nrk.no

[email protected]: YouTube Tea Timer

Kategorier: Open Source & Software


YouTube er i det store og heile eit fantastisk tilbod for alle som er interessert i å publisere video. Båndbredde, lagring og (nær) HD-oppløysing for fleire hundre videoar kan fort bli ei kostbar affære å holde in-house. YouTube gir deg dette gratis.

Noko av innholdet du ser på NRKs TV-kanaler er også tilgjengeleg via NRKs YouTube-kanal.

YouTube Tea Timer

Men YouTube har sine mangler. Den største mangelen vi har merka for NRKs YouTube-kanal er moglegheita for ‘planlagt publisering’: Det å kunne publisere ein video på eit bestemt tidspunkt fram i tid. Noko som i blant kan vere veldig nyttig. I YouTubes administrasjonspanel er dette ingen plass å finne, så vi bygde det like greitt sjølv.

Ny timerYouTube Tea Timer er ein liten Django-applikasjon som lar deg spesifisere dato og tid for publisering av ein video fram i tid. Så kjører ein cron-job kvart minutt og sjekker om det er nokon nye videoar som skal publiserast.

Du kan også utføre tvungen publisering og avpublisering med eitt enkelt tastetrykk.

For å installere denne applikasjonen må du ha eit fungerande Django-oppsett, i tillegg til gdata-biblioteket for å snakke med Googles API-er. Du treng også ein YouTube Developer Key.

Koden finn du på GitHub. Der kan du også sende inn tickets viss du finn noko som ikkje stemmer (eller, som alltid, via kommentarfeltet her på NRKbeta).

5 kommentarer

 1. Hvorfor ikke benytte «at» kommandoen for å schedule? Da slipper man den kjørende cronjobben? (Ikke at den tar så veldig mye ressurser sannsynligvis :))

  Har heller ikke sjekket ut hvor vanskelig det er å manage oppsatte «at»-kjøringer 😉

  Svar på denne kommentaren

 2. Henrik Lied (NRK)

  @Sebastian: Har fortsatt ikkje løyst hungersnaud, men tenkte å talke det neste veke!

  @Christian: Godt poeng, at hadde fungert veldig fint her. Med den moderate arbeidslasten applikasjonen har no, er det heldigvis få ressurser som går til med kjøringen av denne cronjobben.

  [email protected]:/envs/bvid/# time python manage.py run_youtube_timer
  real 0m1.011s
  user 0m0.389s
  sys 0m0.105s

  …men om dette skal skaleres til Google-størrelse, er det nok fordelaktig å hoppe over på andre metoder. 😀

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.