nrk.no

Uka som gikk (40)

Kategori: Uka som gikk


Tikk Takk Tikk Takk…

Ukene flyr og vips så var også uke 40 unnagjort her på NRKbeta (og sikkert i resten av verden utenfor vår lille boble også).

Ei uke i høstens tegn, iallefall her i Oslo, selv om vi har forsøkt å gjøre den så lys som mulig ved å dele ut både gratis duppedingser, attraktive jobber, statistikk og invitasjoner. (Vi antar at det forlengst er vinter lengre nord, og at isbjørnen har ankommet Finnmark)

Vår vakre navle

Vi starta uka med noen nostalgiske Windows-lyder, og synes det er veldig gøy å se at Windows også kan brukes til noe fint 😉

I et heller småmørkt jobbmarked er vi relativt stolte av å kunne søke nye folk, og spesielt når vi er så heldige å få ansette nye «Digitale Historiefortellere«.

map_nrkbeta

I samme åndedrag fant vi lik så godt ut at vi skulle dele det meste vi sitter på av tall og statistikk fra NRKbeta.no. Morsom lesing for statistikknerdene blant oss.

IMG_0989

Gleden av å dele, eller kvitte seg med gammelt skrot, er alltid stor i redaksjonen og vi har fylt Geocachen vår til randen med duppedingser denne uka. Løp og cach!

Twingly har lansert konseptet Twingly Channels, og NRKbeta er administrator for kategorien Teknologi og nye medier. Bruk kommentarfeltet på originalartikkelen for å foreslå flere kilder til kategorien!

Fredagsgodisen denne uka var videoen «100 Greatest hits of Youtube in 4 minutes«. Hvor mange klarte du? Saken ble en av de mest «taggede» på hashtags.no på torsdag/fredag, og Andreas tilbyr 1 000 spenn til den som «…har over 80 på #sett100, tar over 100 i benken og løper maraton på under 3t.» Noen? Foreløpig leder er forøvrig Didrik som har sett hele 94 av de 100 klippene før!

Også denne uken tok vi en tur bak kulissene til Himmelblå, og denne gang gikk vi nærmere inn på hvordan lydopptakene blir gjort på Ylvingen.

Spennende saker utenfor vår vakre navle

Ukas snakkis og jaktrofé nummer en har utvilsomt vært Google Wave Invites. Artikkelforfatteren har faktisk i skrivende stund enda ikke hørt om noen som har klart å lagt sine klamme hender på et eksemplar, men ryktene sier iallefall at de finnes der ute.

Vi ble også veldig glad for å oppdage at Roberta from Spotify var minst like søt som hun har sexy stemme, latt oss fascinere over Dustin Curtis lille lenke-eksperiment og allerede begynt å glede oss til å gå til anskaffelse av et full-HD kamera på størrelse med en fyrstikkeske.

Redaksjonen ser jo på TED-videoer som andre ser på gullrekka. Og denne uken lot vi oss underholde av Jonathan Zittrain.

Og @mortenaa gjorde oss oppmerksomme på ukas absolutt beste plassering av reklame.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.