nrk.no

Du KAN få hele boka

Kategorier: Kommentar,Netthandel & Nettkultur


Dette er en kommentar. Den bygger på skribentens egne analyser, meninger og vurderinger.

veslebror

I går skrev vi om «Velsebror ser deg» og forlaget Samlaget som ikke gir bort Cory Doctorows bok gratis i Norge, til tross for at den er tilgjengelig gratis på 16 andre språk. Nå har Samlaget tatt en liten salto og postet en oppklarende artikkel om at boka faktisk gis bort.

Så om ein tek seg tid til å laste ned halve boka vil ein få sjå at på den første sida av pdf’en så står det at om ein gir oss ei tilbakemelding så kan ein få heile boka. Vi er svært spente på kva lesarane meiner om boka. Derfor har vi laga eiga heimeside og blogg. Det vi vil er at alle skal oppdage kor fantastisk denne boka er.

Så send ein e-post til [email protected] så får du heile boka i retur!

Boka er kjempebra, og vi håpar du likar ho.

Med beste helsing frå Det Norske Samlaget

Dette er jo en god nyhet, gratulerer! Og så lukter det litt etterpåklokskap. For hvorfor ble det ikke fokusert på dette når media snakket med Samlaget de foregående dagene? Og hvorfor ikke bare legge ut hele boka med en gang, slik Cory Doctorow gjør på sine hjemmesider med alle andre utgaver?

Håper Samlaget har et anstendig spamfilter på e-posten sin også!

Har du lest boka?

Vi er også interesserte i hva dere synes om boka, enten dere har lest den gratis eller på papir, den norske eller den engelske.

7 kommentarer

 1. Det mangler en «h» i «http» linken i «slik Cory Doctorow gjør på sine hjemmesider»

  Dette er flotte nyheter, gleder meg til å lese boken i kveld! Og det blir helt klart gitt tilbakemelding til Samlaget.

  Svar på denne kommentaren

 2. Dette syns jeg er en helt grei måte å distribuere fritt på. I og med at vi snakker om et sprang ut i det ukjente for en norsk forlegger, er ideen om å få tilbakemeldinger ikke dum i det hele tatt. Vi har for lite kunnskap om slike modeller (vel, ebøker i det hele tatt) i Norge, og alle tiltak som kan øke vår kunnskap hilser jeg velkommen.

  I dette tilfellet innebærer kravet om et minimum av innsats fra brukerens side at vi kanskje til og med får et bedre mål på hvor mange som faktisk leser nedlastede gratisbøker. Ja, for det er vel ingen som tror at alle som har lastet ned Corys bøker, leser dem? 😉

  Svar på denne kommentaren

 3. Magnus Rudolfsen

  Leste denne boka på engelsk, til dels på lesebrett og dels på iphone. Doctorows holdning og skriverier rundt deling har blitt flittig lest av meg etter dette.

  Ved å gi bort de elektroniske versjonene av bøkene sine, har Cory Doctorow fått en enorm oppmerksomhet rundt sitt forfatterskap utenfor sitt typiske publikum.

  Jeg synes det er bra av Samlaget å følge opp hans holdninger i den nynorske versjonen av boka. Jeg kommer ihvertfall til å laste den ned, og sende e-post om hele. Det blir den første nynorske boka jeg leser på lenge.. 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.