nrk.no

Uka som gikk

Kategori: Uka som gikk


Nok en uke i den teknologiske verden er unnagjort. Hos oss her i NRKbeta har den vært relativt hektisk spesielt med tanke på spennende saker med høyt kommentartrøkk. Akkurat slik vi liker det.

Narsissisme

Spotify for iPhone
Spotify for iPhone

Spotify starta uka ved å kaste hansker veggimellom med sin lansering for iPhone og Android. En nærmest perfekt applikasjon, som gjorde enda mer enn vi hadde turt å håpe på, og forhåpentligvis pusher måten vi konsumerer media på enda et skritt i riktig rettning.

Forbudet mot glødepærer som vi tidligere hadde meldt, ble plutselig utsatt litt, noe FBI også kunne informere om.

Klargjøring av utstyr
Klargjøring av utstyr

På telefon fra Kisangani, Kongo, kunne NRK-fotograf Jørn Tveter fortelle at han sammen med VG og TV2 hadde rigga til og gjennomført et svært spennende stunt, sett med mediaøyne.

Saken vår om hvordan samarbeid og kreativitet sørget for at tre av norges største mediekanaler kunne sende domsavsigelsen i «Kongo-saken» live, seiler opp til å bli en av de mest populære sakene her på NRKbeta på veldig lang tid.

iPhone vs Android

Det skjer enormt mye spennende på mobilscenen om dagen, noe vi så nærmere på i «Android vs i Phone – Det er her kampen skal stå!» Mye av buzzet rundt mobiltelefonen de siste månedene har nemlig dreid seg rundt Apples iPhone og Googles Android systemer.

Nokia Non-augmented Reality
Nokia Non-augmented Reality

Også Nokia prøvde å hevde seg med noe de kalte » Augmented Reality «. Det var det selvsagt ikke på noen måte.

Sett, hørt, twittret og blogget

Vi har nesten som vanlig ledd oss skakk av failblog.org, men samtidlig har vi oppdaget et par deilige nykommere i  GraphJam, ThereIFixedit og lett sexistiske (men fortsatt veldig morsomme) Hawtness.

Google har sniklansert en morsom tjeneste ved navn «Google Internet stats«, vi har selvsagt fått med oss at det er 8 år siden tvillingtårnene falt, noe bla Times Magazine markere med et fotogalleri over de ulike memorialene som er satt opp.

Utover det har internettet via diverse omveier ført oss til Stanfords eksperimenter med sitt frankenkamera. Og årets teknologirampestrek tilfaller Facebook da de lurte teknologibloggen TechCrunch til å tro at «fax this image» var en ny funksjon.

God helg!

1 kommentar

  1. Flott oppsumert!

    Denne uken har vært veldig bra i mine øyne. Jeg liker det når NRK-beta har litt høyere frekvens på artiklene/innleggene. Saken om samarbeidet fra Kongo er nok en av mine favoritt-saker fra NRK-beta noen-sinne.

    Vel gjennomført.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.