nrk.no

NRK setter opp sin egen torrent-tracker og legger ut populær serie

Kategorier: Fildeling,NRK & TVVi hadde stor suksess med å legge ut Nordkalotten 365 i full kvalitet for nedlasting via BitTorrent i fjor. Etter det har vi sporadisk lagt ut annet innhold også. Testene har vist at denne teknologien egner seg meget bra for å kunne nå ut med store filer til mange mennesker.

Derfor har vi nå tatt teknologien et hakk videre og satt opp en egen tracker hos NRK. Det gir oss blant annet mye bedre statistikk og generelt litt bedre kontroll.

For å feire at trackeren er oppe og går har vi prøvd å finne noe populært innhold å dele. Dere som har fulgt med på diskusjonene rundt denne formen for distribusjon vet at det ikke er så mye innhold vi har rettigheter til å legge ut slik. Dette jobber vi med, og vi håper å kunne utvide sakte men sikkert.

Der ingen skulle tru at nokon kunne laste ned

Akkurat nå passer det veldig fint at vi har fulle rettigheter til å legge ut siste sesong av den meget populære serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu«. I utgangspunktet kan det høres ut som galskap å velge noe som klinger så gammeldags. Men det klinger ikke gammeldags hos våre seere. Det er et av NRKs mest populære program og statistikken viser at det også er svært populært blant ungdom. Og sist men ikke minst: vi har rettigheter til å dele denne serien på denne måten.

Vi har lyttet til deres tilbakemeldinger og legger det ut gratis og ukryptert i full kringkastingskvalitet. For hørselshemmede og andre som måtte ønske det har vi også lagt ved tekstfilene.

Hvordan laster du ned?

BitTorrent-systemet fungerer slik at du trenger et program på datamaskinen din som støtter akkurat denne formen for nedlasting. Dette programmet kalles en BitTorrent-klient. Når du har et slikt program på maskinen din må du laste ned noen små såkalte torrent-filer.

Du laster ned torrent-filene ved å klikke på dem eller sette opp et abonnement som sørger for at programvaren din enkelt og greit henter alt sammen automatisk. Så vil maskinen din åpne denne torrent-filen og avgjøre hvordan den får tak i selve videofilen. Du finner linker til alle torrentfilene lenger nede i denne artikkelen.

For de som ikke har en BitTorrent-klient allerede anbefaler vi at dere bruker et program som heter Miro. Det er gratis og finnes for Mac, Windows og Linux. Begynn med å laste dette ned og installer det på maskinen din.

Når Miro er ferdig installert kan du klikke på knappen under for å sette opp nedlasting av alle episodene:
Miro Video Player

Dersom det ikke fungerer legger du til serien ved å kopiere følgende tekst:
http://nl.nrk.no/torrent/deringenskulletru/deringenskulletru.rss

I Miro velger du så «Legg til kilde» fra menyen som heter «Sidepanel» og så limer du inn teksten der det står URL:

Til slutt klikker du «Lag kilde». Da skal «Der ingen skulle tru…» legge seg til som kilde i sidepanelet og starte nedlastingen.

Linker til torrentfilene

Bruker du for eksempel nettleseren Opera er det bygget inn støtte for BitTorrent. Da kan du bare klikke på linken til den episoden du vil ha under. Så starter nedlastingen.


Torrentfil: Kirkefjorden i Lofoten (1:6)
Fjorden er like trolsk som husklyngja inne i fjordbotnen. Ein gong budde 300 menneske i Kirkefjorden i Lofoten. No er Oddvar Berntsen den einaste som er att om vinteren. I Bunesfjorden, som går parallelt med Kirkefjorden, er situasjonen om lag den same. Utanfor, og attanfor den veldige Bunessanden, ligg eit einsleg lite hus ved storhavet. Dit ut må ei eldre dame frå Göteborg kvar einaste sommar, sjøl om staden er både veglaus, vasslaus og straumlaus.


Torrentfil: Folka på Femundshytta (2:6)
I villmarka vest for Femunden lever Milda og Klas Femundshytten att åleine. Då Klas voks opp, var fiske og fangst livsgrunnlaget. No sper dei på pensjonen ved å ta imot turistar som får servert mat i fjøset, historier om mor Olave som fødde på setra, og soger frå den gongen Femundshytta var eit underbruk under koparverket på Røros. Men størst stemning skaper lasskøyrarane når dei på veg mot Rørosmartnan tek inn på Femundshytta med song og spel.


Torrentfil: Jenny og det store samspelet (3:6)
Ho voks opp i rikmannsmiljøet i utkanten av New York – og ho har aldri sete ved ein PC, aldri snakka i ein mobiltelefon eller teke i eit bilratt. Men bak rokken sit ho ofte, og kveld og morgon sit ho på fjøskrakken i skinet av ei lykt. Jenny Endresen lever på den veglause og straumlause fjellgarden Moslid i Vinje i Telemark, og ho lever slik bøndene gjorde for hundre år sidan. Målet er å vere sjølvhjelpen, leve i samspel med naturen og ikkje øydeleggje jorda.


Torrentfil: Knut og budeia i Hattfjelldal (4:6)
Byguten Knut Kastnes realiserte draumen om å bli bonde då han kjøpte det avsidesliggjande småbruket Sæterstad i Hattfjelldal. Han flytte inn i halvt falleferdige hus, han søkte etter budeie, og Siri Kobberød frå Trondheim kom – og vart verande. Saman har dei omskapt Sæterstad til eit stasbruk. I eitt fjøs driv dei oppdrett av røye og lagar rakfisk for sal, og i eit anna fjøs leverer geitene råstoff til det som blir til eit tital osteslag, ysta heime på garden.


Torrentfil: Kirsten og dei 13 rallarane (5:6)
Ho bur i eit hus i skogen ved Homevassevje, i ein gammal vaktarbustad ved den nedlagde Setesdalsbanen. Ho er kunstmålar, og om sommaren står ho ute og målar i blomstra støvlar og elles ingenting. Var det ikkje for ormen, hadde ho kasta støvlane og. Kirsten Lundsgaardvig er dansk og fargerik. Ho er og katolsk, og har endåtil teke imot den siste oljen. I tillegg lever ho i lag med tretten rallarar. Dei er alle døde, men held henne like fullt med godt selskap.


Torrentfil: På vitjing i havgapet (6:6)
Severin Rønes er 25 år gammal og seier at han er som ungdommar flest. Men han har slege seg ned på ein veglaus, avfolka ættegard ved Storfjorden på Sunnmøre. Her lever einebuaren som sauebonde og veidemann, han jaktar hjort og rev og fangar mår og røyskatt. Sist vinter vart båten hans broten ned under ein storstorm, og seinare fór kaia same vegen. Men Severin gjev ikkje opp. No ryddar han skog for å få skikk på kulturlandskapet på garden og på stølen.

Og om du som så mange andre allerede har din favorittprogramvare er det bare å laste ned torrentfilene fra linkene over, eller sette opp abonnement på RSS-feeden:
http://nl.nrk.no/torrent/deringenskulletru/deringenskulletru.rss

Hvordan spiller jeg av filene?

Dersom du bruker Miro for å laste ned kan du spille av filene direkte i Miro. Ellers anbefaler vi også VLC Player som finnes gratis for Mac, Windows og Linux. Videoene spiller også fint i Quicktime.

Hvordan får jeg frem underteksten?

Vi har lagt ved såkalte srt-filer som inneholder den samme teksten som vi ellers ville brukt på tekst-TV side 777. Dersom du vil ha frem denne teksten anbefaler vi at du bruker tidligere nevnte VLC Player. Så lenge du sørger for å beholde videofil og tekstfil i samme mappe vil VLC automatisk legge på undertekstene. I episode nummer 3 er det en del engelsk tale. Dette vil også bli tekstet dersom du spiller av med undertekster.

Men er ikke BitTorrent ulovlig?

Nei. Denne teknologien er ikke ulovlig. Og ved å sette opp en egen tracker og tilby kontrollert innhold direkte fra NRK sikrer vi at publikum ikke trenger å benytte andre og eventuelt upålitelige metoder for å få tak i innholdet vårt i god kvalitet. Mer om dette her: NRK, bittorrent og the pirate bay.

Hvorfor får vi ikke dette i High Definition (HD)?

Denne sesongen av «Der ingen skulle tru…» ble ikke produsert i HD. Etter hvert som vi utvider dette tilbudet vil vi nok få rettigheter til å legge ut innhold som har blitt produsert i HD. Da får dere det selvfølgelig i HD for nedlasting også.

Hva blir det neste dere legger ut?

Det vet vi ikke nå, men vi tar denne formen for distribusjon på alvor. Den blir lagt inn som et tillegg til nett-TV, podcast og alle de andre måtene vi når ut med innholdet vårt. Det vi kan tilby for nedlasting i full kvalitet vil desverre være begrenset i forhold til det vi kan tilby på nett-TV og vanlig kringkasting. Ikke fordi NRK ikke ønsker å legge ut så mye som mulig på denne måten, men fordi vi ikke har rettigheter til å legge ut innhold så fritt.

Selv om et program i sin helhet er produsert av NRK er det ofte knyttet rettighetsbegrensninger til innholdet vårt på grunn av musikk, skuespillere, eksterne produsenter osv. Vi jobber kontinuerlig med å forhandle rettigheter og ser på alternative kilder til for eksempel musikk. Slik at vi kan tilby vårt innhold så fritt som mulig ut mot publikum.

Vi skal holde dere orientert her via NRKbeta!

104 kommentarer

 1. Dette er jo helt fantastisk! Nå gjelder det bare å få lagt ut all infoen om serien og episodene på TheTVDB.com, slik at min Apple TV med XBMC installert får innhentet bilder, datoer og beskrivelser.

  Hvem vil ta på seg jobben? 😀

  Svar på denne kommentaren

  • eirikso (svar til Håkon)

   Ja. For denne serien er det hovedsaklig teksting for hørselshemmede vi har lagt ved. Men for episode 3 blir denne nyttig for andre også siden en av de medvirkende snakker engelsk.

   Vi skal se litt på hvordan vi gjør dette i fremtiden. For episode nummer 3 burde vi ha lagt ved en tekstfil som kun inneholdt oversetting av den engelske talen også.

 2. Fantastisk jobet av NRK! Bare en nytelse å kunne laste ned innholdet som torrent i god kvalitet. Er en stor bruker av podcastene (med og uten video) Kommer noen av disse til å legges ut som torrent i stedet, feks de daglige Dagsrevyen NRK1 sendingene i høyere oppløsning? Skal teste litt denne torrentløsningen med http://www.boxee.tv også.

  Svar på denne kommentaren

 3. Ketil Rudjord

  Nå har jeg lastet ned Miro og har da fått et komplett ubrukelig program da det kun har japanske menytekster. Har søkt på nettet og ser at det er mange andre som sliter med det samme problemet. Hvordan i all verden kan dere anbefale et slikt drittprogram?

  Svar på denne kommentaren

  • Beklager dersom du opplever problemer med Miro. Som med de fleste program finnes det kompatibilitetsproblemer og bugs i Miro også. Men flere millioner mennesker bruker det uten problemer og flere tidligere tester har vist at vårt publikum liker dette programmet.

   Du står helt fritt til å bruke andre BitTorrentklienter om du vil.

  • Øyvind Solstad (svar til Ketil Rudjord)

   Det skal da ha norske tekster om du har norsk Mac OS? Det har jeg. Merkelig. Hva slags språk kjører du på selve OSet? Norsk eller engelsk?

 4. Jan Erik Garshol

  Takk NRK!

  Fortsett med "Nytt på Nytt", Dagsrevyen, Himmelblå, Livvaktene og anna egenprodusert/samproduksjonar – da skal eg frivillig byrje å betale TV-lisens, sjølv om eg aldri har eig eller noken gang kjem til å eige ein TV!

  Svar på denne kommentaren

 5. Frank Eivind R.

  Dette liker jeg. Fikk ikke med meg denne sesongen av "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu", så dette passer bra. Det er alltids greit å ha noe på hjemmeserver min jeg kan se på.

  Som en del andre her, håper jeg på noe i HD.

  Svar på denne kommentaren

  • Kristoffer Varholm (svar til Håkon)

   Omtrent all nedlastet (både lovlig og ulovlig) video på nettet i dag, og spesielt HD er i .mkv. Det støttes out-of-the-box i VLC, MPC HC, og garantert mange andre avspillere. Man kan dessuten få støtte i nesten hva det skal være med codecs. Formatet er veldig praktisk fordi man kan legge undertekster (alle formater, inkludert .srt) inni fila, og man kan også ha flere lydspor om man ønsker flere språk. Det er også en enkel sak å "hente ut" filene igjen.

 6. Veldig flott at dere legger ut dette, gleder meg til å se! Pratet faktisk med en representant fra Miro på en konferanse i California som fortalte dette, og ble veldig gledelig overrasket.

  Desverre lastes det ned ganske tregt i Canada, litt pga få lokale peers kanskje, men mest fordi det er så lite konkurranse mellom ISPene her, og de fleste throttler torrents. Men det er jo ikke NRK sin feil – tvert i mot, jo mer legitimt torrent innehold som finnes, jo sterkere blir saken for nettnøytralitet!

  Legger dere ut dette med en åpen lisens også? Har en kamerat som kanskje er interessert i å fansubbe til kinesisk, og srtene gjør jo dette mye enklere (har time codes), men har han rett til å så legge ut den nye versjonen, med kinesisk undertekst, på en kinesisk bittorrent site?

  Stå på!
  Stian

  Svar på denne kommentaren

  • Sigurd (svar til houshuang)

   I den engelske artikkelen står det:

   We have provided all the Norwegian subtitle files and if people want to fansub any of the episodes we’re more than happy to let you do that. Please let us know in the comments and we’ll link to your translations.

   Så man skulle ikke tro det er noe problem…

  • eirikso (svar til houshuang)

   Han kan oversette, men må linke til våre torrentlenker for nedlasting av videofilene. Om han melder fra skal vi legge opp linker til alle oversettelser her.

   Han kan desverre ikke redistirbuere selve videofilene på andre sites. Men linke til torrentfilene er ikke noe problem. Og vi har ingen geoblocking på vår tracker.

 7. veldig veldig bra, men dere trenger en skikkelig "plattform" hvor dere kan samle alle torrent-filene og ikke bare samle linker i en artikkel på nrk-beta, det blir uoversiktlig og lite brukervennlig.

  Svar på denne kommentaren

 8. Lasse Karstensen

  Hein Haraldson Berg har et poeng. Det trengs en eller annen inngangsport til disse ulike torrentene. Akkurat nå er det masse blog-postinger her og der, og inget sentralt sted å finne frem hva dere sitter på.

  Svar på denne kommentaren

 9. Willy T. Koch

  Veldig bra, kudos til dere! Gleder meg til å følge utviklingen og HD innholdet.

  Håper Danmarks DR tar hintet og gjør noe med sin modell. Gikk glipp av siste Sommer og der er det intet arkiv i det hele tatt. Har de bare rettigheter til å la ting ligge ute i to uker?

  Svar på denne kommentaren

  • Kjetil (svar til Nina)

   Tekstfilene mangler BOM, slik at programmet du bruker sannsynligvis ikke klarer å gjenkjenne filene som utf-8. Du kan fikse det ved å åpne dem i notepad og lagre som en ny fil. Da må du velge UTF-8 i encoding-feltet og så kan du sette på en liten tekststreng på slutten slik at programmet gjenkjenner filen automatisk og at du ikke trenger å slette den gamle, f.eks "der.ingen.skulle.tru.s07e01.1024×576.h264.NRK.et_eller_annet.srt" (husk punktum foran et_eller_annet).

   For øvrig er det et annet lite problem med tekstfilene. Tidskodene står skrevet som "00:00:07,040–>00:00:13,520", mens det er vel mer standard å skrive "00:00:07,040 –> 00:00:13,520" (altså med mellomrom). Det kan medføre til problemer med enkelte programmer som forventer det sistnevnte formatet.

 10. Marius Taule

  Har dere fått tilbakemeldinger på den norske oversettelsen også? Det er jeg som oversatte 2.0-versjonen, og driver smått på med litt pussing her og der når jeg ser feil, men det er ikke alt som er like lett å oppdage. Hadde vært supert med tilbakemeldinger 🙂

  Svar på denne kommentaren

 11. Det er ingen grunn til å ha tekstingen i en separat fil, MP4 kontainerformatet støtter teksting.

  Jeg vil også anbefale bruk av Matroska (.mkv) fremfor mp4 som kontainerformat, siden matroska har flere egenskaper, støtter flere kodere, og er lisensfri (Public Domain)

  Hjertelig takk for dere tar i bruk dagens teknologi istedet for å stritte i mot utvikling slik de fleste andre selskaper desverre gjør. Som forbruker er jeg svært takknemlig, lykke til videre med teknologisatsningen!

  Svar på denne kommentaren

 12. Martin Rødvand

  Meget bra av NRK!

  Det er fantastisk å se at det eksisterer mennesker som forstår Internett og får utrettet noe i et stort selskap som NRK er.

  Neste steg må være å få opp en portal med en oversikt over hva som er tilgjengelig fra NRK.

  Jeg regner med at NRK kommer til å konstant seede filene slik at de aldri forsvinner? Og, når du sier at "Der ingen skulle tru…" ikke produseres i HD, det hadde vært morsomt å få en oversikt over hvilke programmer som produseres i HD av NRK nå for tiden.

  Svar på denne kommentaren

 13. Eiriks forfatterblogg :: Piratdebatt i Drammensbiblioteket

  […] – noe som kanskje bare skulle mangle i en tid da “Tanta på Marienlyst” setter opp sin egen torrenttracker og dermed befester rollen som blir landets kanskje ledende leverandør av fildeling for folk […]

  Svar på denne kommentaren

 14. Jeg har begynt på fansubs til disse episodene. Er første gang jeg prøver meg på dette, og engelsken er temmelig rusten (selv med hjelpemidler) men jeg tror jeg gjør det forståelig for folk flest. Morsomt og lærerikt iallefall.

  Svar på denne kommentaren

 15. Dølle Jølle

  Hei,

  kunne gjerne tenkt meg å laste ned uten å bruke Torrents siden Torrents er så sinnsykt knot. Betaler gjerne litt ekstra for å slippe…

  Er det noen måte jeg kan gjøre dette på?

  PS: Poster under falsk navn så min tech-elskende venner ikke ser at jeg ikke får til Torrents og mobber meg for all etterid:)

  Svar på denne kommentaren

 16. NRK burde gå i bresjen for å innføre et norsk ord for torrent tracker. De med innsikt i teknologien kan sikkert finne bedre alternativer enn torrent nav eller torrent sentral som jeg foreslår.

  Svar på denne kommentaren

  • Kristian (svar til Magnus)

   Hmmm…hvis vi skal ha et norsk ord, må vi jo også oversette Torrent. Mitt forslag blir da strøm nav eller flod nav!

 17. Jeg vil også helst ha mkv filer siden man da kan velge om man vil ha undertekst. Lurer på hvorfor dere har valgt 1024 pixler i bredden på filmen? Jeg hadde satt pris på 1280! Jeg fikk ca 1.5MB i sekundet på min 17mbit linje da jeg lastet ned testfilmen.

  Svar på denne kommentaren

  • Jørgen (svar til Magnus)

   1024 piklser i bredden er 16:9 utgaven av PAL (720×576).
   Regner med at det er grunnen, og uansett er det mye bedre enn det meste som finnes på nettet.

 18. skjegg.com » NRK setter opp sin egen torrent-tracker

  […] har NRK satt opp sin egen torrent-tracker! De har allerede lagt ut den grisepopulære (øhm) serien “Der ingen skulle tru at nokon […]

  Svar på denne kommentaren

 19. På nederlandsk og greier:

  pcmweb.nl/artikel.jsp?id=2398223

  Noorse omroep begint eigen BitTorrent tracker

  Afgelopen jaar heeft de Noorse staatsomroep, de NRK, een aantal testen gedaan met BitTorrent. Die zijn zó goed bevallen, dat de omroep besloten heeft om nu met een eigen BitTorrent-tracker te komen en op een regelmatige basis content op deze manier te gaan verspreiden.

  Svar på denne kommentaren

 20. Hva mener du med 1024 er 16:9 utgaven av PAL? 16:9 formatet av PAL som sendes på TV er da fortsatt 720 i bredden! Poenget mitt er at standaren for 720p HD er 1280 i bredden så det hadde vært fint å fått videoen i dette formatet da dette er standard. 1024 er bedre enn det meste som finnes på nettet ja, men det er ikke bedre enn det meste av høy kvalitet som ligger på nettet. Alt jeg laster ned fra nettet er på 720p eller 1080p.

  Svar på denne kommentaren

 21. DV PAL er ikke square pixels, men har forskjellige forhold på pikslene avhengig om det er 4:3 eller 16:9.
  1024×576 er 16:9 i square pixels og derfor er det flere playere som kan spille det av uten og velge forholdet manuelt. En serie som er tatt opp i dv pal blir det dumt hvis de skal oppskalere det før de sender det ut. For det første kan du oppskalere det selv og for det andre tar det mer plass og skaper mer unødvendig trafikk.

  Svar på denne kommentaren

  • flipme (svar til Jørgen)

   Ja, det er sikkert ganske mye enklere for NRK med en slik workflow så lenge kanalene deres fortsatt ikke har gått over på HD, men får håpe de legger ut HD så fort de begynner å produsere/sende dette.

 22. Jørgen har rett. 1024×576 er den mest fornuftige oppløsningen når innholdet er produsert i standardoppløsning, 16/9. Å blåse opp til 1280×720 vil bare være sløsing med plass.

  Når det er sagt skal vi helt klart legge ut innhold i HD når vi kommer dit at vi får rettigheter til å legge ut noe som er produsert i HD. Da er 1280×720 en fin oppløsning.

  Svar på denne kommentaren

 23. Hallvor Engen

  Fine ting! Men hvis dere har rettigheter til å legge ut denne sesongen, er det da vanskelig å få rettighetene til resten av sesongene? Dere burde jo vite temmelig godt hvor problemene er når dere fikk det til med denne sesongen. Vil anbefale at dere smir mens jernet er varmt og får lagt ut så mange sesonger som mulig.

  Svar på denne kommentaren

 24. Frank Eivinds verden » Blog Archive » NRK med egen torrent-tracker

  […] For å laste ned episodene til Der ingen skulle tru at nokon kunne bu fra sesong 7, går du til NRKbeta.no. […]

  Svar på denne kommentaren

 25. OK, takk for tipset. Forøvrig fikk jeg opp norske menytekster etter å ha fjernet alle andre språk enn norsk og engelsk fra Language-oppsettet. De overflødige språkene har forøvrig aldri skapt problemer før.

  Svar på denne kommentaren

 26. Norwegian Broadcasting Corporation sets up its own bittorrent tracker

  […] egen artikkel som forklarer hvorfor vi av og til skriver på engelsk her på NRKbeta. Oppdatering: her er den norske versjonen av denne […]

  Svar på denne kommentaren

 27. Tom Svinkerød

  Dette er, som så veldig mange før meg har kommentert – et fantastisk initiativ, veldig imponerende!
  Men – når kommer resten av de eldre sesonger av Der ingen skulle tru at nokon kunne bu?

  Svar på denne kommentaren

 28. Finnes det et sted hvor man kan sende ønsker til torrents?
  Ser at Olje! er borte fra nett-tv, og en slik bra serie burde vært obligatorisk pensum i alle økonomiutdannelser…
  Hadde også vært supert om 330 Skvadronen hadde kommet som torrent.

  Applaus til NRK.!

  Svar på denne kommentaren

 29. Hadde det vært mulig å få filene i .avi-format? Det ser ut til å være det eneste formatet freeboxen min skjønner noe av. Datakraften (mangel på sådan) her i huset gjøre det vanskelig å endre format selv.

  Takk for et flott tilbud.

  Svar på denne kommentaren

 30. Slutten for TV som vi kjenner det « [MU:V] media – Torkel Bergstol

  […] tid for TV-kanalene om de klarer å tenke offensivt som NRK, som for eksempel eksperimenterer med torrent-distribusjon. Hulu og deres konkurrenter bruker fremdeles tid på å komme gjennom rettighetsmølla i markeder […]

  Svar på denne kommentaren

 31. ABC-klubbens egen torrent-tracker

  […] inte så länge sedan kunnde vi läsa på norska NRKbeta att NRK beslutat att distribuera program via webben med bittorrent-teknik. Bittorrent-tekniken är […]

  Svar på denne kommentaren

 32. najs.no » Blog Archive » Nytt argument for fildeling?

  […] som driver på denne måten og sjå meir på NRK, som har skjønt dette med tilgjengelegheit og deler ut eigenproduserte program i full kvalitet med P2P-teknologi. No har dei også lagt ut 330-skvadronen, så løp og […]

  Svar på denne kommentaren

 33. Etter å ha lastet ned " Der ingen skulle tru at noen kunne bu" så sliter jeg med å bare kunne spille den av i Miro uten problemer. Størrelsen på filen står til 4 kb på alle nedlastingene der, men de er i realiteten lagret i full størrelse på min harddisk. Henter jeg opp dem manuelt derfra er det ikke noe problem å spille dem av. Hvorfor kommer dem opp med bare 4 kb i Miro? Alle andre NRK program fungerer bra å spille av direkte.

  Svar på denne kommentaren

 34. Analyse: Film og TV-bransjen versus fildeling

  […] har de også begynt å tilby sine tv-programmer til nedlasting, ofte i HD-kvalitet. Dette med stort hell. Det skulle vel heller ikke mangle? Med tanke på at NRK som kanal er statlig finansiert gjennom […]

  Svar på denne kommentaren

 35. På tide med en norsk torrent-site? – Klems Klikk

  […] i blinken for NRK. Det passer jo perfekt i rikskringkastings-delen av NRK. NRKbeta har allerede startet en tracker, og jeg lurer på om de ikke allerede jobber med å koble på en søkemotor […]

  Svar på denne kommentaren

 36. Hvorfor får vi aldri sett første halvdel av første sesong med Der ingen skulle tru nokon kunne bu? Dette var topp episoder som ikke er lagt ut noe steder, kun de siste i denne sesongen er lagt ut.

  Svar på denne kommentaren

  • eirikso (svar til Thomas)

   Tenker du da på publisering i Nett-TV? Uansett så er jeg rett og slett usikker på grunnen til at det eventuelt mangler episoder fra første sesong.

 37. Hei dette høres nesten håpløst ut men kan noen eller er det noen sov vet hvilken episode av Der ingen skulle tru at nokon kunne bu det var en dame som tente opp under et badekar ute???
  Håper noen kan svare meg 😛

  Svar på denne kommentaren

 38. Fremtiden for The Pirate Bay

  […] The Pirate Bay baserer seg på en programvare som heter OpenTracker. Den samme som NRK bruker til sin torrentløsning. Denne programvaren er gratis og distribuert under den herlige lisenstypen “beer ware”. […]

  Svar på denne kommentaren

 39. Ikke «dobbel betaling» på nrk.no

  […] nett-TV. At vi hele tiden prøver å utvide vårt tilbud på podcast. Og at vi har hatt suksess med egen torrent-tracker og har spennende forbedringer å komme med der også. Og at det skal fortsette å være gratis for […]

  Svar på denne kommentaren

 40. CC-lisensierte aviser « btlysnes

  […] NRK har man blant annet økt DVD-salget av Lars Monsens 365-serie ved å gi bort det samme innholdet gratis i høyoppløselig nedlastbar form (BitTorrent). Javisst, NRK er i en spesiell posisjon allerede med sin lisensfinansiering, men […]

  Svar på denne kommentaren

 41. Hei!

  Syns dere skal legge ut de gamle barne – tv slagerne også. Deriblandt er i allefall «Dyra i hjorteparken», «Flukten frå hjorteparken» og «Dyra frå hjorteparken» SVÆRT etterlengta, for de finnes ikke på VHS tilgjengelig lengere, og de har aldri vært ute på DVD,men med norsk dubbing MÅ det være, såklart! 🙂
  Om dette kan ordnes, ja, da skal jeg slå kryss i taket for NRK og reklamere for dere!

  Svar på denne kommentaren

 42. Kan dere legge opp noen gamle svart-hvit opptak? Gjerne om folkemusikk og norsk folkekultur.
  Nye klipp om folkemusikk er også velkoment 🙂

  De andre sesongene av Der ingen skulle tru at nokon kunne bu hadde også vært artig, spesielt den med Jon I Skåro.

  Svar på denne kommentaren

 43. Hei.
  Har kjøpt den DVD’en som ble gitt ut, og ettersom NRKbutikken sier at ingen flere DVD’er vil bli gitt ut, så lette jeg litt. Fant da denne siden.. jippi.
  Men, finnes det flere episoder enn disse i torrentformat for nedlasting ?

  Svar på denne kommentaren

 44. Frede Rasmussen

  Er det muligt og få en link der virker til >>hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo << linkene her foroven ser ikke ud til aaaaat virke og gene til dem alle sammen han har lavet for de ælste har DR en mani med og sætte en sort kant hele vejen rundt på TVet ved og sætte logoet oppe i venstre hjørne og nederste undertekstlinje nede i den sorte kant og da jeg ikke har probler med norsk så vil jeg gerne downloude dem som utorentfiler men jeg kan ikke få denne link heroppe til at virke.

  Mvh.
  Frede Rasmussen

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.