nrk.no

Tekno episode 4

Kategorier: Fildeling & TV


Fjerde episode av Tekno er nå ute på BitTorrent:

tekno.s02e04.1280×720.h264.NRK.mp4.torrent

I kveldens sending ser vi på speilreflekskamera kontra kompaktkamera, og fotograf Lasse Berre snakker om HDR-bilder. Hva er artisten Gunnhild Sundlis favoritt-teknodings? Og hva skjer når Bare Are prøver å koble seg på naboens trådløse Internett? Programleder er Hanne Kari Fossum.

RSS er også oppdatert: teknokatta2009.rss

13 kommentarer

 1. Så programmet på Nrk2 – veldig bra! Men idet det begynte å bli litt spennende, så skiftet programlederen dessverre tema.

  Skulle ønske dere kunne hatt en timessending helt for dere selv . 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Ser at dere har lagt ut en 1080p versjon på RSS-feeden, tusen takk 😀 (hadde vært super med episode 1 og 3 i 1080 også forresten)

 2. Gårsdagens program var veldig bra. Men jeg er litt enig med Hege (over er) om at et times program hadde vært bra. Dermed kunne det gå litt dypere inn i temaene. Ellers synes jeg det var litt overlapping mellom reportasjene om bilde og spillgrafikk i Schødingers katt og Tekno.

  Jeg har tidligere ønsket meg 1080p versjon, men etter å ha sett 720p versjonen i går så synes jeg det faktisk holder. Veldig god kvalitet og 720p holder nok for et program som Tekno. Men Ut i naturen i 1080 hadde jo vært ønskelig.

  Svar på denne kommentaren

 3. Fortsatt dårølig kvalitet på podcastutgaven :/
  BTW, det surface bordet begynner å bli litt gammelt nå. Ser litt smådumt å å presentere folk ved å dra i bilder når folka står 30 cm unna. Bare Are liker jeg fortsatt ikke, som jeg kommenterte om i episode 1. Hadde forøvrig foretrukket en liten splashscreen mellom hver gang det skiftes tema, får en litt rotete følelse når det bare skiftes tema i hytt og pine uten at kameravinkelen engang indikerer det. Er kanskje litt vel vant med gadget Show på britiske channel 4

  Svar på denne kommentaren

 4. Kenneth Dreyer

  Tekno er et flott program, bare enda mer herlig å betale NRK lisens nå (NRK beta har faktisk endret synet mitt på NRK helt, takk for det!).

  Forøvrig så er jeg enig med de over – det burde være legge å gå mer i detalj om ting. Jeg kunne gjerne tenke meg å vite mer om hvordan ta HDR bilder, men følte at de glemte å fortelle om en VELDIG essensiel ting – hvordan tar man de? Da snakker jeg selvfølgelig ikke om at man må gå i detalj med kamerainnstillinger, men må jeg ta 7 forskjellige bilder (blir det ikke da "blurete" siden folk rører på seg?) eller kan jeg ta det i RAW og justere lyset i ettertid på 7 forskjellige bilder?

  Også enig når det gjelder Are. Hva i alle dager har han der å gjøre? Han hører hjemme i barne TVet. Eller strykk det, la oss ikke plage barnene våre heller!

  Kenneth

  Svar på denne kommentaren

 5. Kenneth Dreyer

  Om ikke Tekno kan skaffe seg mer sendetid synes jeg dere kan kutte ut den "ordet på gata" saken og Are. Det er ubrukelig og minner mer om noe barne TV ville gjort. Kutt gjerne ut spill-greiene også (eventuelt legg det inn i et eget program).

  Svar på denne kommentaren

 6. Teknikprogram i HD med bittorrent – helt lagligt | Bloggtidningen

  […] håller just på att ladda avsnitt 4 av Tekno. NRKs teknikprogam. Det handlar om system- kontra kompaktkameror. Intressant eftersom jag gillar […]

  Svar på denne kommentaren

 7. Teknikprogram i HD med bittorrent – helt lagligt

  […] håller just på att ladda avsnitt 4 av Tekno. NRKs teknikprogam. Det handlar om system- kontra kompaktkameror. Intressant eftersom jag gillar […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.