nrk.no

Hva vil DERE med NRKbeta?

Kategorier: NRK & NRKbeta


Om ikke så lenge setter vi oss ned og legger en videre strategi for NRKbeta. Og før det vil vi ha så mange innspill som mulig fra dere som leser denne siden.

nrkbeta_many

Konkrete eksempler er bra:
– linker til artikler dere liker og vil ha mer av
– artikler dere ikke liker og vil ha mindre av
– linker til andre nettsteder eller artikler

Og kom også gjerne med innspill utover rene artikler på nettsiden her. Vi har mulighet til å produsere video og lyd også. Og vi lurer på hvilke andre nettsteder vi skal benytte. Vi er aktive på Facebook, Twitter, Flickr og YouTube for å nevne noen. Hva fungerer, hvor skal vi sette inn mer ressurser?

I første omgang vil vi la dere tenke helt fritt. Uten å begynne å snakke om hva vi tror selv. Så her er det bare å fyre løs i kommentarfeltet! Mer av / mindre av på NRKbeta og tanker utover det…

68 kommentarer

 1. Kenneth Nordahl

  Jeg synes det er en grei blanding av forskjellige artikler som blir publisert nå. Hvis det var noe jeg skulle sett mer av så hadde det kanskje vært mer «inside info» om hvordan forskjellige ting blir produsert, hva slags utstyr etc.

  En ting som kanskje hadde vært interessant var en gjennomgang av programmer som BoinxTV og sett hvor stor forskjell det er opp til det NRK bruker.

  Svar på denne kommentaren

 2. Erling Kristensen

  NRKbeta er veldig bra som det er i dag – et eldorado av tekno-nyheter og trender, litt Schrödingers katt, litt Illustrert vitenskap, og ikke minst lærerikt og interaktivt.

  Dette vil jeg ha mer av:
  – NRKbeta som eget tv-program (à la Autofil)
  – Statistikk over mediebruk i Norge (Lister med lesertall, seertall, – brukertall for aviser, tv, radio, nett og sosiale medier.)
  – Flere brukerguider/ Slik gjør du osv

  Svar på denne kommentaren

 3. Aksel Skauge Mellbye

  Jeg kunne tenke meg å få mer nedlasting (gjerne via Bittorrent) av NRK-produserte programmer etter at de er sendt. For eksempel kunne jeg godt tenke meg et eksemplar i HD av sendingene deres fra årets Landsskytterstevne (kan riktignok innse at det er en smule sært).

  Ellers slenger jeg meg på ønsket om innsideinfo fra produksjonen av større arrangementer.

  Svar på denne kommentaren

 4. Chris-Håvard

  Som nenvt over syntes jeg også at inside info og «bak kamera» artikler hadde vært interessant. Ellers syntes jeg at det er bra med variert innhold slik dere har nå, men gjerne litt mer tester av diverse teknologiske dippedutter 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Thomas Marthinsen

  Jeg husker spesielt artiklene som omhandlet deres bruk av torrent. Meget bra!
  Jeg vil gjerne se flere behind-the-scenes artikler. NRK er en stor bedrift som benytter mye spennende teknologi. Det er alltid artig lese hva dere tenker rundt denne teknologien og hvordan dere bruker den.

  Vanlige tech-nyheter, tester og annen «vanlig tech prat» har jeg derimot andre kilder for, og trenger ikke lese det hos NRK Beta.

  Fortsett med den gode jobben!

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg vil at NRK Beta skal kunne muliggjøre opplasting (på en utrolig enkel måte) for norske band som ikke har platekontrakt, og at bandene blir profilert ett og ett om dagen. Det må være mulig for bandene eller prosjektene å kunne legge igjen en BIO. Kult om noen av bandene og prosjektene kunne blitt telefonintervjuet, dratt med i studio etc.

  Ja, NRK Uhørt og Urørt er dårlig og vanskelig

  Svar på denne kommentaren

 7. Didrik Sæther

  Kenneth Nordahl sier mye klokt med «inside info», jeg kunne gjerne tenkt meg enda mer tech.
  Saken rundt thepiratebay og ytringsfrihet på internett ser jeg gjerne mer til da det enda ikke er et eneste tidskrift i Norge som har klart å skrive en utredning som forklarer begge sider av saken.

  Svar på denne kommentaren

 8. NRKBeta har for første gang bidratt til at jeg synes det er greit å betale NRK-lisens. Har satt pris på foredrag og videoer om media og fremtiden, test av nye dingser og informasjon om trender og ting som er på vei.

  Svar på denne kommentaren

 9. Syntes NRKBeta er veldig bra nå, men som mange andre, er også jeg veldig interisert i «bak-kamera» artikler. Gjerne som tar for seg hvordan både tv og radio programmer blir laget, utstyr som blir brukt, osv.
  I tillegg så tror jeg flere enn meg blir glad hvis dere og p3tv kunne lagt ut Radioresepsjonen filmene som torrent i god kvalitet, gjerne hd.
  Ellers må jeg bare få takke for en strålende side=)

  Svar på denne kommentaren

 10. Frank Eivind Rundholt

  Først vil jeg si at dere i NRKbeta allerede gjør en god jobb. En herlig miks av det meste. For det andre støtter jeg alt som er sagt i postene over meg.

  Et eget NRKbeta program på TV hadde vært flott. Tekno er bra, men kanskje litt for mye for mannen i gata som ikke har alt for mye teknisk insikt. En opp-gika versjon av Tekno hadde vært flott.

  Flere bak-scenen artikler hadde vært bra. Last opp flere videoer av diverse, eller fiks det slik at man kan integrere Dagsrevyen-innslag i blogger og hjemmesider. Har mange ganger hatt lyst til å integrere nyhetsinnslag som passer til mine blogginnlegg.

  Kanskje dere har tid til å lage en podkast også.

  Ja, så liker jeg åpenheten dere veldig godt. Flott at dere lar oss komme med forslag til forandringer og forbedringen. Synes dere har god komunnikasjon med omverdenen. Det er bra.

  Svar på denne kommentaren

 11. Johan Høgåsen-Hallesby

  Støtter forslagene om å holde seg tett opp til NRKs områder, nettet svømmer over av generell tech-talk forøvrig. Tanker rundt alternative måter å distribuere NRKs innhold på osv er helt supert. Og har dere anledning til å åpne opp mer rundt f.eks. ting som testing av mobil-tv osv er det også veldig interessant. I forlengelsen av at mange av oss er med på å finansiere (om enn i liten grad) NRK gjennom lisensen skulle jeg gjerne også sett at man åpnet opp for å diskutere videreutviklingen av NRKs tilbud og produkter som f.eks. Nettradio og Nett-TV gjennom former som Uservoice.com eller lignende.

  Svar på denne kommentaren

 12. Liker hvordan nrkbeta er nå (frustrerende når det ikke ligger noe nytt der og fantastisk og spennende når det er noe nytt), så «bring it on»!

  Ellers er det jo hauset mye opp om at htpc o.l. kommer, men det går treeeegt. Nrk har mye fantastiske programmer mv. som mange har gode minner med og mimring i sofakroken ville vært koselig. Hva med å presantere egne barne-tv erfaringer for sine barn. Kanskje komisk for oss som nå er voksne og kanskje kjedelig for våre barn, men et interesant forsøk. I denne forbindelse har jeg et forslag til løsning å legge dette ut. Først en åpen etterspørselsundersøkelse, deretter tilgjengeliggjøring av materialet. Det finnes et japansk (Østen i allefall) nettsted, hvor du kan laste ned animasjonsfilm og du «får være med» om du deler materalet. Slik sett vil du på sikt ikke trenge å ha publisert materialet, men det vil finnes der ute (ikke noe nytt dette altså).

  På den negative siden er det nok noen artikler som jeg ikke forbinder direkte med Nrk – som tester av fotokamera og måter å ta bilder på. Dette er ikke uinteressant, men kanskje ikke noe nrk-stoff.

  Svar på denne kommentaren

 13. Konseptet dere har nå er veldig bra. Tror kanskje enda mer fokus på poster til bloggen er bra. Testing av andre tjenester er bra, men samlingspunktet bør være bloggen.

  Enig med en tidligere kommentar (Sondre Lilledrange) at det blir litt ofte iphone-saker hos dere… og den har vel snart fått den dekningen den trenger? :-p

  Autofil program med data/tech hadde vært spennende… Og det kan godt komme «kun på nett»!

  Svar på denne kommentaren

 14. Er enig i at det dere har nå er bra, og slenger meg på forslaget om et TV program.

  Kom gjerne med flere oppdateringer rundt prosjekter dere har, som utvikling av API for NRK og slikt. Spesielt info rundt åpning av data/informasjon er bra, selv om det bare er for å si at det er utsatt 🙂 Hvordan går det med APIet forresten? Dere har vel ikke planlagt å gjøre alt på en gang, ettersom det tar så lang tid? Lag heller noe først, som TV-program og legg det ut som «beta» med informasjon om at det muligens kan forandre seg på kort varsel.

  Svar på denne kommentaren

 15. Jeg synes NRKbeta har en god stoffblanding i dag. Liker godt når dere skriver om, og gir innsiktsfulle kommentarer, til trender og nye teknologier/tjenester som dukker opp. Setter også stor pris på at dere videreformidler innhold og inntrykk fra spennende konferanser dere er på.

  Svar på denne kommentaren

 16. Veldig mye bra, og ikke minst hyggelig at dere spør om innspill.

  Støtter en opp-geeka versjon av Tekno. Deres innsmett var bra, men programmet bar preg av lavt budsjett og en altfor folkelig stil. Video-podcast som også funker som audio også er mitt tips.

  Ellers vil jeg støtte opp om API-arbeidet dere gjør(?) internt, og gjerne komme med mer trykk på dette samt oppfordre og promotere eksterne tiltakt som gjøres. Er det en politisk kjepphest dere kan ri videre på så er det åpning av data og ny tjenesteutvikling basert på dette. Nå har dere ligget lenge i front, og det er på tide å få med seg hovedfeltet. Følg gjerne opp Statens Kartverk og gi de en skikkelig voksenopplæring i crowdsourcing og tredjepartsinnovasjon!

  Forsåvidt enig i at det finne mange andre kilder til techy-stoff, men jeg tar gjerne imot deres vurderinger av konvergensen mellom IT/Web-verdenen og Telekom utover iPhone. (Android er mye mer spennende f.eks.)

  En siste ting ville være å vurdere å slippe til eksterne gjestebloggere for å bøte litt på eventuelle hull i egen kunnskap på områder som ikke dekkes godt i dag.

  -vebjørn

  Svar på denne kommentaren

 17. NRKbeta er allerede en av de beste kildene til interessant, vettugt og lærerikt lesestoff på nett. Ser over at enkelte har foreslått et eget nrkbeta-program. Jeg har et supplement til den ideen. Hva med å sende et slikt program eksklusivt på deres torrent-tracker, hvor dere da også kunne diskutert fordeler, ulemper, popularitet og generelle erfaringer med denne type produksjon?

  I alle tilfeller, fortsett den gode jobben dere allerede gjør!:)

  Svar på denne kommentaren

 18. Marianne Røsvik

  Fantastisk konsept med mange gode og nyttige innlegg! Liker spesielt bra når dere presenterer nye dupeditter og teknologier. Et spesielt bra eksempel er alle innleggene dere hadde av Canon EOS 5D Mark II. Veldig omfattende tester og utrolig nyttig informasjon.

  Det er også spennende å lese deres synspunkter og kommentarer rundt teknologi-saker som er aktuelle i nyhetene. F.eks Pirate Bay-saken.

  Henger meg også på overnevnte kommentarer om mer «inside info». Det hadde vært interessant.

  Gleder meg til mange spennende innlegg fra dere fremover.

  Svar på denne kommentaren

 19. Jarle Andersen

  Dere spiller en viktig rolle når dere presenterer nye trender og tankeretninger innenfor teknologi. Fin bruk av eksempler (video/produkter etc.) for å illustrere disse trendene. Selv om jeg er over gjennomsnittet opptatt av gadgets, iphone og alskens teknoditter, syntes jeg NRKBeta bør spille en «høyere» rolle og fokusere på tekno paradigmer. Når det er sagt: Dere får jo så mye feedback på hver eneste sak at strategien for dere burde forme seg litt etterhvert. Hva med invitere gjesteskribenter (brukere/andre eksperter?). Ingen flere 1. april spøker om at NRKBeta legges ned, takk! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 20. Visste dere at alle livets store og små spørsmål kan besvares med fotball-sitater? Så også spørsmålet deres. Og svaret er «never change a winning team»!

  Okeyda, litt mer konstruktivt: jeg setter stor pris på artiklene som omhandler hvordan vi kan nyttiggjøre oss ny teknologi i hverdagen. Og hva som gjelder av nye trender innen dette grensesnittet. Ferske eksempler på dette er artikkelen om augmented reality samt om geocaching (som riktignok ikke er nytt, men som applauderes fordi den var veldig godt skrevet). NRKBeta’s refleksjoner omkring konsekvenser av ny teknologi er også gode (eksempel fildeling/opphavsrett samt ytringsfrihet på nett). Ikke fall for fristelsen til å bli en ropert for gadget-industrien (men jeg tror ikke dere går i den fella heller). Da blir dere bare en av veldig mange. Behind-the-scenes fra NRK-produksjoner er for egen del ikke interessant og kan ikke helt skjønne at det er naturlig for dere å drive med heller. Ellers er jeg enig med forrige taler: ikke gjør en plutselig og massiv make-over. Dere får gode tilbakemeldinger underveis og har vel et snev av anelse om hva leserne liker og ikke liker.

  Svar på denne kommentaren

 21. Jan Erik Gulliksen

  Doktrinen og tankegodset rund informasjonsteknologi er skremmende fraværende i alle lag og i alle samfunn. Her er det NRK og NRKBeta må vise en klar, nøtern og edrulig holdning samt være en foregangs organisasjon. I tillegg er jeg blitt bortskjemt med at dere kommer med bra stoff om teknologi i kontrast til andre leverandører av tekno-nytt med mer. Den saklige ukomersielle brukervennlige CC stoffet som dere gir er meget samfuns oppklarende.

  Forsett med å spør om innspill og API dugnad med mer.

  Stå på.

  Svar på denne kommentaren

 22. Vidar Waagbø

  Jeg ser for meg en videreutvikling av bittorrent tjenesten. Det hadde vært fint om flere av NRKs TV serier og arkivmateriale ble lansert i høyest mulig kvalitet. Hadde også satt pris på lansering av orginal musikk og soundtracks på bittorrent tjenesten. Helst bør dette gjøres i åpne tapsfrie «HD»-formater som f.eks. FLAC. Musikk kunne gjerne vært i flere kanaler/surround om NRK har tilgang til dette.

  Som andre har nevnt er også vi med litt teknologiinteresse veldig nyskjerrig på NRKs opptaks og avspillingsutstyr samt teknikk rundt dette. Hadde satt pris på utfyllende artikler og eller video reportasjer om f.eks. prosessen fra TV program til mp4-fil, hvordan og hvilket utstyr NRK bruker til konvertering mellom analoge og digitale formater og liknende tema.

  Ser frem til videre utvikling av NRKbeta!

  Svar på denne kommentaren

 23. Svært bra side, en av de få sidene som blir sett på ofte, da det er meste er veldig bra skrevet og er et hakk foran andre og svært lite kommersiell vinkling.

  1: fortsett med artikler, diskusjoner om å dele data slik som dere har vært med å påvirke både trafikanten, yr, og andre. press gjerne videre på statkart og slike som har informasjon som alle kan ha nytte av.

  2: fortsett med å legge til rette for at vi brukere av nrk kan være med å påvirke fremtiden for hvordan nrk kan bli, eksempelvis nrk barn sine nettsider, hvordan skal nrk tekst tv se ut osv. Legg gjerne ut resultater av det også slik at det kan brukes som argument som viser at to-sidig kommunikasjon gir resultater og at andre kan ta etter denne type kommunikasjon.

  3: mer nedlasting av materiale og frigjøring av nrk materiale.

  4: fortsett med dippedutt undersøkelser og trender!!!

  Svar på denne kommentaren

 24. Dere er flinke til å følge med på hva NRK holder på med på nett og i kringastningen. Og dere er flinke til å kritisere når dere mener utviklingen går i feil retning.

  Nå er det på tide å gå fra talk the talk til walk the walk.

  Vi vil se nrk.no gå beta. Det er flott og artig at dere er flinke inne på det lille netthjørnet deres. Nå er det på tide å vekke latsabbene i redaksjonen.

  Innfør en lekekultur i nettredaksjoen. Lek med teknologi, virkemidler, plugins, kart, apier i den løpende nyhetsproduksjonen. Tving reporterne til å forstå hvordan dette kan gjøre nrk til landets største nettsted. Hvorfor skal jeg sjekke nyhetene på nrk.no i dag versus konkurrentene? Utnytt det faktum at vg, db og ap er forsinket av trege utviklingsprosesser. Gi bort gullet. Lek de andre ut på sidelinjen.

  Smell det opp på fronten, gutter.

  Jess.

  Svar på denne kommentaren

 25. Oddbjørn Kvalvik

  Jeg og mange andre satte veldig stor pris på canon vs Red testen dere lagde, og jeg kunne godt tenkt meg mer fotorelaterte videoer. Flere tester av utstyr, guide til fargeprofiler, teknikk, redigering. Ellers liker jeg å bli oppdatert på hva som er verdt å vite om av nett-tjenester,websider, som f.eks ted.com. Tips om gratis verktøy enhver burde vite om i et hav av alternativer, openoffice, mplayerc, pidgin. Fornuftige programmer og instillinger ved konvertering av mediatyper for bredest mulig kompatibilitet etc.

  Jeg håper på flere sesonger av Tekno, opp-geeka eller ikke.

  Svar på denne kommentaren

 26. Jeg savner oppdateringer av lett.nrkbeta.no. Små hverdagshistorier om teknologien i NRK er også bra. Jeg hadde satt pris på om dere kunne invitert andre selskaper til å snakke om ny teknologi (Telenor, IBM), men også hva banker, forsikringsselskaper, sikkerhetsselskaper, strømleverandører og andre bransjer bruker teknologi til.

  Svar på denne kommentaren

 27. Jeg kunne tenke meg en vinkling av innholdet med tanke på fordeler, ulemper og bruksområdene til de ulike teknologiene som blir omtalt. Teknologiene i seg selv er ikke alltid så spennende, derimot kan (mulige) bruksområder være veldig interessant, som for eksempel hvorvidt twitter, facebook osv. har noen verdi i forhold til markedsføring, og i tilfelle på hvilken måte. Det ville vært positivt med omtale av, eller analyse av, suksessfull benyttelse av teknologiene – for teknologiene i seg selv er ikke noe suksess dersom ingen finner noe særskilt bruksområde – da vil de jo dabbe av rimelig kjapt. Det er helt klart plass til et teknologimagasin i NRK, men rene teknologi- og produktsammenlikninger finnes så mange andre steder på nettet, dersom NRKbeta ønsker å skille seg fra disse kan nevnte forslag bidra.

  Svar på denne kommentaren

 28. Mats Taraldsvik

  Jeg er veldig glad i nrkbeta slik det er nå, men savner mer om (teknologirelaterte) ting som skjer i NRK (betinger selvsagt at det skjer noe, men jeg kunne ønske meg mer).

  Fikk ikke sett presentasjonen til Cory Doctorow før nå, men jeg er veldig fornøyd med presentasjonene dere legger ut i videoformat, og radioklippene og -programmene dere legger ut i lydformat! 🙂 Det hever også inntrykket mitt tyve hakk at jeg kan laste ned klippene direkte, slik at jeg kan se de når jeg har tid og anledning (ofte når jeg ikke har nettforbindelse – tog, hytta etc. ).

  Ellers er jeg glad i diskusjoner rundt åpne løsninger, slik som «data vi alt har betalt for», og «ut.no».

  Håper også på noen artikler / tutorials for oss utviklere – gjerne mot tjenester NRK har selv. ( f.eks nett-tv, når det kommer på plass ).

  Svar på denne kommentaren

 29. Må bare si meg ening med andre om at siden allerede er veldig flott.
  Liker også «bak kamera» artikler for å se hvordan det lages og hva som brukes.

  Teknologi er jo alltids spennende så stå på!

  Svar på denne kommentaren

 30. Støttar det meste av det som er sagt her. NRKbeta er veldig bra som det er. Endå meir trykk på opne APIar, særleg må Kartverket o.l. dissast. Køyr på her!

  Eit lite paradoks: Eit av dei innlegga som har generert flest kommentarar, er spørsmålet om handlelapp i kassen på daglegvarebutikken. Godt råd: Ikkje stol blindt på statistikken, det er ikkje sikkert at det er denne typen artiklar som er rett satsing.

  Til slutt vil eg minna om det journalistiske. De skriv stort sett godt, og det er etter mi meining heilt avgjerande for kvaliteten på NRKbeta. Så ikkje reduser krava på dette området.

  Svar på denne kommentaren

 31. Mye bra på NRKbeta. jeg kunne tenke meg flere saker som omhandler NRK sin virksomhet. Hvordan bluescreen og programvaren til NRK super fungerer, nytt utstyr NRK velger og bruke osv. Og heller mindre om iphone og redkamera som vi kan lese om på hundrevis av nettsider i verden.

  Svar på denne kommentaren

 32. Vet ikke om det har så mye med nrkbeta å gjøre, men dere vil gjerne legge til rette for det hvis det blir noe av: Mulighet for å streame alle radioprogrammer som lages i studio (som Dagsnytt atten nå). Vil gjerne se redaksjonsmøtene i nyhetsdivisjonen på nett (Aftenposten gjør visstnok dette), og jeg ønsker meg en lydkanal i parallell med Dagsrevyen der jeg kan høre kommunikasjonen mellom teknikere/redaktør og nyhetsopplesere.

  Ellers er nrkbeta kjempebra!

  Svar på denne kommentaren

 33. Alis Lorentzen

  Jeg er veldig glad for alle tester dere gjør av dubbeditter. Nyttig ( ihvertfall for meg). Tror ikke det er noe jeg ville forandre på nrk.beta. Det funker bra som det er.
  Det jeg skulle ønske, var at dere tok frem noen av alle de gamle opptak som finnes av Knutsen & Ludvigsen. Små videoer, og f.eks » Bakklandet’s Bassangforening( fra 1972!), som er en komiforestilling med bl.a Arve Tellefsen, ble vist 1 gang på nrk. En del fra forestillingen ble en LP plate samme år.
  Det er bare nrk som sitter på opptak av disse utrolig dyktige artistene. Juba Juba platen feire 25 år, og det er 3dje generasjon barn som lærer sangene.
  Sangene passer for folk i alle aldre, og det trengs for å roe ned travle foreldre……?
  Ser at det er flere her som etterlyser musikk for barn, og da er jo dette stedet…….? Eller ?

  Svar på denne kommentaren

 34. I utgangspunktet vil jeg ha mer av alt. NRKBeta er en av de få bloggene jeg følger daglig. En av de tingene NRK kunne blitt mye bedre på er tilgang til arkivmateriale, arkivene til statskanalen inneholder mye viktig kulturhistorie som desverre støver ned og er umulig for den vanlige mann å få tilgang til, selv om den vanlige mann har vært med å betale for herligheten

  Svar på denne kommentaren

 35. Jeg elsker artiklene deres om crowsourcing og bittorent.
  Men de viktigste synes jeg omhandler juridiske eller mer prinsippielle spørsmål, slik som den geniale «informasjon vi har betalt for 2 ganger» som handlet om bla. kartverket. Og artikler om nettv, _rettigheter_ DRM alt mulig som dere sliter med når dere vil gjøre NRK mer internettvenlig.

  Svar på denne kommentaren

 36. Det er allerede sagt mye lurt her, men noen gjentagelser skader vel ikke.

  – NRKbeta skal gjøre NRK mer gjennomsiktige, med fokus på teknologi, teknologipolitikk og teknikk. (sånn gjør vi det, dette tenker vi om saken, og dette er utstyret som blir brukt).
  – beholde et kritisk blikk innad, så vell som utad. (Når dere gir ros til VG for fin videoavspiller og ris til egne rekker for egen MS-avspiller, så setter dette slettes ikke NRK i noen dårlig lys, tvert om.)
  – fortsette som «teknologimagasin», for det er dere knakende gode på. Det spiller ingen rolle om dere ikke går lengre enn egne interesser og NRKs eget utstyr/fokus.
  – være åpne for å benytte andre tjenester (flickr, facebook, youtube, …), men vær også tydelig på at dette er «NRKbeta-testing». Ikke alle tjenester er perfekte, men de må fortsatt testes ut.

  Som Jan Thoresen og fr.martinsen sier; det gjør ikke noe om kunnskapen og entusiasmen som finnes i NRKbeta smitter over på nrk.no.

  Svar på denne kommentaren

 37. Odin Omdal Hørthe / Velmont

  Det er so bra alt saman som er skrive her. 😀

  Eg liker veldig godt dei lange, djuptgåande innleggi. Eg hev tilogmed lese dei fleire gongar. Desse viser eg òg til når eg plutseleg treng forklara/visa noko til nokon andre. Altso, alle dei små «dette fann me på netet og er kult» er veldig kjekke, men det held ikkje _mi_ interesse særleg lenkje.

  RED One vs. Canon 5D, derimot. Det var greidor. Nikon D90 (utan fullformatsensor) vs 5D hadde òg vore litt kjekt (eg hev D90 sjølv). Alt som er «bak kamera», «bak teknologien» er moro og eg trur det set NRK i eit særs positivt ljos.

  Dessutan er det jysla kjekt når me vert drege med i noko. Opne data; veldig interessant. Kjekt med det postnummer-til-koordinat-prosjektet til Bolstad. Og slike morosame ting som den posten der gjesteskrivaren registrerer forbikøyrande bilar i gata si. Meir frå han (og so hev han so vent mål (Bolstad òg) ;-)).

  For all del ikkje prøv å verta meir «mainstream» (ikkje spyrr «er dette for avansert?», folk kann fint yversjå ein post um det er for avansert, nett slik eg yverser ting um iPhone (:P)).

  Svar på denne kommentaren

 38. Vi norskstuderende i utlandet setter veldig stor pris på alt dere gjør. Personlig synes jeg alt er ok, det eneste jeg ville ønske er å få tilgang til flere NRK-programmer, både nye og eldre.
  Takk for den glimrende jobben deres!

  Svar på denne kommentaren

 39. Nå har jeg ikke lest alle kommentarene her, og noen har garantert uttrykt det samme som meg, så ha meg unnskyldt om min mening er et duplikat.
  Jeg synes det burde fokuseres mer på hva NRK gjør enn å skrive om hva alle andre holder på med, eller hvilke personlige meninger skribentene her har om diverse dingser. Synes ikke siden lever opp til slagordet på noen måte. I så fall må det stå helt stille innen den teknologiske nyvinningen i NRK. NRKbeta fremstår som rimelig tom og intetsigende om man sammenligner med andre teknobloger, som det ser ut som denne siden ønsker å være.
  Dette er en utmerket kanal for å få tilbake feedback fra egne kunder, samt få formidlet hva NRK egentlig holder på med, teknologisk sett.

  Svar på denne kommentaren

 40. Jeg elsker blandingen av entusiasme for ny teknologi/duppedingser, inside nrk, mediestrategi dere holder på med. En sjeldent god blog. Åpenheten og motet til å tenke høyt der andre mumler imponerer. Fortsett som dere stevner, sier jeg. Som veldig mange andre også sier, mer informasjon om teknologibruk internt i NRK og tanker om hvilken teknologi NRK kan baseres på i framtiden er spennende.

  Svar på denne kommentaren

 41. Jadda, har det…

  Hei!

  NRKBETA kan veldig gjerne fortsette som før!
  Men det jeg setter mest pris på, er muligheten til å laste ned Lars Monsen, og 330 Svadronen, osv…!!!!! Få inn flere programmer er dere snille!!! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 42. Hei,

  Det ville vært veldig interessant om dere ville legge ut statusrapporter (så langt dette er mulig i et stort selskap) om de prosjektene dere jobber med i øyeblikket.

  F.eks ville det vært interessant å vite hvordan statusen er med ny nett-tv og flash.

  Svar på denne kommentaren

 43. Jeg er veldig enig med mange av kommentarene her om å fortsette stort sett som før. Reportasjer som de om geocaching, CreativeCommons o.l. er noe av det mest interessante med betagjengen.
  Noen nevnte at de ville ha mindre personlige meninger og mindre produkttester. Jeg foretrekker en litt mer personlig vri når det kommer til nyheter, underholdning og opplæring: det NRK står for.

  Utvidelse av BitTorrent-tilbudet er vel også nevnt opptil flere ganger, og som flere andre har sagt hadde det vært artig med et eget NRKbeta-program. Ikke nødvendigvis på TV, men helst som direktestrøm óg nedlasting, og gjerne tilgjengelig i så mange formater som mulig: 1080p, 720p, standard kringkastingskvalitet og tilpasset mobile enheter. Jeg la også merke til flere som nevnte arkivopptak og sånt. Det er noe som er ønskelig. Aller helst i så frie utgivelser som mulig (CreativeCommons, bittorrent etc)
  Det hadde også vært interessant å få igang en liten debatt om en eventuell samkjørt nettstrøm av NRK’s TV- og radio-sendinger.

  NRK har gode muligheter (med dere i spissen) til å bli virkelige pionérer, ikke bare i norsk og nordisk sammenheng, men jeg har tro på at deres doktrine kan fremtvinge de endringene i media som er nødvendige, og som jeg som forbruker av media har ønsket lenge.
  Jeg har hørt flere si det og jeg gjentar det gjerne. NRKbeta har gjort NRK-lisensen mer akseptabel. Forsett sånn! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 44. NRKbeta > NRKmeta. Mer fokus på hva som skjer i NRK og generelt om kringkasting, produksjon og distribusjon. Tanker, vyer, trender og analyser. Hvordan kan vi konsumere NRK-innhold om fem år? Skriverier om gøyale duppedingser er det veldig mye av på nettet.

  Svar på denne kommentaren

 45. Det jeg setter mest pris på er dugnadsbiten og at dere kommenterer det som skjer i Norge (NRK, men også Kartverket, tele/tv, osv). Jeg liker at dere tipser om ting dere finner verdt å teste. Og jeg synes sosiale media og rettinghetsproblematikk er spennende, og det dere skriver om det setter jeg pris på.

  Og debatten: det er bra med en blogg hvor en ikke bare kan lese hovedinnlegget, men må få med seg diskusjonen etterpå.

  Svar på denne kommentaren

 46. Etter at jeg oppdaget hvor mye bra NRK har tilgjengelig på nett, sluttet jeg å suttre over lisensavgiften. NRKbeta bør være den som tester ut ny og forbedret teknologi for distribusjon av innhold fra NRK. Det som er i dag er bra, men det er mye som kan gjøres her (eks. hva med en plugin til diverse mediesentre som tilgjengeliggjør innhold fra NRK i disse?). Skal man være en sandbox for ny teknologi, må man ta større steg fremmover. 🙂 I tillegg bør NRKbeta i mye _større_ grad bidra med konstruktive vinklinger i debatten omkring deling av digitalt materiale.

  Websidene til NRKbeta er noe rotete, og dere har en liten jobb å gjøre ifm strukturering av disse. Har et par ganger vært inne her for å finne spesifikke sitater, og måtte bruke unødig mye tid på søk og leting (viste seg å være NRKbetas doktrine, men fant ikke noe meningsinnhold på norsk som forklarte bakgrunnen for denne).

  Skal innholdet bestå av diskusjoner, bør dere finne teknikker som fremhever det verdifulle og toner ned det «verdiløse» (om man kan bruke et slikt ord om meninger). Måten Slashdot har gjort dette på kan brukes som utgangspunkt, men også den har helt klare forbedringspotensialer.

  Når dette er sagt: Jeg setter utrolig stor pris på det NRK gjør med NRKbeta. Det viser en modighet som mange organisasjoner mangler i dag.

  Svar på denne kommentaren

 47. NRK Beta spiller en viktig samfunnsrolle akkurat som NRK bør gjøre. Her er mitt eksempel. Takket være en glitrende skrevet artikkel om David Weinbergers «Everything is Miscellaneous» kjøpte jeg boka. Boka blir lest og tygd. Jeg holder et legmanns-foredrag om dette i selskapet mitt. Jeg sprer bevissthet om hvordan vi strukturer kunnskapen vår (vi selger kunnskapsdatabaser). Den er statisk og begrensende. IT-utviklere fanger opp tankegangen. Nå er vi igang med et prosjekt som kombinererer wikier med topic maps med et dynamisk filtrert søk. Hva har jeg kalt prosjektet? dib:beta. Så flere slik frø!

  Svar på denne kommentaren

 48. Sorry, det var en litt dårlig spøk.

  Jeg synes NRK Beta er interessant lesning. Og jeg har inntrykk av at den på kort tid har blitt forholdsvis populær, og i stand til å påvirke en del folks oppfatninger (selv om å kalle dere opinionsdannende nok blir å ta for hardt i :).

  Men som en konsekvens av det hadde jeg satt pris på høyere krav til journalistisk standard i de mer kritiske artiklene deres – og mindre utbasunerende synsing. F.eks. at dere forhører dere med kilder direkte, gir muligheter til tilsvarsrett osv. Dere kan mene at dette går langt utover rammene for denne siden – men samtidig er dette problematisk når den når ut til så mange. Særlig når det kommer fra en statskanal.

  Samtidig synes jeg det underkommuniseres at NRK Beta er en firmablogg. Bevisst eller ubevisst kan det blir påpekt at f.eks. musikkbransjen er håpløst griske og juriststyrte, at Nokia nå ligger hjelpesløst bak Android og iPhone, at forlagsbransjen ikke har forstått noe som helst osv. Samtidig nevnes ikke eventuelle tekniske satsninger fra NRK som kanskje ikke alle synes er like lure. Derav kommentaren rundt DAB.

  Jeg vil minne om at det er skattepengene våre som finansierer dere, og at dere er bevisste samfunnsansvaret som ligger i dette. Engasjerte artikler om nye tekniske produkter er mindre problematiske. Men i de mer kritiske artiklene ber jeg pent om at NRK Beta mer kan være en side for folkeopplysning og glede – enn en kanal som NRK-ansatte kan bruke til å massepublisere sine personlige synsinger og evt. agendaer. (Men det må dere gjerne gjøre på private blogger.)

  Oppsummert: NRK må for min del gjerne gi dere midler til MER kritisk, men til gjengjeld desto mer grundig teknologisk journalistikk. Men hvis ikke dette er mulig, synes jeg de mer kampanje-journalistiske artiklene bør tones ned.

  Svar på denne kommentaren

 49. Utmerket, Eirik. Da frafaller jeg med største glede mitt første anklagepunkt! Godt å se et eksempel på at dere har uavhengighet og distanse til egen bedrift.

  Likevel opprettholder jeg at jeg gjerne skulle ha sett mer «journalistikk» og mindre «menings-blogging». F.eks. i mobil-TV-artikkelen din kunne du ha bedt om uttalelser fra involverte personer/avdelinger i NRK og balansert dette opp imot uttalelser fra f.eks. eksterne som mente noe annet osv. Men forstår at det kan være utenfor rammene for dette nettstedet.

  Mvh H.

  Svar på denne kommentaren

 50. Er helt enig i at det blir lite helt tradisjonell journalistikk her. Artikklene våre minner mer om de de i aviser kaller kronikker og kommentarer. Vi spør hva dere syntes her i denne artikkelen, og et ønske om litt mer balansering og flere artikler som er mer tradisjonelt oppbygget er notert.

  Vi bruker NRKbeta til å eksperimentere med både teknologi og journalistikk. Noen ganger fungerer det veldig fint å fylle ut artikkelen ved hjelp av kommentarer og oppdateringer. Men andre ganger kan vi jo se om vi kan gjøre mer research og intervju.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.