NRK

Trafigura – NRK lot seg ikke kneble


Samarbeidet i Trafigura-saken mellom NRK, BBC, The Guardian og nederlandske Volkskrant har fått store internasjonale ringvirkninger. For første gang siden 1688 er britiske medier nektet å referere fra det britiske parlamentet.

trafigura-img650x367

Brennpunkt forteller den interessante historien om hvordan NRK publiserte den såkalte Minton-rapporten samt e-postene der Trafigura prøvde å stanse NRK. Det er stor aktivitet på firkantemnet #trafigura på Twitter, så dette er en sak som får mye oppmerksomhet internasjonalt.

Den mye omtalte Minton-rapporten kan du fortsatt laste ned (pdf-fil) fra nrk.no, med bakgrunn (på engelsk).

8 kommentarer

 1. Det er interessant for NRKbeta fordi saken har blitt hjulpet fram av alt spetakkelet som har vært om saken på blant annet Twitter. Det burde jeg presisert bedre i saken.

  Det er også interessant fordi det viser at lover i et land ikke hindrer at noe gjøres i et annet land, noe som nettopp er noe av innvendingene vi har hatt mot måten film og musikk selges. Dette burde jeg også fått bedre fram.

  Vi digger tilbakemeldingene vi får, men opplever ofte at det legges en noe smal og geekete mal for hva som er relevant for NRKbeta. Jeg ønsker at vi skal kunne ha en ganske vid definisjon av hva som faller innenfor «NRKs sandkasse for teknologi og nye medier»….

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg så Trifura saken på NRK første gang i 2008 og siden i de Nederlandske media. Det er takket været bl. a. NRK at Trafigura ikke kan gå frem som de ønsker og til stadighet prøver! Hvis «alle» på internet bekymrer seg nok så kan de ikke komme unna som de gjør nå! Der er store krefter som er på gang her og det trenges store distribuerte krefter på internet for å slå de! Ikke sitt og vent på at andre gjør det for deg!
  Hilsen fran Nederland, jeg skammer meg for at firmaet kommer herfra og er stolte på reporterne fra NRK!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *