nrk.no

Google-bilen ruller rundt i Oslo

Kategori: Søk


Google holder for tiden på med fotografering av Oslos gater, til bruk i Google Street View. Kollega Ståle Carlsen hang ut av bilen sin og fikk tatt et bilde av den spesielle bilen med et lass med kameraer på taket.

Så da vet du det: Bor du i Oslo, må du fikse sveisen før du går utenfor døra denne uka.

Tidligere på NRKbeta: Gatebilder fra Oslo i Sesam kartsøk.

31 kommentarer

  • Øyvind Solstad (svar til Dan)

   Sesam og Google er vel forholdsvis konkurrenter…

   Dessuten er det ganske sikkert forskjell på hvordan de gjør det rent teknisk: Bildestørrelser, hvor ofte de tas, vinkler osv.

  • Magne Thyrhaug (svar til Dan)

   Selv om Sesam gikk dunken (ganske, i alle fall) fortsetter jo kartplattformen i finn-merkenavnet. Den har til og med fått ny fin finn-logo og blåfarge. => kart.sesam.no / kart.finn.no. Det samme gjelder gatebildene og 3D.

  • turn.self.off (svar til Dan)

   trodde sesam benyttet seg av en slags tansformeringsalgoritme og flyfoto…

  • Magne Thyrhaug (svar til turn.self.off)

   Du tenker kanskje på 3D-kartet – kart.finn.no/3d/? Det er flyfoto og modelleringsmagi. Gatebildene er derimot vanskelig å få tatt fra fly, siden Oslo kommune ikke tillater fly i gatene.

 1. Det burde være i alles interresse at Sesam og Google kunne ha samarbeidet om slikt, Hvorfor skal man konkurere på produksjon av grunnlagsdata?, Konkurer heller på utnyttelse og presentasjon!!

  Svar på denne kommentaren

 2. Statens veivesen tar jo bilder når de kjører rundt å måler slitasje osv av veibanen, hadde bare DE vært villig til å slippe løs bildene sine, da hadde det være mange tjenester som kunne blomstret.

  Svar på denne kommentaren

  • Herr Simonsen (svar til Gaute Heggen)

   Ser for meg VG Nett-titlene. "Profilert NRK-journalist tatt på fersken i ellevilt bilstunt", "Trygg Trafikk raser etter NRKs Google-stunt", "UP lover bot og Bjerkaas lover bedring etter NRK-krumspring" og ikke minst den obligatoriske "Datatilsynet raser mot Google etter NRK-avsløringer".

  • _ad_ (svar til jan b)

   På web hadde ikke jeg heller giddet.

   Jeg er ingen aktiv tvittrer, men jeg har installert Mitter, som uten å oppta noe plass som helst innimellom gir meg noe interessant å lese. Ja litt som sms, bare at det ofte følger med en link til noe fyldigere, og det kommer fra både kjente og ukjente som jeg synes har vettuge ting å formidle.

   Noen svoren fan er jeg ikke, men det koster meg ingenting når det kommer til meg, og ikke omvendt 🙂

 3. Virtuell reise til Times Square, New York – tips til undervisning? « Eva 2.0

  […] er laget slik; jeg brukte Google Map Streetview for å komme til New York (ser at Google fotograferer Oslo denne uka) – deretter filmet jeg skjermen ved hjelp av SnagIt mens jeg “så” meg rundt – […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.