nrk.no

Fredagsmoro: Hysterisk autotune

Kategorier: Moro & Video


Dette stjeler jeg fra Jason Kottke, som har samlet flere hysteriske videoer med folk som autotuner ting: Nyheter, samtaler, babyer, Martin Luther King, Billy Idol…

Microsoft SongSmith

SongSmith er Microsofts nye program som skrur stemmen din til å passe med notene i musikken. Den opprinnelige Microsoft-annonsen ligger nederst i artikkelen.

Først er det Blake som må snakke med Jack om nettsiden. Eller prøver i hvertfall…

(eller se den på Vimeo)

Så er det Scmoyoho som har autotunet debatt i amerikansk tv.

(eller se den på YouTube)

Det finnes også en til på YouTube.

Babygråt blir hitmateriale (kanskje ikke) med Autotune:

(eller se den på YouTube)

Og så Martin Luther Kings «I have a dream» – skrekkelig og veldig morsomt.

(eller se den på YouTube)

Her er den opprinnelige annonsen for SongSmith:

(eller se den på YouTube)

Det finnes et TONN av parodier og musikkvideoer som er herpet med SongSmith. Gjør et søk på på «songsmith» på YouTube. Hvis du vil ta kverken på deg selv, kan du se denne, «White Wedding» av og med Billy Idol. En smule endret…

(eller se den på YouTube)

Hvilken remix er din favoritt?

20 kommentarer

 1. Erik Ingebretsen

  Vittige videoer! Men jeg synes at det er litt merkelig at Micorsoft får æren for Auto-Tune?? Tviler på at noen av de tre første videoene er laget i Songsmith. Vokalen er mest sannsynlig manipulert med Antares Auto-Tune eller Celemony Melodyne. Morsomt at de bruker Mac i reklamen..

  Svar på denne kommentaren

  • eg søkte litt for å finne ut av det, og The Gregory Brothers (som har laga Auto-tune the News og den fantastiske MLK-songen) brukar ProTools AutoTune.

  • Erik Ingebretsen (svar til Kjetil T.)

   Ja. Det underbygger det jeg sa. Digidesign Pro Tools er programmet de har redigert i mens Antares Auto-tune er pluginen de har brukt 🙂

 2. Songsmith er morsomt men hva har det med ser ikke helt sammenhengen mellom den og de andre videoene. SS legger vel til musikk når man synger på datan men's synthing er vel noe annet?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.