nrk.no

Naive mamma-bloggere

Kategorier: Det sosiale nettet & Nettkultur


juntabilde

Det siste året har man sett en økning i antall såkalte “mamma-blogger” på nettet, og det er i hovedsak unge mødre som utgjør hovedkjernen blant disse bloggerne.
Blogger for sin egen del. Silje Helén, 18 år fra Ålesund, har blogget om livet som tenåring og alenemor på bloggen ”mamma-silje” i ett år. Hun ble gravid da hun var 16 år, og fødte datteren Celine Helén for litt over ett år siden.

– Jeg blogger mest for min egen del, fordi jeg liker å skrive og fordi det er kjekt å se tilbake på “gamle” innlegg. Men også fordi det skal bli lettere for familie og venner å følge med på hva som skjer i hverdagen vår.

Silje Heléns blogg har i gjennomsnitt 4000 sidevisninger hver dag og det er i hovedsak gravide og yngre jenter som følger med på bloggen hennes.

Elisabeth Staksrud, Stipendiat ved Institutt for Medier og Kommunikasjon, ved Universitetet i Oslo, oppfordrer mamma-bloggerne til å være varsomme.

Les resten av saken på P3s Juntafil.no.

5 kommentarer

 1. Morten Skogly

  Jeg reagerte på det da Juntafil la ut denne saken men sa ikke fra, så jeg gjør det nå. Denne saken burde vært generalisert/anonymisert, syns det er hakket over uthenging av en navngitt, og svært ung, person. Evt burde teksten vært vridd i en snillere, mindre bastant retning.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  @Morten: Jeg ser poengene dine, men mener likevel Juntafil tar opp et viktig tema, og at den blir uendelig mye bedre med de konkrete eksemplene de bruker. Jeg synes ikke de er spesielt bastante, bare veldig tydelige.

  @meg: Ja, vi er for linking vi? Er det ikke det vi gjør da? Grunnen til at vi har med fire avsnitt fra artikkelen (som er nesten tre ganger så lang) er at vi ønsker at du som leser skal få et innblikk i hva saken handler om før du eventuelt klikker.

  Svar på denne kommentaren

 3. @Øyvind Solstad: Jeg ser poenget ditt med at leserne skal få innblikk i hva saken handler om, men jeg synes kanskje du kunne greid deg med en mindre del av artikkelen. F.eks. første og siste setning av utdraget ditt. Jeg innser at dette er _veldig_ pirkete av meg. Mulig det er database-normalisereren i meg som er ekstra lite glad i duplisering 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.