nrk.no

Direktestrømmer fra NRKs TV-kanaler på nett

Kategorier: NRK, Streaming & Video


Vi har fått endel henvendelser om videostrømmer av NRKs nett-tv, og skal svare på dem her. Du kan også bruke kommentarfeltet under om du har ytterligere spørsmål.


(Photo: Eirik Solheim, Creative Commons.)

Den siste tiden har det vært mulig å se NRKs TV-kanaler direkte på nett via mms-lenker fra vårt streamingsystem. Dette har aldri vært en del av NRKs offisielle tilbud. Det har vært en test vi har hatt gående i en periode.

Tilbudet i seg selv er jo helt supert og linkene til disse strømmene har spredd seg rundt på forum og nettet forøvrig. Vi har nå avsluttet testen og strømmene er lagt i svart. Dette har vært en test som det var nødvendig å gjøre åpent tilgjengelig en periode, men på grunn av rettighetsproblematikk har vi nå stoppet den.

NRK har ikke dessverre ikke rettigheter til å streame alt vi sender på våre TV-kanaler på nett. Vi arbeider med et system som skal kunne streame alt vi faktisk har rettigheter til – og kun legge signalet i svart når vi har TV-sendinger som sender innhold vi ikke kan sende på nett.

Desverre vil da altså strømmene som tidligere var tilgjengelig ligge kontinuerlig i svart frem til vi får opp nytt system.

20 kommentarer

 1. Kjipt, det er et mye brukt tilbud her i gården.
  Spesielt på hytta der vi ikke har tv, og hjemme der vi ikke får inn nrk2 på antenne..
  Håper dere jobber med saken for å få de opp igjen

  Svar på denne kommentaren

 2. Trist og tragisk. Jeg har sett på NRK gjennom PeerTV, men nå er det slutt. Har PC koblet til TV-en og har ofte hatt et vindu med TV oppe mens jeg surfer eller gjør andre ting samtidig. Nå er jeg nødt til å enten se på TV, eller kun bruke PC-en. Dette illustrerer rettighets-galskapen vi lever i.

  Før eller siden må disse tullete monopol-rettighetene forbys! De er ikke kompatible med folks rettsoppfatning og de hindrer oss i å bruke dagens teknologi på en fornuftig måte.

  Jeg oppfordrer alle til å boikotte tono, kopinor, etc. Deres krav og urettmessige "eierskap" samt uansvarlige forvaltning er ikke annet enn skamfull.

  Svar på denne kommentaren

 3. Alexander Nossum

  Hvorfor ikke holde tjenesten vedlike men ta betalt for den? Naturligvis ikke rådyrt, men nok til å tilfredstille rettighetshaverne inntil videre… Jeg kan gladelig betale opp mot 100,- for et pr. månedsabonnement, for eksempel til hytta.

  Håper dere vurderer en slik løsning for ihvertfall å kunne tilby samme tjeneste videre!

  Svar på denne kommentaren

 4. Frank F. Burmo

  Alltid kjedelig når den uungåelige teknologiske utviklingen bremses pga slike saker, men vi får håpe det ordner seg etterhvert.

  Hvilke strømmer er det som har gått i svart forresten? Jeg ser på brennpunkt på nrk nett-tv nå og det er da så vidt jeg kan se direkte?

  Svar på denne kommentaren

 5. Ole Amundsen

  Er ikke live-streaming fra TV-kanaler å tenke i feil retning, uansett. Det må være bedre å ha rettigheter til å sende samtlige TV-programmer "on demand" på nrk.no. Ser man bort i fra fotball, så mener jeg live nett-TV er mer for entusiaster enn for den store brukermassen.

  Svar på denne kommentaren

 6. Kjetil Kjernsmo

  Jaja, synd med dette. Det jeg ønsker meg mest er godt dokumenterte feeds (RSS, Podcast, el.l.)av alle sendinger som finnes, sånn at jeg enkelt kan får det inn i min MythStream.

  Svar på denne kommentaren

 7. Det jeg ikke skjønner er hvorfor ikke geoblokkinga var nok. Siden jeg bor i Sverige har jeg rivd meg i håret mange ganger over geoblokkinga, men jeg skjønte jo at dere ikke hadde senderettigheter utenfor Norge. Det var selvsagt mulig å bruke en norsk proxy e.l men det kan umulig ha vært et veldig utbredt fenomen. Nå får vi igjen en situasjon der de rike vinner. Om man har penger til å kjøpe en stor parabol så får man NRK over store deler av jorden – i Sverige får men det til og med via kabel om man betaler for det. Uten at NRK har rettigheter til å sende til Sverige antar jeg. Så hva er løsningen? Ikke veit jeg, men det er i alle fall irritererende!

  Ketil

  Svar på denne kommentaren

 8. Hvilken forskjell gjør det om jeg ser NRK sendt gjennom EN kabel og ikke en annen?
  Direktesending er direktesending. Hvordan kan det spille noen rolle hvilken måte det er sendt på?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.