nrk.no

Publikum hjelper deg!

Kategori: Konferanser og messer


I går holdt jeg drømmeforedraget. Ikke på grunn av at innholdet var helt genialt og spesielt denne gangen, men på grunn av publikum. Man takker ikke nei til å prate for en sal fyllt med 450 kvinner fra IT-næringen. Kremen av kvinner i Norge med andre ord. Veldig bra stemning og et engasjert publikum.

Od@-nettverk er et forum for kvinner som jobber i IKT-næringen. I går hadde de sin årlige inspirasjonsdag. Der rundt 450 av medlemmene var samlet på Latter på Aker Brygge i Oslo.

Jeg snakket om ting som er kjent for de som har sett min sesjon fra Universitetet i Bergen, men som alltid har jeg lagt inn en del helt nye ting og også spisset temaet mot hvordan publikum han hjelpe deg.

Bruker man nettet på riktig måte vil publikum kunne bidra med kunnskap, markedsføring, journalistisk arbeid og produksjon.

Jeg bruker mitt eget lille videoeksperiment som eksempel på demokratisering av produksjon og distribusjon, snakker litt om twitter, sosiale nettsteder generelt og drar noen eksempler fra NRKbeta.

Opptaket er et ledd i min eksperimentering med å kunne tilgjengeliggjøre presentasjoner på en enkel måte. Skal komme tilbake med en artikkel om det. Kort fortalt er opptaket gjort med et Canon HF10 som jeg skrudde fast i en støtte i salen før jeg begynte. Lyden er fra min egen trådløse mikrofon som jeg hadde i tillegg til den som ble brukt i salen.

Kom gjerne med tilbakemeldinger. Vil dere at vi publiserer flere foredrag som dette? Er en så enkel produksjon grei nok for å få tak i innholdet?

Dere kan se eller laste ned foredraget fra nrkbeta.no/video. Selve foredraget varer i 26 minutter, så er det 7 minutter med spørsmål og svar etterpå.

Som vi har nevnt tidligere er videoserveren vår litt overbelastet for tiden, så jeg tar gjerne tilbakemeldinger på hvordan dette spiller. Om det hakker og stopper kan dere eventuelt laste ned filen i stedet.

Oppdatering:
Nå kan dere laste ned foredraget via BitTorrent også:
Publikum.hjelper.deg.presentasjon1280x720.NRK.mp4.torrent

32 kommentarer

 1. Takk for foredraget, Eirik! Det var veldig interessant, og glitrende at du har lagt det ut her. Tenker vi lager en link hit, ja. :). Jeg har begynt å vurdere om Twitter vil egne seg som kanal for Od@-nettverket etter presentasjonen din. Må bare finne ut mer om Twitter og om hvordan det evt er best å gjøre det "på vegne av" en organisasjon. Og så var det bare å sjekke Nrkbeta.no i går, da, for å sjekke ut litt mer.

  Svar på denne kommentaren

 2. Vil veldig gjerne ha tilgang på flere foredrag! Ideelt sett ville jeg gjerne hatt interessante foredrag som en RSS-podcast-stream for å kunne se dem i et ledig øyeblikk, f.eks. på toget. TEDs stream er f.eks. genial til dette.

  Svar på denne kommentaren

 3. Asbjørn Ulsberg

  Det buffres og hakker fælt under avspilling her også, men foredraget i seg selv er kjempebra som vanlig, Eirik! Hyggelig å se et foredrag av deg igjen; du er fremdeles like flink, eller kanskje enda flinkere. 🙂

  Hvorfor ligger ikke videoen til nedlasting i BitTorrent, egentlig?

  Svar på denne kommentaren

 4. Får en del hakking og bufreproblemer her også.

  Selve videoen fungerer bra nok den. Det kan selvfølgelig gjøres "bedre" eller "proffere", men det er ikke nødvendigvis nødvendig. Poenget kommer mer enn bra nok frem og en ser hva som skjer. Detaljene på flashvideoen er riktignok i grumseste laget for en del av teksten, men rent bortsett fra det så har jeg ikke noe å utsette på formen.

  Kjør på med flere.

  Innholdsmessig så er det jo top notch som vanlig fra NRK Beta.

  Svar på denne kommentaren

 5. Morten N. Pedersen

  Lastet ned foredraget. Likte det veldig godt.

  Hvis du skal holde flere foredrag må du for all del ta de opp og poste dem videre. Veldig flott med variasjon i presentasjonsmåtene og videreformidlingen av info og budskap, også på web.

  Svar på denne kommentaren

 6. Mats Taraldsvik

  Bergensforedraget var veldig god bruk av minuttene jeg brukte på å se det, så dette skal jeg også ha med meg!

  Jeg har ikke sett det enda, men laster ned nå, så jeg får komme tilbake til det. Det jeg umiddelbart vil si, som gjør at jeg ser og hører på det meste av lyd- og videomaterialet som publiseres her, er så enkelt som "Direktelink til denne (videoen|lydklippet|reportasjen)"! Hadde bare flere vært som dere på dette…

  Svar på denne kommentaren

 7. Adrian K. Eriksen

  Veldig innteressant foredrag, men var litt for lav oppløsning(hvis det er det heter). Ellers veldig bra. Liker spesielt bra at du har en mikrofon i salen for respons. Kanskje hatt en mikrofon for spørsmålene.

  Svar på denne kommentaren

 8. Veldig bra foredrag. Mange gode poenger forklart på en grei måte. Likte eksemplene du brukte.

  Produksjonsmessig fungerer dette veldig greit for meg. Trenger ikke gjøre det vanskeligere enn nødvendig. Og ja, jeg vil gjerne ha flere av disse foredragene.

  Kan også nevne at den nedlastede videoen ikke vil spille av på PS3. Sist Tekno-sending fungerer fint, så dere vet jo hvordan det skal gjøres 🙂

  Svar på denne kommentaren

 9. Synes absolutt dere burde legge ut mer foredrag, veldig inspirerende og ikke minst læreriktig å se på. Super kred til Eirik for nok et bra foredrag.

  (filmen hakket i flash spilleren så jeg lastet ned).

  Hva med en egen PodCast-feed til alle NRKbeta foredrag?

  Svar på denne kommentaren

 10. Frank Eivinds verden » Blog Archive » Foredrag: Publikum hjelper deg! (Eirik Solheim/NRKbeta)

  […] god NRKbeta tradisjon, blir dette foredraget tilgjengelig gjort for allmennheten i form av en video på ca. 30 minutter […]

  Svar på denne kommentaren

 11. Mye hakking, så det ble nedlasting. Veldig bra og interessant foredrag.

  Vet ikke om det er mulig å gjøre noe med det, men siden du hadde egen mikrofon ble kommentarene og spørsmålene fra salen veldig lave mens din stemme ble veldig høy i sammenligning.

  Svar på denne kommentaren

 12. Eirik; Du spør i artikkelen om det er ønskelig å legge ut flere foredrag. Svaret er JA.
  Helt super "produksjon". Eneste var at det noen ganger var vanskelig å se tekst i presentasjonen.

  Svar på denne kommentaren

 13. Innspill til Nordiske Mediedager

  […] kommer garantert til å ta med meg noen poeng fra “Publikum hjelper deg” (som nå også er tilgjengelig i HD via BitTorrent). Men vil gjerne ha inspill. Hva mener […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.