nrk.no

Gratis bøker og bedre journalistikk på nett

Kategorier: Musikk og lyd & Radio


Forfatteren Paulo Coelho som støtter the Pirate Bay og legger ut bøkene sine gratis på nett. Nettsjef Anders Brenna mener at vi er på vei inn i journalistikkens gullalder.

I går hadde Kulturnytt på P2 to innslag som kan ha interesse for NRKbetas lesere. Og for de som ikke fikk hørt dette på DAB-radioen sin i går legger vi klippene ut her for avspilling og nedlasting.

Paulo Coelho

Paulo Coelho og noen av hans tanker rundt distribusjon av bøker på nett.
[audio:kulturnytt_paulo_coelho44.mp3] Direktelink til lydfilen.

Vi skrev også om Paulo Coelho i fjor da han gjestet DLD-konferansen i München.

Og om ikke det var nok hadde altså samme sending et innslag der blant annet Anders Brenna fra Teknisk Ukeblad diskuterer pressestøtte og journalistikk på nett:
[audio:kulturnytt_pressestotte44.mp3] Direktelink til lydfilen.

7 kommentarer

 1. Anders Brenna

  Takk for at dere la ut innslaget.

  Jeg skal skrive litt mer om dette og hvorfor dommedagsprofessorene som sier «vi spår ikke journalistikkens død», i praksis sikrer denne døden med sin anbefalning.

  Listen min over uskrevne blogginnlegg har blitt litt for lang, men jeg skal ta de fortløpende de neste dagene.

  Svar på denne kommentaren

 2. Internet killed the newspaper star? | Det politiske dyr

  […] Dette ser ut til å være dagens spådom – staten og andre bør ta konsekvensene og satse på nett. På NRK beta kan du høre et lydklipp av en debatt der Anders Brenna fra Teknisk Ukeblad argumenterer for at vi kan stå på nippet av en ny gullalder […]

  Svar på denne kommentaren

 3. Og nå hører jeg på det andre klippet, og jeg reagerer litt på noe denne professoren hvis etternavn jeg ikke helt klarer å få tak i sier.
  «og et problem med anonsefinansierte løsninger er at publikums ønsker blir lite ivaretatt….»

  Litt av poenget her er jo at når man har et reklamefinanisert nettsted så er jo antall unike treff veldig avgjørende for hvor mye man kan ta betalt for annonseplassen, noe som fører til at man i STØRRE GRAD må levere kvalitet enn i en papiravis.

  Altså. Nettaviser har ikke mindre insentiv for å levere kvalitet som han påstår.
  Nettaviser er HELT avhengige av «hits» for å tjene penger, og sånn som internet fungerer så får man ikke hits hvis man ikke leverer kvalitet.
  Jeg gidder ikke tipse kompisenen mine om en dårlig artikkel.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.