nrk.no

Tekno ble kveldens vinner på NRK2

Kategorier: NRK, TV & Video

Tekno – Hver mandag på NRK2

Fikk akkurat seertallene for første episode av Tekno: 84 000 seere, og en markedsandel i tv-universet på 5,9%. Det er høyt for NRK2 – og kveldens vinner på kanalen! Dessuten: Dere slo ikke av – men så hele programmet – som betyr høy liking.

Og 84 000 – det er vel Ullevål Stadion fullt nesten tre ganger.

Om dere har tilbakemeldinger så skriv dem her eller meld til programleder Hanne Kari Fossum på Twitter: twitter.com/hannekatt.

Vi skal gi dere tallene på nedlasting av episode 1 av Tekno på bittorrent og seertall i nett-tv og vår videoløsning her på NRKbeta om noen dager.

9 kommentarer

 1. Preben Liland Madsen

  Har alltid lurt litt på hvordan seertallene måles. Kunne dere skrevet en artikkel om det eller pekt meg til en allerede eksisterende artikkel? Jeg har hørt rykter om at det er noen som har en boks som registrerer det, men jeg kjenner ingen med en slik boks. Hvor mange i Norge er det som eventuelt har denne spesielle boksen som registrerer hvilken kanal som blir sett på? Er de spredt utover landet? Fint om dere kunne gi mer informasjon om det, alltid vært nysgjerrig!

  Skal forøvrig se programmet nå!

  Svar på denne kommentaren

 2. Seertallene måles såvidt jeg vet ved at et representativt utvalg på omtrent 1000 husstander har installert en boks som måler hva de ser på. Den registrerer automatisk hvilken kanal som står på, men seerne må selv gi beskjed om at de er der ved hjelp av en fjernkontroll.
  Det er selvfølgelig mange feilkilder, men ny teknologi vil kunne gi bedre og bedre målinger. Nett-tv gir jo 100% nøyaktige målinger på hvor mange som ser på, men det registreres vel ikke demografiske variabler (hvem som ser på). For å finne ut det, kan man benytte brukerprofiler eller spørreundersøkelser.

  Det er TNS Gallup som foretar målingene: http://www.tns-gallup.no/default.aspx?aid=9076857

  Svar på denne kommentaren

 3. Preben Liland Madsen

  Hmm. Synes jo ikke at 1000 stykker var et veldig stort utvalg med tanke på at det er over 5 millioner her i Norge. Går det an å melde interesse for slik måling?

  Jeg har og vanskelig for å tro at alle familier er nøye med å logge seg inn og ut slik at man får vite hvem i familien som så hva.

  Svar på denne kommentaren

 4. Det er riktig som @Lyot sier at seertallene måles med bokser tilkoblet fjernsynsapparatet. Jeg er blant dem som jobber med disse tallene til daglig.

  @Preben: 1000 _husstander_ (ca 2500 mennesker) er faktisk et godt utvalg i internasjonal sammenheng.

  Utvalget er tilfeldig satt sammen og det går derfor ikke an å be om å få være med.

  Mer om undersøkelsen finner dere her:

  http://www.tns-gallup.no/default.aspx?aid=9076857

  Svar på denne kommentaren

 5. Stian Håklev

  Bra greier. Så nettopp tekno og første episode av der ingen skulle tru nokon kunne bu. Tekno var godt satt sammen – for meg som bruker for mye tid på blogger, TED videoer etc, var det vel ingenting direkte nytt, men innser jo at jeg ikke er målgruppa.

  Husker for lenge lenge siden at det var et program som het Beyond 2000 på TVN eller noe. Det var greier det, absolutt favorittprogrammet mitt. Lurer i og for seg på om jeg hadde syntes det var like kult i dag, men ikke umulig.

  Ser ikke mye på TV så jeg vet ikke hva som blir gjort i andre programmer, både i Norge og i utlandet, men jeg har mange ideer på ting som kunne bli inkludert (men som kanskje ikke passer programkonseptet)… for eksempel mer om sosiale/politiske effekter av teknologi, om teknologi i høyere utdanning (podcast av klasser, opencourseware), open access i forskning, hvordan blir mobiltelefoner brukt rundt i verden… Jan Chipchase (janchipchase.com) har en utrolig blog der han reiser verden rundt og ser på hvordan folk bruker teknologi på ulike måter, skulle gjerne sett et intervju med ham (eller gi ham penger og la ham lage en tv-serie!) 😉

  Uansett, gleder meg til mer innehold på torrent!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.