nrk.no

NRKbeta legges ned

Kategori: NRKbeta


Oppdatering: Dette var – som mange har skjønt – en aprilspøk.

I går la NRK fram årsrapporten for 2008, som viser at det går bra med NRK – tross hard konkurranse. Men vi bruker for mye penger på enkelte områder, og må gjøre tøffe prioriteringer for å kunne få til de prosjektene vi ønsker å satse på.

Derfor er det med tungt hjerte at vi må melde at NRK har besluttet å legge ned NRKbeta. Vi er selvsagt uenig i avgjørelsen men det er ikke vi som bestemmer!

Bilde av Wallula Junction – bearbeidet og med en Creative Commons lisens.

Med virkning fra 11. april vil vi slutte og poste artikler, og gradvis vil nettstedet bli avviklet. Det har vært to morsomme år med en enorm respons fra dere der ute! Over 10 000 kommentarer på rundt 1 000 artikler, og en utrolig mengde råd og meninger om alt som NRK holder på med nett, og nettet generelt.

Vi som jobber med NRKbeta skal jobbe med andre ting. Øyvind Solstad skal jobbe som promoproducer i NRKs markedsavdeling, Marius Arnesen blir redigerer i Sporten (etter noen vellykkede gjesteopphold de siste årene), og Eirik Solheim blir rådgiver for NRKs naturredaksjon i Bergen.

Det har vært fantastisk morsomt, og vi kommer til å savne dette. Takk for oss!

58 kommentarer

 1. Henrik Ahlen

  Vilken tragedi! Först Mindpark, nu NRKBeta. Varför tror alla så många stora mediabolag att man kan lösa den stora krisen med att bara dra ner på allting och hoppas att allt ska återgå till det gamla?

  Svar på denne kommentaren

 2. Hadde ikke artikkelen vært tagga med "LOL" hadde jeg gått på det. Sånn bortsett fra alle kommentarene som nevnte at det var 1.april. Var den "ny jobb"-lista realistisk i det hele tatt? Sånn egentlig? Rådgiver for naturredaksjonen i Bergen..?

  Svar på denne kommentaren

 3. Espen Sundve

  Den ble nok litt for enkel, men godt forsøk. Jeg skulle ønske de andre mediehusene virkelig kunne sette av tid og krefter til et lignende initiativ som NRKbeta (vet VG og TU gjør det), men det fokusers dessverre i for stor grad på å bevare det eksisterende. Man skulle jo tro at man i større grad lærte av skrivemaskineksempelet som alle strategiforelesere prater om.

  Svar på denne kommentaren

 4. En gang bergenser. Alltid bergenser. Vokste opp i Bergen. Så selv om det er 19 år siden jeg flyttet derfra spør fremdeles mine gamle venner fra byen mellom fjellene om "når jeg skal flytte tilbake". Ikke "om jeg skal flytte tilbake".

  Ikke et vondt ord om hverken bergen eller naturredaksjonen. Flott by og bra redaksjon. Men jeg trives nok alt for godt her jeg sitter. Så den var nok ikke så veldig realistisk… 🙂

  Når det gjelder Øyvind er det faktisk en stilling som promoproducer vi fikk hentet ham fra da han kom over til oss i utviklingsavdelingen. Og Mr. ekstremsport-hardcore-happygolucky-Arnesen kunne sikkert gjort det bra for sporten!

  Svar på denne kommentaren

 5. Willy T. Koch

  Jeg ble lurt fram til jeg leste at Eirik Solheim skulle jobbe i naturredaksjonen i Bergen. Jeg vet han har laget en fin fotomontasje med de fire årstidene, men full tid med natur er ikke akkurat fullverdig bruk av Eiriks kompetanse!

  Svar på denne kommentaren

 6. Øyvind Solstad

  Er jeg slem nå? Hehe. Må jo legge ned oss selv innimellom. Tror jeg er sunt. Ser ut som med aprilspøker generelt: Noen gikk fem på, noen skeptisk, andre så det med en gang.

  Svar på denne kommentaren

 7. Jeg satt akkurat og tenkte på at det var helt ok å betale lisens når jeg leste forrige artikkel, så fikk jeg denne rett i trynet… Så kjente jeg det i ilte igjennom kroppen: faen…

  Jeg som til og med ble vekket med en alarm på mobilen i dag som sa: Vær skeptisk i dag.

  Ja ja, det er slik man forstår hvor mye man setter pris på NRKbeta 🙂

  Svar på denne kommentaren

 8. Frank Eivinds verden » Blog Archive » Blei du lurt?

  […] NRKbeta prøvde seg på at de hadde lagt ned, men de er fremdeles høyt oppegående. Dagbladet har en liten samlingside der bla. Stabæk Fotball skal bli FC Stabekk Barum for å virke mer internasjonale. Kvisvik og Ramberg går Moss, mens Riise tar turen Vålerenga. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.