NRKbetas egen geocache

Kategorier: Gadgets, Nettjenester, NRK & NRKbeta


NRKbeta har i samarbeid med FBI lagt ut en geocache. Den ligger i nærheten av NRK på Marienlyst og er en stor og fin boks. Med loggbok, blyant og bytteting.

(Mer om fenomenet geocaching i vår artikkel her: Fritidsmoro for hele familien.)

IMG_0122

I tillegg til dette er den akkurat nå også fylt med noen små NRK-effekter til de første som kommer og en egen invitasjon til den aller første. Den eller de som får «First To Find» kan ta med seg den lille FTF-konvolutten og avtale et besøk under en FBI-sending.

Hent en dings

Men vi har også laget et lite tema for den. I tillegg til de vanlige byttetingene har vi lagt inn en del spesielt tekniske ting. Noen RAM-brikker, et minnekort, en liten radio og et par ting til. Duppeditter som vi ikke har bruk for lenger. Tanken er at NRKbetas cache kan hjelpe dem videre til noen som kan bruke dem.

IMG_0107

Disse små dingsene ligger klare til dem som har en plan for dem. Du trenger ikke nødvendigvis erstatte for eksempel RAM-brikkene med noe annet om du tar dem med deg. Det eneste vi ber om er følgende:

Post et notat i loggen til cachen og skriv litt om hvordan du brukte akkurat den dingsen du tok med deg. Og oppsøk gjerne cachen igjen senere og legg inn andre ting som du ikke har bruk for men som andre kan dra nytte av.

Når du finner en cache logger du «found it», men husk at du når som helst senere kan oppsøke den igjen og logge en «note».

Okay, hvor er den?

Den har cachenummer GC1Y33N og du finner den her på geocaching.com. Hent koordinater og løp ut!

Så får vi se hvordan dette går. Dersom det blir populært legger vi ut cacher i nærheten av noen distriktskontor også. Slik at dette ikke bare blir forbeholdt folk i nærheten av Marienlyst.

Og kom gjerne med forslag til andre måter vi kan benytte denne «hemmelige postkassen». Vi sitter jo ikke så langt unna og kan gå ut og legge oppi ting når vi vil…

16 kommentarer

 1. Kjekt med fokus på geocaching i NRK 🙂 En flått måte å få teknisk interesserte mennesker ut på tur. I tillegg kan man ofte også lære nye fakta eller historie om stedet skatten ligger gjemt som en del av ekspedisjonen.

  Cachen får ligge til neste besøk i Oslo. litt langt å reise fra Bergen nå i kveld 🙁

  Svar på denne kommentaren

 2. Kan være behjelpelig med å få på plass en her i Bergen. Begynner å bli en del her allerede, men jeg er sikker på vi kan finne et sted som passer ute i naturen men fortsatt ikke lang fra byen 🙂 Mange fine topper rundt her..

  Svar på denne kommentaren

 3. Takk for cachen! Jeg så det helt tilfeldig på tv, kikket på kartet og oppdaget at stedet var velkjent og nært. Aldri har jeg syklet så fort ned de bakkene!
  Først ble jeg også, enda noen hadde fått varsel på epost mange minutter før meg OG kjørte bil 😉

  I farten rakk jeg dessverre ikke å lese «budskapet», det om å legge inn en teknodings, men jeg går jo rett forbi hver dag, så det skal vel bli en råd.

  TFC!

  Svar på denne kommentaren

 4. […] I det siste har jeg (og familien?) kanskje fått en ny hobby, eller i det minste et spennende utvalg av potensielle søndagsturer. Etter å ha sett ordet geocaching nevnt stadig oftere så måtte jeg bare finne ut hva dette er for noe. NRK Beta har en fin reportasje om temaet her; http://nrkbeta.no/2009/08/10/fritidsmoro-for-hele-familien/. Der forklares dette stadig raskere voksende fenomenet som geocaching er. Det er nå gjemt over 926700 små og store beholdere på verdensbasis. Mange av disse inneholder små overraskelser som man kan ta med seg dersom man legger tilbake noe av tilsvarende eller høyere verdi. NRK har også lagt ut sin egen geocache som de skriver litt om her; http://nrkbeta.no/2009/09/02/nrkbetas-egen-geocache/ […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.