nrk.no

Når 150 mennesker roper ja…

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettjenester,Nettkultur & NRK


jalister

Tidligere i dag stilte vi følgende spørsmål på Twitter:

Har du fått lister på Twitter? Reply med ja eller nei bare. En liten poll på hvor mange som har fått.

Med nesten 9 000 som følger @NRKbeta på Twitter ble det maaaaaange «ja» i Twitterfeeden for de som følger mange andre. Nesten 150 svar fikk vi på under 15 minutter, og en god del klager. Forståelig nok!

Twitterlister – hvem har?

Vi skrev om Twitters nye listefunksjon for noen dager siden, og på det tidspunktet var det ganske få som hadde fått lister (under 5% ut fra hva vi kunne se). Vi ville sjekke hvor mange som har fått nå i forbindelse med at vi har lagd en liste over NRK-folk som er på Twitter (se mer lengre ned i artikkelen). Responsen var mye større en vi trodde og en stund var det stort sett bare ja og en og annen nei i twitterstrømmen til enkelte brukere. Så igjen – beklager! Nå har dere en morsom case til sosiale medier-presentasjoner.

PS. Vi mistet faktisk ingen followers på dette, akkurat nå har vi to flere enn for to timer siden…

Når det er sagt… Jeg jobbet som bildemikser i Dagsrevyen for endel år siden, og der gikk det noen sjeldne ganger krøll på mikseren; feil kilde på lufta eller supertekst (stripe med navn og tittel på intervjuobjekt) inn for sent. Sånt skjer. Og i hvertfall før da alt var mye mer manuelt og ikke styrt av fine datamaskiner (for da kan – som dere vet – ingenting gå galt…)

En av producerne i Dagsrevyen hadde følgende anskuelse etter en feil på lufta: «Vel, ingen døde. Jeg er heldigvis ikke kirurg.»

Så bær over med 30 minutter støy på Twitter, det er «bare» internett. Og noen og enhver kan ta lærdom. Vi har laget en Twitterpoll i stedet, så da kan du stemme om du har fått lister (de fleste har visst fått), og hvordan du bruker dem.

NRK-folk på Twitter

Men først: Her er NRKbetas første liste: NRK-folk på Twitter. Følger du denne listen vil du se hva nesten 100 NRK-ansatte twitrer om. Legg merke til at du kan følge en liste og se hva alle på lista twitrer om UTEN at du følger alle på lista. Men bare om du går inn og ser på selve lista. Etterhvert vil denne funksjonen komme i de forskjellige applikasjonene som folk bruker til Twitter, både på desktopen og mobile enheter.

Vi har også laget lista NRK-programmer på Twitter. Den følger NRK-programmer som har egne kontoer på Twitter, samt prosjekter og tidsbegrensede eventer som valg og lignende.

Lista som bare heter NRK følger alt som har med NRK å gjøre. Det betyr også automatiserte feeder for flere programmer, distriktskontorer og NRK.no, og altså ganske mye trafikk. Men du kan bruke den for å finne nye folk og NRK-tilbud. Denne listen rommer alle de andre listene beskrevet her.

NRK distriktskontorer følger NRKs distrikskontorerer. Stort sett automatiserte feeds med nyheter.

Er det noen andre lister du ønsker deg? Bruk kommentarfeltet under.

Har du fått Twitter-lister og hvordan bruker du dem?

Her er da en avstemningen slik den skulle vært gjort. Stem i vei!


7 kommentarer

 1. Er det bare jeg som savner en måte og se en liste over hvem som er med på listen? Jeg har personlig ingen interesse av å følge med på hver eneste NRK-ansatt driver med til en hver tid, men skulle gjerne plukket ut et par.
  Jeg vet at dere har @sosialenrk, men jeg tenker mer på lister generelt enn NRKbetas lister.

  Svar på denne kommentaren

 2. @Jørgen; det savner jeg og!

  Virker som veldig mange har fått det nå ja. Jeg var blant de heldige som fikk tilgang helt i starten, sammen med blant andre @osol. Følte meg privilgert da, hehe. Har allerede laget en liste over personer ved UiB, en ting som hjalp i den anledning var hashtaggen #UiBstud som jeg startet.

  Jeg har ingen umiddelbare forslag, men ønsker at dere kan bruke listene på NRK-sidene. La en side på nrk.no vise alle tweets fra NRK-ansatte og programmer. Gjør at også «vanlige folk» vil ha enkel tilgang og få en ide om hva dette dreier seg om. Dette har jeg forøvrig foreslått for dere tidligere på Twitter.

  Hva skjer forresten med SosialeNRK nå? Kanskje den kan brukes til listeoppsamling av ulike personer ansatt i redaksjoner ol.?

  Svar på denne kommentaren

 3. Fikk lister for noen uker siden uten å ta det i bruk da. Men synes det er en fin funksjon, sjøl om jeg vanligvis bruker Tweetdeck.

  Men er det noen som veit åssen en kan søke opp lister som andre har laget?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.