nrk.no

Nominer Norges største sutrepave!

Kategorier: Det sosiale nettet & Moro


Siss Vik og Thomas Alkärr. Foto: Studiovest/Stine

Å legge skylden over på andre er blitt en populær strategi blant maktmennesker i norsk offentlighet. FrP har vært kjent for å være god på å sutre, men stadig flere velger denne strategien for å oppnå sympati. Vi drøfter denne trenden i Radiofront søndag kl 12:03 og vil gjerne ha dine innspill.

Hva vinner man på å definere seg selv som offer? Og hva risikerer man? Er det en god strategi for maktpersoner å påberope seg offerrollen? En samlivsterapeut og en retorikkekspert diskuterer den blomstrende offer-retorikken i NRK P2s Radiofront. De kårer de 3 personene/gruppene som spiller ut offerkortet oftest og best. Men vi trenger din hjelp!

Nominér hvem du synes er best på sutring i norsk offentlighet på Twitter med en kort begrunnelse og merk den med #sutre.

Deadline onsdag 02.09 kl. 14:00.

Det kan være enkeltpersoner som Kjell Inge Røkke, institusjoner som LO eller grupper som småbarnsforeldre eller fattige kunstnere. Personen med den beste begrunnelsen får en bokpakke. Kåringen kan du høre i Radiofront søndag kl 12:03.

10 kommentarer

 1. Nominér skal skrives uten akutt aksent, slik: Nominer. Dette gjelder forøvrig imperativform på alt av slike «-ere»-verb.

  Skynd dere å rette dette opp, skrivefeilen spres ut over landet som ild i tørt gress i dette øyeblikk! 😀

  Svar på denne kommentaren

 2. Fredrik Antonsen

  Off topic på NRK beta… Hva har denne postingen med teknologi og nye medier å gjøre? Ref. diskuusjonen om hva NRK beta skal være, jeg tror dere har godt av å begynne å fokusere igjen. Denne saken, kyssesaken og internvideoen er etter min mening helt klart utenfor fokusområdet til NRK beta. Det er klart dere kan skrive og mene om innhold og forsøke å anmelde en internvideo, men spesielt godt stoff blir det ikke.

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Point taken, Fredrik. Vi har diskutert denne saken, og de to andre som du klager på. Vi er enig i at denne er på grensen for hva NRKbeta skal handle om. Den handler om nye medier fordi det er en sak der en redaksjon i NRK bruker Twitter aktivt for å få tilbakemeldinger om et program. Det er kanskje ikke så stor nyhet lengre, så den tar vi.

  Når det gjelder de to andre – kyssevideoen og internvideoen (antar du mener StatoilHydro-videoen) – så mener vi det er høyst relevante saker for NRKbeta. StatoilHydro står støtt som den står etter vår mening, mens kyssevideoen burde vært satt i en større kontekst. Den var Norges mest virale video forrige uke, og bare i min Facebook newsfeed fant jeg den over 30 ganger, og over halvparten av dem var fra folk som IKKE jobber i NRK.

  Ellers setter vi stor pris på konstruktive tilbakemeldinger!

  Svar på denne kommentaren

 4. Fredrik Antonsen

  I fare for å fremstå som en sutrepave siden jeg klaget på sutrepave-saken, så rykker jeg herved ut og erklærer min hengivenhet til NRK beta helt generelt. Veldig mye bra stoff av veldig høy kvalitet, og når det da dukker opp noen enkeltsaker av medioker kvalitet kommer sutrepaven fram. I så fall må det bety at sutrepaver er et sunnhetstegn fordi da er man altfor godt vant. Til slutt, enda mer kred til NRK beta fordi dere er veldig gode til å ta kritikk.

  Svar på denne kommentaren

 5. […] starta uka med en sak fra Radiofront, hvor de ønsket å kåre Norges største sutrepave vet hjelp av Twitter, fikk kjeft i kommentarfeltet da noen mente vi hadde vært litt for off topic […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.