nrk.no

Som et gigantisk valgvorspiel…

Kategorier: Det sosiale nettet & NRK


debatt

Bilde fra debatten på NRK1 onsdag 19. august

Denne uka har jeg sittet hjemme med pc’en på fanget og twitter oppe. Det er ingen udelt glede å se hva folk klarer å lire av seg av meldinger. Jeg har sett kolleger gå rundt i gangene her på Marienlyst før sending. De har forberedt seg i ukevis, alle har jobbet flere år med politikk. Og så sitter folk hjemme i stua med pc’en sin og skriver nådeløse meldinger om alt fra hår til fakter, ett feil spørsmål og mulig partipreferanse. Politikerne har det selvsagt verre, men jeg innbiller meg at de har fått mer trening over tid til å tåle dritt.

Så er det jo ikke bare søppel heller. Langt ifra. Å følge nettdebatten live er som å invitere hele venneflokken hjem til en blanding av valgvake, fotballkamp og grand prix. Alle vet jo at stil, strategi, taklinger og antrekk er vel så viktig som selve resultatet.

Lilla Sølhusvik er politisk kommentator i NRK – og har under valget en en egen blogg – Lillas valg. I dag lurer hun på hva du synes om valgdebatten.

NRK1 sendte debatt om innvandring fra en moske i Oslo, og dere kunne delta ved å bruke firkantemnene #valg09 eller #velg09 på Twitter – eller direkte i Coveritlive under streamingen av debatten. Hva synes du om debatten?

Svar gjerne generelt om debatten hos på Lillas valg. Og så lurer vi i NRKbeta hvordan du synes NRK har løst valgdekningen i sosiale medier? Får vi det til? Hva funker og hva funker ikke? Deltok du på debatten i går?

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.