nrk.no

PST om bruken av Twitter

Kategorier: Det sosiale nettet & Nettjenester


Onsdag 1. juli meldte Politiets Sikkerhetstjeneste om at Arfan Bhatti var arrestert – og de meldte først om det på Twitter. Her forteller Martin Bernsen fra PST om hvorfor de valgt å kunngjøre nyheten om dette på Twitter. Reporter er Annemarte Moland.

[audio:PST-twitter.mp3]

11 kommentarer

  1. Elin Martinsen

    Sånn kan det gå. Bente Johanne Haugen var Østlandssendingens reporter på Bhatti-saken og den som ga meg snutten. Men så viste det seg altså at Moland sto ved siden av Haugen og var den som stilte spørsmålet til PSTs Martin Bernsen.

    Svar på denne kommentaren

  2. Øyvind Solstad (NRK)

    @Annemarte: Interessant diskusjon forsåvidt om det du sier til en offentlig person foran en rekke andre journalister med mikrofoner er «råstoffet ditt». Om TV2 hadde spurt et viktig spørsmål og fått et knall svar så hadde vi sannsynligvis sendt i Dagsrevyen, hadde vi ikke?

    Når det er sagt, så er det vel det at det BARE er dine spørsmål og at du tydeligvis ikke har blitt spurt. Fint at du tar det sporty!

    Svar på denne kommentaren

  3. Interessant problemstilling dere imellom. Jeg jobber i en offentlig etat som holder et flere pressekonferanser i året. Journalister drar gjerne sjefen til siden for å stille spørsmål en-til-en. Ofte kommer journalistens trådløse mikrofoner inn på mitt lydanlegg i naborommet. Jeg skrur av gjeldene kanal fordi jeg oppfatter det som god skikk. Men jeg funderer på det: en offentlig person intervjues med henblikk på offentlig presentasjon i regi av et forum med formål om å offentliggøre en sak. Hvor går grensen?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.