nrk.no

Uka som gikk

Kategori: Uka som gikk

nrkbeta.posterous.com

NRKbeta uke 36
NRKbeta uke 36

Som en liten helgebonus til alle som kanskje ikke følger NRKbeta hver dag, drar vi igang posten «Uka som gikk». En liten oppsummering av hva vi har skrevet om på NRKbeta, hva vi har ledd/grått/irritert oss av på Lett, og hva annet som har fløyet forbi oss i internettverden.

Narsissisme:

Vi starta uka med en sak fra Radiofront, hvor de ønsket å kåre Norges største sutrepave vet hjelp av Twitter, fikk kjeft i kommentarfeltet da noen mente vi hadde vært litt for off topic i de siste sakene våre. Tok delvis selvkritikk, og fikk skryt tilbake for det.

Vi har kikka skikkelig langt inn i glasskula og fortalt om forskerne ved University of Washington som har utviklet en prototype på en kontaktlinse som med tid og stunder forventes å kunne vise høyoppløselig grafikk som et Augmented Reality-lag, rett på netthinnen. Kanskje en smulie sci-fi, men tilfellet er iallefall at prototypen vissnok fungerer, riktignok bare med mulighet til å vise enkle «farveblink».

Digitale samarbeidsprosjekter ser ut til å være i vinden, noe både «Lag din egen versjon av StarWars» og «Skal vi leke«-artiklene vitner om.

Som en liten prikk over i’en i slutten av uka, fikk vi med oss FBI (eller… det var vel strengt tatt FBI som fikk med seg oss) på å legge ut en egen NRK-geo-cache, i nærheten av NRK Marienlyst. 15 minutter etter at godbiten var annonsert i FBI sendingen, stimet FTF-kåte geocachere til NRK for å finne skatten. Populære saker mad andre ord.

I sjangeren Fredagshumør kunne vi ikke dy oss å hasselere litt med de nå enda mer kreative svindlere som har tatt i bruk ny teknologi i form av Google Translate, og lot dere ta del i det svært så hysteriske brevet med tittelen «Ungent svare» som dumpet ned i mailboksen vår denne uka.

Litt lettere narsissisme

nrkbeta.posterous.com
nrkbeta.posterous.com

den litt lettere siden av livet har vi delt verden inn i to mennesketyper, funnet en vuggeløsning for alle nerdeforeldre, og funnet en aldri så liten TwitterUseFail

Ellers…

har vi latt oss imponere av bildene fra Erik Johansson på hans blogg www.altelleringet.com, nikket anerkjennende til Svein Egil Omdals «Forsvar for hittebarna«, fått noia og oppgradert alt av WordPress-installasjoner,

På Twitter fikk vi med oss oppstyret rundt @arntnor og hans litt tynt krediterte oversatte bloggposter. Og pustet lettet ut da vi fikk bekreftet at Canons nye og ganske rå 7D heldigvis ikke er fullframe. Hadde den vært det kunne vi jo ha kommet til å ønske oss den fremfor 5D MkII som noen av oss koser seg med fremdeles.

Andre detaljer vi la merke til var at Facebook har blitt større enn YouTube og Twitter større enn Flickr. Hvertfall i følge Alexa.com.

Og når det gjelder datatrøbbel var vel ukens store hendelse det faktum at selveste Gmail var nede såpass lenge at Techcrunch rakk å skrive tre artikler om det.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.