nrk.no

NRKbeta-dugnad om YouTube-dugnad

Kategorier: Det sosiale nettet,Musikk og lyd & Nettkultur


«The Internet Symphony» fortjener en sak, det er riktigst om dere skriver den sammen. Kommentarfeltet er deres: Lag noe fint!

4 kommentarer

 1. Frå 1. desember til den 28. januar har det vore mogeleg for Youtube-brukarar å sende inn video av seg sjølv som spelar til stykket «The Internet Symphony» komponert av den kinesiske komponisten Tan Dun.

  [youtube -T_SryRAXuw youtube.com/watch?v=-T_SryRAXuw youtube]

  No har tusenvis av klipp blitt redigert saman til den første videoen i sitt slag: Ein stykke komponert for, og spelt av, heile verda. Resultatet kan du sjå like over her.

  Vidare skal dette bli teke til Carnegie Hall i New York i april, der utvalgte personar frå klippa over skal bli invitert til å spele stykket.

  Svar på denne kommentaren

 2. Det dukker opp mange spennende spørsmål i en slik gigantisk nettverksbasert kollaborasjon:

  – hver eier rettighetene til det innspilte verket?
  – gjenspeiler musikken en slags kollektiv sjel/bevisthet?
  – gjør mangfoldet enkeltindividet overflødig?
  – føler deltagerne at de "spiller på lag"?

  Stykket «The Internet Symphony» er ikke bare kunst i kraft av et musikkstykke, men i kraft av internasjonal samhandling i et offentlig rom, som verden ikke har sett mye til før. Tenke om tilsvarende prosjekter ble forsøkt i skolene, mellom bedrifter og forskere. Hva skjer da?

  Hvis Time's Person of the Year ble deg, i 2006. Blir det vi i 2009?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.