nrk.no

Twingly lanserer Twingly channels

Kategorier: Det sosiale nettet,Nettjenester,Nettkultur & NRKbeta


I dag lanserte svenske Twingly en ny tjeneste som de kaller Twingly channels. På bloggen sin skriver de at verden aldri blir den samme igjen, som forsåvidt er riktig. Verden har det med å aldri bli den samme igjen…

Les tidligere artikler på NRKbeta om Twingly.

Kanaler etter tema

Twingly channels er innhold strukturert i kanaler ut fra temaer eller interesser. Et eksempel er kanalen entertainment hvor Twingly samler inn innhold rundt Hollywood og kjendiser. Innholdet kommer inn i kanalen gjennom RSS, og Twingly samler opp kommentarer som brukerne har til stoffet, enten som kommentarer på selve artiklene, på egne blogger eller på Twitter.

NRKbeta har i samarbeid med Twingly laget kanalen Teknologi og nye medier hvor vi skal samle det som er interessant å lese om… ja, nettopp; teknologi og nye medier på norske nettsteder. Foreløpig tenker vi at vi bare tar med norske…

http://www.twingly.com/tekno

Legg merke til at du kan skifte mellom «popular stories» og «incoming stories» i høyre marg.

twingly-tekno.jpg

Vi har lagt til endel kilder alt, men vil ha tips til flere. Vi har også fått 100 invitasjoner til betaen av Twingly channels, og du får selvsagt en om du vil ha. Les nederst i artikkelen!! Med en konto på Twingly channels kan du lage egne kanaler der og kommentere direkte på siden uten å måtte blogge eller twitre først. Du kan også foreslå nye lenker direkte inn i en kanal for å forbedre den.

Få en invitasjon til Twingly channels

Bruk kommentarfeltet under til å si noe om minst 2 av 3 følgende punkter.

1) Hva synes du om Twingly channels? Har dette noe for seg? Vi tar en Twitter og forlanger ca 140 tegn.

2) Hvilke andre kilder bør være med på kanalen Teknologi og nye medier? Gjerne blogger og eget nettsted om du bare skriver om slike temaer.

3) Ser du for deg en måte NRK kan gjøre lignende? Er det noen måte vi kan få inn mere diskusjon og interaktivitet rundt artikler og videoer på nrk.no? Kan vi blande vårt eget innhold med andres, for å gi et større bilde av et tema? Du trenger ikke ha ferdige løsninger; vi er bare interessert i å høre om det er noen tanker som kan bygges videre på og bli noe vi kan bruke sammen med dere.

Husk å legge igjen e-postadressen din i riktig felt når du legger inn en kommentar, ellers har vi ikke noen mulighet til å sende deg invitasjonen!

Oppdatering: Simon Sundén har en bra og lang oppsummering av Twingly channels på bloggen sin!

Oppdatering: Bruk ordet «nrkbetainvites» for å få adgang til betaen.

35 kommentarer

  1. Vidar S. Ramdal

    1) Jeg er alltid på utkikk etter måter å holde meg oppdatert på nyheter på. Dette ser lovende ut i så måte.

    2) Litt proffe tekno-blogger som Engadget, Gizmodo osv bør være med.

    3) Live-rapportering fra folk som er vitne til en nyhetssituasjon, bør kunne kobles til en artikkel på nrk.no. Twitter-feeder er én ting, mulighet til å sende inn video (kanskje live?) fra sin mobiltelefon er en annen.

    Svar på denne kommentaren

  2. 1) Alltid ute å ha bedre kontroll nyhetene. Dette kan bli kjempegod verktøy.

    2) Ars Technica + All Things Digital vil nok være kjekt å ha med

    3) Vanskelig å si siden NRKbeta ligger ganske langt fremme på dette omr. Men kanskje mer integrasjon med Twitter?

    Svar på denne kommentaren

  3. Alt som gir nyheter i sanntid fra flere kilder har noe for seg, aldri har det blitt gjort så enkelt å sammenligne alle kildene på ett sted og få hele bildet.

    Hva om NRK kan bruke dette til store hendelser som «alle» er opptatt av. Sportsbegivenheter som Fotball-VM eller OL, MGP-finalen eller som Vidar sier, de største aktuelle nyhetssakene

    Svar på denne kommentaren

  4. 1) Enhver forbedret organisering av «nyhetsstrømmen» har potensiale. Jo bedre organisasjon, jo flere kilder klarer man å følge med.

    2) Som spilt inn av Vidar Ramdal bør gjerne «proffe» teknoblogger med. Samtidig er det et problem med f.eks. Engadget at deres artikkeloutput er enorm, og kan drukne det meste annet. Det viktigste er å få til en blanding av «nyheter» og «analyser». EdIT: Har man sett – det var NORSKE man snakket om ja. Der må jeg innrømme atjeg har dårlig oversikt; desto mer å glede seg til med NRKBetas kanal.

    3) NRK har i mine øyne mye å gå på når det gjelder interaktivitet på nettsidene, særlig i forbindelse med nyhetssaker osv. Twitterfeeds er som det ble nevnt over en mulighet, men henvender seg jo kun til oss «spesielt interesserte» som har Twitter. Bedrede liverapporteringsmuligheter for publikum er jeg helt enig i at har stort potensiale. Kanskje applikasjoner for populære og avanserte mobilplattformer som iPhone og Android med muligheter for kommentarer, innholdsbidrag og direkteintegrasjon med sosiale medier har potensiale?

    Svar på denne kommentaren

  5. Thomas S. Nielsen

    1. Twingly channels virker som en god ide, på en måte en ferdiglaget RSS leser med forhåndsvalgte kvalitetsfeeds. Det kan være en god måte for mange å få med seg nyheter i en kategori uten å må sette opp en RSS leser manuelt.

    2. Jeg er enig med Vidar, proffe tekno-blogger er en god ide. Jeg vil også tipse om min egen tech blogg, tech.thomassnielsen.com (eller thomassnielsen.com/category/tech/).

    3. En lignende side på NRK hvor de også henter inn andre media og/eller blogger sin side av saker, hadde vært genialt. Enten som en helt egen tjeneste, eller noe i retning av «se andre saker om dette temaet».

    Svar på denne kommentaren

  6. 1. En kan bruke Twingly til å bedre behandle nyheter, men en kan likevel sette spørsmål med hvordan kilder velges og hvordan saker sorteres

    2. På dette punktet er jeg enig med nech, Ars Technica bør med. De kjører en god blanding av analyser, nyheter og anmeldelser.

    3. Om ikke NRK bør legge ut så mange nyheter fra andre kan det være en ide å ha «tema-artikler». I det legger jeg å skrive saker om aktuelle tema hvor dere også kan linke videre, og bygge på andres dekning for å gi et helhetlig bilde.

    Svar på denne kommentaren

  7. Nikolai Fasting

    1) Formatert innhold vil det alltid være behov for, og muligheten til å få formatert innhold og dele formatert innhold virker fornuftig.
    2) Som i all nyhetsformidling blir det jo lett «innavl» med mange varianter av samme nyhet. Viktig å velge ut og vekte de ulike kildene tror jeg. Så kilder som gjør dette godt bør jo få prioritet.
    3) Jeg synes ideen med å blande formatert og fritt brukergenerert er en god ide som kan videreutvikles. Ideen til Godin om memer og måter å prioritere disse for å vektlegge saker tror jeg kunne brukes.

    Svar på denne kommentaren

  8. Ny Twingly Kanal for Journalistikk og Medier « NONA: nettverket for oss som jobber med nettmedier

    […] for sin kanal om Medier och journalistik og fokusert spesifikt på den svenske mediedebatten. NRKbeta har satt sammen en egen kanal om om teknologi, som de har vi fått 100 invitasjoner til beta-versjonen av Twingly Channels – legg igjen en […]

    Svar på denne kommentaren

  9. Dette har definitivt noko for seg! Dei fleste av oss opplever at me vert overstrøyma av informasjon – ikkje minst på twitter, og filtrering er essensielt, men eg har diverre ikkje betre oversyn over kjelder enn det NRK Beta har.

    Svar på denne kommentaren

  10. 1. Dette virker som en veldig bra måte å få samlet alle strømmene oversiktlig, uten «presset» for å komme seg gjennom alt i RSS-leseren.

    2. Er også veldig enig i Ars Technica, gjerne boinboing gadgets også.

    3. Vil gjerne ha mer integrering mot twitter, det kan jo også være interessant for de som ikke bruker det selv.

    Svar på denne kommentaren

  11. 1) Nyheter fra flere ulike kilder gir et mer nyansert bilde. Alltid interessant å se flere sider av de viktigste sakene.

    2) Som nevnt tidligere av et par andre, så bør flere «proffe» blogger med. En samling gode norske tekno-blogger hadde vært fantastisk!

    3) Tettere integrering av brukergenerert og redaksjonelt i større grad. Jeg synes flere norske mediehus har vært flinke når de for eksempel har hatt twitter-feeds integrert i artikler under dekningen av større hendelser. More of this please!

    Svar på denne kommentaren

  12. 1) Å samle nyhetsstrømmer på nye, elegante måter er alltid velkommen

    2) ITavisen, Hardware.no, ITpro, Digi, Minside Data er blant sidene jeg leser jevnlig. Har nok ingen bedre oversikt over kilder enn det dere har.

    3) Istedenfor at NRK skal tilby sin egen metode vil jeg heller at dere implementerer twitter, google wave når det kommer, osv.

    Å legge til twingly eller andre måter for å linke til blogger/andre nettaviser slik som dere gjør her er også genialt.

    Svar på denne kommentaren

  13. 1) Så langt likner det mer på friendfeed enn noe annet. Dialogen om denne posten går delvis her og delvis på twingly. Ugreit.

    2)
    tu.no/it/
    tekniskbeta.no/

    3) Ser du for deg en måte NRK kan gjøre lignende?
    I den grad jeg ikke har misforstått dette, så ville dette i NRKs tilfelle har blitt en slags selektiv aggregering (kanaler) som tillater brukerbidrag (fra nrks og andres) publiserte ting. Med kommentarer. Det er jo en god idé, særlig med tanke på å samle innhold fra ulike medier (tv, nettavis, radio + eksterne) til en mer dyptgående kontinuerlig strøm om smalere tema.

    Men er det nødvendigvis dette (twingly) som er løsningen?
    Jeg må ha misforstått noe viktig..

    PS: du trenger ikke noen beta-code, det holder å klikke på det store bildet på blog.twingly.com/2009/10/01/twingly-channels-is-live-and-the-world-will-never-be-the-same-again/

    Svar på denne kommentaren

  14. 1) Dette ligner på Google Reader, men selvsagt litt mer avansert. Fint om dette både ser bra ut og virker. Fordelen med Google Reader er at jeg ikke trenger å logge inn flere plasser…

    2) Virker som en god oversikt så langt. Blir listen for stor så blir vitsen liksom borte…

    3) Utvanning av informasjon begynner å bli litt slitsomt på internett i dag. Synest det er mye bedre å besøke kvalitetssider med godt innhold og gode skribenter. NRKBeta er selvsagt flinke til dette. Det er ikke ITavisen.

    Svar på denne kommentaren

  15. 1. Ja, det virker innteresant. Alltid greit med nye måter å få informasjon på og denne virker ganske lovende, nærmest som en mellom ting mellom en avansert Twitter og RSS hvor du kan bla gjennom etter innteressområde, og det virker jo lovende. Jeg har jo sitt slike tjenester før, men de er som oftest basert på å hente inn all infoen fra andre nettsider (en slags vg, dagbladet, itavisen, itpro, nrk, alt på en nettside løsning. gjerne blandet på kruss og tvers av innteresse uten spesielt system). Dette virker meget lovende.

    2. ITAvisen.no og ITPro.no kan gjerne værmed.

    3. Ta og sats sterkt på Google Wave når den kommer.

    Svar på denne kommentaren

  16. Odin Omdal Hørthe / Velmont

    Det var då å taka veldig hardt i å tru at dette er noko endring frå korleis ting var fyrr.

    Altso, det er ein RSS-agreggator med vekting? Ikkje akkurat nytt… 🙂 Orsak, vonar ikkje det demper eventuell entusiasme.

    Er forsåvidt einig med Franken yver Franken yver meg. Wave er viktugare.

    Sjølv um eg hev hatt konto der lengje no, og det ikkje er so spesielt, so vil det verta betre med ein gong me hev gode serverimplementasjonar av den distribuerte (/federerte, eg er for dum til å koma med gode norske termar) protokollen. Fyrst då er det «verda vil ikkje verta det same».

    Vonleg 🙂

    Svar på denne kommentaren

  17. 1) Jeg antar jeg er den eneste her som må prøve tjenesten før jeg får heelt grep om hva det går ut på..? Om det bare er en samling RSS-feeder kan jeg vel gjøre det samme i Feedly? Eventuelt er det jo bonus at noen andre holder kanalen oppdatert for meg, såklart, men da får jeg jo også ting jeg ikke liker. Vi får se 🙂

    3) Generell åpning for twingly er en fin start. Skriver jeg blogginnlegg om noe samfunnsrelatert sjekker jeg alltid db.no og vg.no for å finne relaterte artikler å linke til, fordi ejg vet det gir meg ekstra lesere. Hadde nrk.no hatt samme mulighet, hadde jeg både lest mer nrk.no-nyheter, OG linket oftere tilbake.

    Svar på denne kommentaren

  18. 1. Joda, det har noe for seg, med mindre man allerede har satt opp en mash av tilsvarende kilder selv. Men det er jo greit at det gjøres én gang i stedet for mange. Feeds til folket…
    2. Foreslår å sjekke de mest relevante twinene på http://www.twine.com.
    3. Bedre infoarkitektur som gir mulighet til flytende navigering og kobling basert på både metadata og bruksmønstre.

    Svar på denne kommentaren

  19. 1) Dette minner om Google Reader, som jeg er blitt veldig glad i! Hvis det fungerer enda bedre gleder jeg meg til å teste ut!!

    2) Virker bra. Det er en balansegang mellom å ha et godt nok tilbud uten at det blir for mye som er irrelevant.

    Jeg merker at jeg er blitt latere og latere, og mye heller besøker sider som jeg vet gir meg gode linker videre i stedet for at jeg leter selv. NRK Beta, twitter og en del blogger er supre i så måte.

    Svar på denne kommentaren

  20. Runar Normark

    1. Dette ser interessant ut. Per i dag så er det mye parallell publisering av innhold og linking til dette fra ulike kanaler. Greit å ha en tjeneste å forholde seg til i stedet og dersom sorteringen ut fra emne fungerer i praksis så er jo det flott.

    3. Vanskelig å komme med kontrete forslag før en får prøvd ut dette. Temamessig organisering høres bra ut. Kan evt. koble dette sammen med nrk-programm/innslag.

    Svar på denne kommentaren

  21. 1) Dette høres spennende ut. Jeg bruker oftest mer tid på å lese kommentarene enn selve artikkelen, så dette vil samle alt på et sted.

    2) Jeg elsker TED diskusjoner, men det er litt vanskelig å finne de beste. Så hadde vært greit med en oversikt over de nye og beste TED videoer og diskusjonen rundt de.

    Svar på denne kommentaren

  22. Å twitre eller ikke twitre – that’s the question? « Eva 2.0

    […] disse dager lanseres også Twingly (se denne artikkelen fra NRKBeta) – en tjeneste som gjør at man kan følge tema (topic) uavhengig av person, dette skal bli […]

    Svar på denne kommentaren

  23. 1) Det kan ha noe for seg, jeg er spent på hva de kan vise. Syns det lukter litt nok-en-aggregator, men blir gjerne positivt overrasket!

    2) Flere profesjonelle teknoblogger (Ars m.fl.) bør med.

    3) En interessant tanke hadde vært å tilby syndikering av innhold med en eller annen pingback/trackback-mekanisme. Kunne ha gitt mye bra innhold.

    Svar på denne kommentaren

  24. 1) Liker tanken på å kunne samle mer av infirmasjonsflyten et sted

    2) Siden jeg mangler en «invite» må dette punktet vente til konto forhåpentligvis ordner seg?

    3) Brukergenerert innhold også i form av å lage egne strømmer med nyheter og annet fra Internett er både fascinerende og fremtidsrettet.

    Hvis dere åpner opp for å flette sammen flere alternative kilder på en oversiktig måte som også kan tilpasses av brukeren så har dere gode kort på hånden. Dette gjelder ikke minst i forhold til dem som er tidlig ute med å bruke nye ting på nettet. Når noe er bra og engasjerer vil det nok avstedkomme mer engasjement og forslag til forbedringer.

    Og alle de andre kommer sigende etterhvert når mange nok har kommet igang med å bruke de ulike tjenestene og opplever nytte ved det…gjelder både brukere og tilbydere.

    Svar på denne kommentaren

  25. 1. Spennende. Greit å sortere ut kjendisstoffet i nettavisene. Twitter er bra, får masse personlige statusoppdateringer midt i nyhetsstrømmen.

    2. Miljø/klima, sider knyttet til religion, sider med omtaler av enkelte politiske parti.

    3. nrk.no kan for eksempel ha en footer i hver artikkel med spalter som «Hva sier twitrerne? (her kan det oppgis en tag for emnet/saken og nye tweets kan vises) eller «Hva skriver andre nyhetssider om saken/emnet?» (her kan man for eksempel bruke Twingly, dersom det innfrir)

    Svar på denne kommentaren

  26. 1:
    Viktig stikkord: Mange kilder, men mulighet til selv velge emne/type stoff må inn

    2:
    Enig i at «proffe tekno-blogger som Engadget, Gizmodo osv bør være med», men igjen – her må brukerne få mulighet til å filtrere

    3:
    Enig i det mange av de andre her har skrevet: her er det også mulig å tenke seg mer semantisk sammenkobling av temaer/emner fra mange medier

    Svar på denne kommentaren

  27. 1. Vel, jeg synes det virker som om teknologien fungerer bra. Du søker, og det kommer relativt relevante treff, kunne rangert det annerledes, men det blir personlig mening. Blir ting rangert etter «likes» alene, da blir det fort politisk korekthet, og det er ikke å ønske, det er viktig å ha noen mindre korrekte meninger høyt oppe for å balansere debatten. Søket gikk fort, lynraskt.
    Hadde jo vært å foretrekke at de hadde noen folk til å sørge for at i allefall 2 av 10 på topp10-listen var motsatt av de andre, og at det var åpent for alle, men med tiden skjer vel det.

    3. Når det gjelder NRK så har jeg ikke innvendinger. Kommentarfeltet ligger der, og fungerer bra, en sånn tjeneste som dette er overflødig, men det ville være en ide å dominere mer av mediene, og å tilby dette ville gjøre det, linker i avisene(nå er det VG som bruker twingly)til en liknende tjeneste med link videre til NRK sitt nettsted ville øke trafikken. NRK har jo ett av de beste sidene på både nyheter og underholdning allerede, og med bruk av små ressurser. Nå gjelder det bare å få mer trafikk, dere bruker vel ikke en krone på reklame, da er det ett must å ha kanaler som leverer tjenester til andre mediehus for å skape dentrafikken. Har aldri vært noe å si på kvaliteten hos NRK, det er bare det med å utnytte potensialet sitt, og dere er vel litt bakbundet av retningslinjer som gjør at dere ikke kan betale for å få deres rettmessige trafikk, da må dere bare bruke penger på sånne ting som dette for å skaffe det, det er deres smutthull. Det er da også veldig greitt for dere å vite hva folket er opptatt av og diskuterer frem og tilbake, ved å sjekke deres egne servere, i stedenfor å sjekke blogger i øst og vest, og debattforum her og der. Dere lager ett rapporteringssystem som søker ut hvilke ord som er i mediebildet, som blir skrevet mest om, og tilpasser nyhetssendingene deres etter folks interresse. Vil dere så sparer dere i lengden, og dere vil være tettere på temperatur i de forskjellige sakene enn TV2 kommer til å være, de leverer som kjent ingen tjeneste uten å ta betalt for dem. Det er nå viktig å ta tempen på samfunnets meninger, ikke bare meningen til folka som er villige til å betale 89kr for å se TV2 på internett, når de har det på tv likevel.

    Det var vel rundt 140 fine ord!

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.