nrk.no

Gi fotografen din sparken

Kategorier: Forskning & Foto


Nå kan du snart få akkurat de bildene du vil ha ved hjelp av en skisse, internett og litt avansert datakraft.

photosketch1

Noe av det mest spennende som skjer innen datateknologi for tiden handler om analyse av medieinnhold. Vi har sett hvordan Google, Apple iPhoto, digitalkamera og andre enheter gjør analyse av billedinnhold for å kjenne igjen ansikter.

Sakte men sikkert blir maskinene så kraftige og matematikken så avansert at vi kan begynne å analysere video, bilder og lyd på helt nye måter. Kjenne igjen hvem som snakker og hva som blir sagt. Analysere video og automatisk merke det med hvilket innhold den har osv.

photosketch2

PhotoSketch ble presentert på Siggraph Asia og er en veldig fin måte å kombinere forskjellige teknologier. For å lage det bildet du trenger tegner du enkelt og greit en skisse og merker den med hva den skal inneholde. Denne videoen forklarer det hele.

PhotoSketch: Internet Image Montage from tao chen on Vimeo.

Desverre har den store interessen gjort at forskerne har vært nødt til å midlertidig ta ned siden sin. Men vi håper den kommer opp igjen slik at vi kan få prøve. I mellomtiden kan du lese mer i deres egen beskrivelse av prosjektet (PDF).

(Via Mashable)

10 kommentarer

  1. Odin Omdal Hørthe / Velmont

    *Kris Skarbø*: Hmmm. Det hev jo GIMP hatt lengje! Moro at Adobe PS CS5 kjem etter… 🙂

    Er ein god del av funksjonane der som manglar i GIMP då, men alle funksjonane hev jo mangla i PS fram til neste versjon, so det må jo vera lov.

    Svar på denne kommentaren

  2. Det er ganske fasinerende å se et program som det der. Som arkitekt sitter vi og lager collager til prosjekter. Hvis man selv kunne valgt et egendefinert bakgrunnsbilde ville dette systemet vært gull for arkitektbransjen. En vanvittig effektivisering i avslutningsfasene på prosjektene. En kunne jo ønske seg at man fikk en PSD-fil med lag som output så man kunne fortsette å redigere i bildet etter at systemet har «satt inn mennesker» for deg.

    /K

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.