nrk.no

The Gathering 2009

Kategorier: Fildeling & Konferanser og messer


Norges fremtid er nok en gang samlet i Vikingskipet på Hamar.


(Foto: Eirik Solheim, Creative Commons.)

Noen foreldre ville kanskje foretrukket at ungdommen deres var der inne for å gå på skøyter. Men tror dere at Norge kommer til å beholde sin velstand fordi vi løper fort på skøyter?

Selvfølgelig ikke. Vår fremtid sikres blant annet fordi vi skaper, gjennomfører, finner opp, viser omsorg, er kreative og tålmodige. Og det finner man mye av på Hamar i påsken.

Jeg var innom i går for å holde et foredrag om blant annet NRKs satsing på BitTorrent. Og jeg tok selvfølgelig også med kamera og fikk laget en liten stemningsrapport fra skipet.


NRKbeta på The Gathering 2009 from NRKbeta on Vimeo.

Direktelink til videofilen for iPhone etc… (512×288 H264)

Reportasjen er i sin helhet stemplet med en Creative Commons-lisens. Som sier at hvem som helst kan bruke denne videoen så lenge de linker til NRKbeta og eventuelt deler videre med samme lisens om de lager noe nytt.

Du kan selvfølgelig også laste ned reportasjen i HD via bittorrent:
TG2009NRKbeta.1280×720.H264.NRK.mp4.torrent

VG har valgt å fokusere på at ungdommene i skipet deler filer.


(Foto: Eirik Solheim, Creative Commons.)

Det gjør de nok helt sikkert. Men jeg syntes det er langt mer spennende at de skaper ting selv. Etter en runde gjennom skipet ser man ganske mange som sysler med både videoredigering, billedmanipulering i Photoshop, programmering og 3D-modellering.


(Foto: Eirik Solheim, Creative Commons.)

Ellers utvises det jo også en enrom kreativitet når det gjelder både selve maskinene og måten man rigger seg til inne i vikingskipet.


(Foto: Eirik Solheim, Creative Commons.)

Ungdommene er lidenskapelig interessert i det de driver med og da er det jo fort gjort å glemme kroppens andre viktige behov. Vann og frukt er lett tilgjengelig i hele skipet. Og en egen buss frakter deltakere til den meget populære «nerdesvømmingen» i en svømmehall i nærheten.


(Foto: Eirik Solheim, Creative Commons.)

The Gathering avsluttes på søndag. Og intil da ønsker vi i NRKbeta dere lykke til videre. Vi ser dere nok igjen i fremtiden. I Dagens Næringsliv, i politiske debatter, på pallen for å ta imot kreative reklamepriser og andre spennende steder dere måtte havne. Stå på!

42 kommentarer

 1. Herlig artikkel, og nydelig video! Har det kjempegøy i skipet selv, har jobbet for photo og game dev compoene, og må si opplegget med den kreative biten på TG har vært utmerket i år! Vi kasta oss inn i C++, SDL og OpenGL på onsdag, og har siden da fått hjelp når mentorer (og fremmede mennesker) har tid. Workshop-område og alt mulig. Herlige saker.

  Kjipern at jeg gikk glipp av foredraget deres eller ikke rakk å hilse på dere da, var noe jeg hadde gleda meg til, men slikt skjer :/

  Svar på denne kommentaren

 2. Og fytti grisen for et kult program de kjører! Interessante og hyper relevante foredrag, kreative sosiale arrangement og jeg gleder meg veldig til å se vinnerne av de mange flotte konkurransene. Føler meg nesten litt sånn snutt fordi det er en event for kidsa. Men helt enig – fremtiden er i trygge hender. Og vi må bli flinkere å få frem den kreativitet og innovasjon som kommer ut av denne nerdekulturen.

  Svar på denne kommentaren

 3. Likte videoen og tonen, passe uhøytidelig på perspektiver,fokus og lydkvalitet. Men hva er det med "hakkingen" i videoen? Er det HD-utgangspunktet som ikke har fått rett konvertering til nett-video?

  Svar på denne kommentaren

  • Hyggelig at du likte den. Skutt i sin helhet på Canon 5D MarkII med en mikrofon fra Røde. Lydkvaliteten ble langt bedre enn jeg hadde trodd. Det var ekstremt mye støy i bakgrunnen uansett hvor man var. Når man skyter alt alene og ikke har med stativ blir det til å bare bruke mikrofonen fastmontert på kamera. Syntes den gjorde en bedre jobb enn jeg hadde trodd.

   Lyden på alt jeg sier blir preget av at jeg stort sett snakker BAK en veldig direktiv mikrofon… Hadde ikke tenkt å bruke så mye av mine spørsmål, men jeg er jo ikke journalist og stiller derfor alt for dårlige og ledende spørsmål…

   Videoen spiller fint på min maskin. Jeg la den både på Vimeo og på vår egen videotjeneste:
   video.nrkbeta.no/diverse/nrkbeta-pa-gather
   Hakker den begge steder?

   Uansett, du kan jo eventuelt laste den ned og spille den av i QuickTime eller VLC…

 4. Fin video, men hadde vært enda kulere om dere hadde laget video rundt den kreativiteten dere snakker om i artikkelen. Det virker som det faglige innholdet på TG er så bra nå at jeg angrer på at jeg ikke dro dit.

  Svar på denne kommentaren

 5. Veldig hyggelig at dere liker videoen. Jeg var i vikingskipet hovedsaklig for å holde foredrag. Men gjorde det til en liten påskeutflukt for familien. Mine to gutter på 4 og 6 hadde ikke noe problem med å finne spennende ting å se på mens jeg var i Auditoriet. Og samtlige mennesker vi møtte var utrolig hyggelige og imøtekommende.

  Jeg hadde ikke planlagt noe særlig på forhånd i forhold til den lille reportasjen. Tenkte bare at når jeg først var der oppe kunne jeg gjøre et eksperiment for meg selv og se om jeg klarte å lage et lite innslag med videomulighetene i min 5D MarkII. Jeg hadde tid til ca en time med noen av folkene som arrangerer og tok med meg kamera på en liten runde.

  Reportasjen er skutt med:
  Canon 5D Mark II
  24-105 f4L IS
  70-200 f4L IS
  24mm f1.4L II
  15mm f2.8 fisheye

  Direktiv mikrofon fra Røde. Montert i blitz-skoen oppå kamera. Alt er skutt håndholdt.

  Konvertert til Apple Intermediate ved hjelp av MPEG Streamclip. Klippet sammen i Final Cut Express. Rendret ut til en master i 1920×1080, Apple Intermediate.

  Kodet ned til:
  1280×720 8 mbit/s MPEG4 H264
  for BitTorrent (vha MPEG Streamclip)

  512×288 1 mbit/s MPEG4 H264
  for video.nrkbeta.no og nedlasting til iPod mm (vha Elgato Turbo.264)

  De hyggelige kommentarene her gjør at jeg sikkert kommer til å leke mer med dette… 🙂

  Svar på denne kommentaren

 6. Søt reportasje!

  Deilig med en techy reportasje fra The Gathering, er så utrolig lei av sånne "se så rare de er og hvor mye cola de drikker"-reportasjer fra mainstream media. Nettverk og modding, det er det som er gullet! Kunne også tenkte meg video fra demoscene-folka, det er mye flinke folk der som lager fine greier, skulle likt å sett hva de holder på med for tida. Og kanskje en liten dæsj med, kremt, "reverse engineering".

  5D markII gjør jaggu jobben sin billedmessig, men en mygg i tillegg til kanon er jo et must (håndholdt mic pluss tungt 5d blir kanskje litt heavy å håndtere uten stativ). Trippy bilde når du panorerte med vidvinkel i begynnelsen, ble litt sjøsyk 🙂

  Svar på denne kommentaren

 7. Skulle gjerne sett mediedekning på game- og creativiacompoer, og ikke bare høre slikt som vg (piratskipet) eller dagbladet (flere jenter, lyd og fildeling omgz!) eller den generelle "nå har TG startet".

  Hva med å virkelig vise frem hva som skjer der.. filme spillkonkurransene, legge ut på nett-tv, filme visningen av alle creativia-compoer, lage ordentlige reportasjer, intervjue demoscenere osv?

  Svar på denne kommentaren

 8. Knall reportasje, deilig kamerabruk også. Nå ble jeg enda mer lysten på en MKII. 😉
  Kommer nok til å stikke innom nrkbeta mer, har et ganske slett inntrykk av NRK sånn rent teknologimessi fra før, men kapteinen på skuta her virker da nokså inneforstått med det meste.

  Rad 44, seat 22 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • eirikso (svar til mrhenrik)

   Vi gjør vårt beste og sammen med toppfolk som dere NRKbeta-lesere finner vi ut av ting og får laget bra tjenester basert på NRKs innhold. 🙂

 9. Sikkert en fin reportasje, men jeg får ikke sett den (i HD)
  Fordi torrenten er teit:

  'C:UsersNachtWulffAppDataLocalMicrosoftWindowsTemporary Internet FilesContent.IE5DOARENLTG2009NRKbeta.1280×720.H264.NRK.mp4[1].torrent' could not be opened:
  Error reading torrent file 'C:UsersNachtWulffAppDataRoamingAzureustorrentsTG2009NRKbeta.1280×720.H264.NRK.mp4[1].torrent – Error reading torrent: BDecoder::getByteArrayFromStream: truncated"

  Kan det fikses?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.