nrk.no

Koble sammen Facebook-sider med Twitter

Kategori: Det sosiale nettet


Facebook kom i dag med muligheten for å koble sammen en side på Facebook – med Twitter. Enda et tegn på at Facebook føler konkurransen om «the realtimeweb» fra Twitter. Om du har en side (og altså ikke en profil) på Facebook, kan du da koble sammen denne med en Twitter-konto. Det betyr at oppdateringer du legger ut på en side på Facebook, automatisk sendes til Twitter. Gå inn på facebook.com/twitter om du har en side eller flere for å sette det opp.

VI har lagd kobling mellom NRKbetas Facebook-side og NRKbetas Twitter-konto. Om du ikke alt er «tilhenger» kan du bli det i firkanten under eller på facebook.com/nrkbeta.

NRKbeta on Facebook

Du kan velge hvilke av sidens aktiviteter som skal sendes videre til Twitter:

nrkbeta-fb

20 kommentarer

 1. Tenkte på denne Facebook:

  NRKbeta @Baard Overgaard Hansen: Takk for skryt! På http://nrksuper.no finner du alt barnestoffet vårt nå. Masse gøy for store og små barn!

  Der har dere kanskje bare brukt syntaksen til Twitter for å sende en twitter-reply fra facebook til twitter? Trodde nemlig denne hadde kommet inn _andre_ vei (altså at en reply på Twitter ble postet på facebook-wallen).

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Ja, det er forskjell på sider og profiler. De over 2 millioner nordmenn som er på Facebook har profiler. Så kan såkalte «offentlige personer», firmaer og produkter lage sider (pages) som de med profiler kan være «fans» eller tilhengere av. Det er f. eks. det som Jens Stoltenberg og Siv Jensen har gjort.

  NRKbeta er en slik side – og de sidene kan lenkes sammen med Twitter. Enn så lenge kan man ikke lenke samme sin personlige profil på Facebook med Twitter. Kanskje det er noe de kommer med senere, hva vet jeg?

  Svar på denne kommentaren

 3. Tenker bare slik at hvis man har både en Facebook-fanpage og en Twitter-konto, så kan man nå bare «twitre» via Facebook, og slippe å besøke Twitter. Men det er kanskje ikke noe merkbart tap..

  Svar på denne kommentaren

 4. Veldig kult at Facebook og Twitter snakker med hverandre så godt allerede 🙂 Men det jeg lurer på er om det går an å velge om den enkelte updaten på Facebook skal sendes til Twitter? Jeg mener, det er jo ikke nødvendigvis alle updates man vil twitre, hvordan behandles dette?

  Svar på denne kommentaren

 5. Har testet flere applikasjoner for å koble firmaets twitter konto med firmaets facebook side, men får samme beskjed på alle applikasjonene om at jeg må opprette en personlig Facebook-profil for å kunne bruke denne funksjonen. Facebook sier at profiler er forbeholdt enkeltindivider og ikke firmaer. Hvordan har dere løst dette?

  Svar på denne kommentaren

 6. Øyvind Solstad (NRK)

  @JanneTB: Du logger deg på Facebook som deg selv, og går så på riktig sted og lager en side eller en gruppe. Se også artikkel om hva som er lurt å velge:

  http://nrkbeta.no/2009/11/10/facebook-profil-side-eller-gruppe/

  Denne siden blir du da «admin» for, og det vises ikke for de som er fan av siden at du er sjefen der. Det er det bare du som vet.

  I artikkelen som denne kommentaren står på, viser vi hvordan du kobler Facebook til Twitter – men det var kanskje ANDRE veien du ville ha? At når du twitrer med en spesiell konto, skal det også vises på Facebook?

  Svar på denne kommentaren

 7. Vi ønsket i utgangspunktet ikke å gjøre Facebook-siden til bedriften person avhengig, men hvis det er løsningen så må vi nok gå den veien 🙂 Takk for innspill, da tester jeg ut dette.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.