.

Det kan også jaggu se ut til at www.shiiit.com er vår nye favorittblogg hva inspirasjon angår.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.