nrk.no

Og vinnaren er…

Kategorier: Mobil & NRK

Delar av sendarutstyret vart levert til NMTV i dag ved hjelp av gaffeltruck. Tung skyts!

miniTV
miniTV

Tidlegare i vår spurte vi om lesarane sin hjelp for å finne namn til
Norges mobil-TV si satsing på TV til mobile mottakarar. Norges mobil-TV eigast av NRK, TV 2 og MTG/Viasat.

Der kom det inn ei rekkje gode framlegg. Etter ei rekkje rundar internet og eksternt gjekk miniTV av med sigeren. I ei telefonundersøkjing spurte vi nesten 1000 personar om namnet på ei slik teneste, og miniTV kom heilt klart best ut. Så vil det vise seg kor populært tilbodet vert. Tilbodet inkluderer TV-kanalar, radio-kanalar og etterkvart tilleggstenester som interaktivitetsmogelegheiter, program i opptak og ulike datatenester.

Delar av sendarutstyret vart levert til NMTV i dag ved hjelp av gaffeltruck. Tung skyts!

Delar av sendarutstyret vart levert til NMTV i dag ved hjelp av gaffeltruck. Tung skyts!

miniTV var eit av dei opprinnelege framlegga frå NMTV, men vi ønskjer likevel ikkje å sitje på premien i NMTV då vi allereie har ein mottakar 😉

Premien går dermed til den av dei som tok del i namnekonkurransen som først postar eit svar til denne artikkelen (familiær tilknytning til underteikna diskvalifiserer). Potensiell bonus for hyppige lesarar og ivrige debattantar av NRKbeta med andre ord.

Vinnarlogoen finn de over. Kva tykkjer de om logoen? Den vil verte å sjå ei rekkje stader i ulike samanhengar framover. Datoen for kva tid miniTV vert lansert er framleis ikkje offisielt, men hald auge med NRKbeta for meir info.

14 kommentarer

 1. MiniTV var et bra navn, men forstår ikke helt logoen? Har den noe symbolikk? Fargene? Ofte ser jeg logoer som ser flott ut, men hva mer? MiniTV er et halvveis generisk navn, så da er fokus på merkevare på logotyp, farger etc svært viktig. Uansett, lykke til med satsningen!

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg synes også logoen er fin, men generisk 🙂 På den annen side skal vel miniTV-navnet først og fremst "klistres på" innhold fra eierne, og da er det kanskje et poeng at deres identitet står tydeligst fram, med miniTV i andre rekke?

 2. miniTV er vel et greit navn. Det bør jo ikke være for langt heller. Da jeg kom med mine forslag, var det vanskelig å komme på noe som var kort og enkelt.

  Jeg regner med at det kommer mer informasjon når start på testingen nærmer seg.

  Svar på denne kommentaren

 3. Nå orker ikke jeg å komme med noe konstruktiv slakt av logoen, men jeg må bare påpeke at den såvidt fungerer i farger, men vil aldri vil fungere i svart/hvitt. Uten den sterke blåfargen som skiller TV fra mini tror jeg svært mange vil lese minimv, om de ikke gjør det allerede.

  Svar på denne kommentaren

 4. Skrekkelig bra bruk av lisenspenger å ringe 1000 personer om navn ¨på en såpass nisje og malplassert tjeneste som "TV" på DMB for 1-2 mobilterminaler – Big in Norway får et dårlig rykte brukt på dette, kan man si, men tydeligvis veldig big mest på tuen på Marienlyst.

  Hva er beta med å bruke en 10-20 år gammel transmisjonsteknikk på flyttbar TV-mottag?

  Ble de 1000 personene spurt om NRK sitt manglende HDTV tilbud, solide DAB-satsning på ca 30 mil i året for sub 100k radioer, gedigen suksess med MHP tekst-TV (kan vi få budsjett og brukstall snart?)?

  NRK TV & Radio – the betamax of broadcasters…

  Svar på denne kommentaren

 5. Mobil TV er jo langt mer inntekstskapende enn HDTV. HDTV bryr jo folk flest seg lite om uansett. Selv ikke i USA som har hatt HD sendinger i mange år er det full interesse/dekning enda. Når de nå la ned analoge sendinger der borte så var det fremdeles mange som måtte ha converter-boks siden de fremdeles tok inn TV via bakkenett. Husk det bor langt flere mennesker der enn her i lille Norge.

  Vi HD elskere er fremdeles bare en høylytt minoritet. Men vi får fortsette å skrike. Kansje får vi det en gang. Ikke mist håpet.

  Og ja jeg leker djevelens advokat her.

  Svar på denne kommentaren

 6. Frank Eivinds verden » Blog Archive » DMB-senderne snart på plass

  […] I slutten av april kom utstyret som skal ta seg av kodinga av TV-kanalene som skal sendes med DMB. I disse dager blir fire DMB-senderne til Norges mobil-TV (NMTV) plassert ut i Oslo-området. De fire senderne vil dekke stor-Oslo som vil ha rundt en million potensielle seere. Bak Norges mobil-TV står NRK, TV og Viasat. De vil kalle den nye tjenesten for miniTV. […]

  Svar på denne kommentaren

 7. miniTV – Prøvesendingene er i gang | Frank Eivinds verden

  […] i blogginnlegg som dette. Den jeg har på toppen av siden, har jeg med god samvittighet tatt fra NRKbeta (si i fra hvis jeg må fjerne logoen). Hva med et […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.