nrk.no

Twitter ble nettopp viktigere

Kategorier: Det sosiale nettet & InternettFoto: .faramarz fra Flickr Creative Commons

Twitter plukkes av og til ned en times tid om natten for å justeres, fikses og sendes ut på banen i bedre stand. Dette kaller de scheduled maintenance, og det er noe de med jevne mellomrom gjør. Igår skulle det være en ny runde med dette. Men da ble det oppstand! Folk skrev til Twitter og bønnfalte dem om å utsette, noe de til slutt gjorde etter først å ha prøvd å prate seg ut av det.

Årsaken var rollen Twitter spiller for opposisjonen i Iran og deres kontakt med utenverdenen disse dagene. jeg synes dette er en interessant samfunnsendring og den har kommet svært raskt.

Du kan følge situasjonen i Iran på bl.a. denne hastag’en på Twitter: #IranElection
[oppdatert lenke – takk Lars!]

Du kan se bilder på Flickr her: #iranelection

Og du kan se video på YouTube: Iran Election

NRK klarer kanskje ikke å konkurrere med disse mediene på fart eller volum, men vi kan bidra med å sette ting i en sammenheng: NRK.no Utenriks

Til sammen håper vi dette gir folk et mest mulig sammenhengende bilde av verdenshendelsene etterhvert som de utspiller seg.

13 kommentarer

 1. Mats Taraldsvik

  Dette må vel være Twitters, eller hvilken som helst annen sentralisert tjeneste av en viss størrelse, største problem – at alt ligger på ett sted. Det skaper et visst handicap i forhold til distribuerte løsninger, der problemet bokstavelig talt deles i flere, mindre biter.

  Alle «mediebedrifter» (kan jeg kalle de det?) i dag bør jo alltid være parat, 24*7, og der har kanskje laconica en fordel? Dog, uten alle dataene / menneskene / innholdet, hjelper det lite.

  Forøvrig vil jeg tipse om siste FLOSS Weekly. Her er det Tim O’Reilly som er gjest (jepp, som i bøkene 🙂 ), og det snakkes om Web 2.0, og hva det egentlig er / innebærer. Altså ikke bare for oss OSS-fantaster.

  Svar på denne kommentaren

 2. Rimelig sikker på at Flickr-feeden dere linker til bare er et oppkok av andre folks bilder – AP, Reuters, whatnot, og ergo IKKE CC-lisensierte. Det gjelder sannsynligvis også bildet dere har på toppen. NRK, som eier flere åndsverk enn de aller fleste, bør kanskje ha en viss kritisk sans.

  Svar på denne kommentaren

 3. Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » Iran og IFPI

  […] Journalistar vert no utsett for press og oppfordra om å dra frå landet. Det er fort eit teikn på at det kan gå verkeleg ille. […]

  Svar på denne kommentaren

 4. #iranelection: en medierevolusjon uten sidestykke : Pål Hivand | blog

  […] skjer egentlig? Hvordan kan en (potensielt) gryende revolusjon holdes i hevd via et medium som kun tillater 140 tegn per melding […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Tekno episode 4 – Internettavhengighet, killswitch, mobil i fly og kunstig intelligens

  […] informasjonsstrømmen. Et godt eksempel er hva som skjedde i Egypt i januar i år. Eller hvordan nettet ble brukt under valget i Iran i 2009. Betyr denne utviklingen at styresmakter ønsker å bevisst innføre en “killswitch” […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.