nrk.no

Google Friend Connect – se nederst

Kategori: Det sosiale nettet


Vi tester og tester. Se nederst på skjermen. Skal være en blå stripe der. Legg gjerne inn kommentarer og meld deg inn. Du må ha en konto hos Google for å bruke den.

25 kommentarer

 1. Eyvind A. Larre

  Det er faktisk slik at man ikke behøver en Google konto for å bruke Google Friend Connect. MEN.. Google har gjort noe som er smart… dersom man er logget inn på en Gmail konto vil man kun få Google som alternativ. Dersom du sørger for ikke å være innlogget vil man få mulighet for å knytte seg opp ved hjelp av OpenId, AIM, Yahoo eller en Google konto. Litt forvirrende og ikke spesielt brukervennlig. Man kan etter å ha logget inn også hente profilinformasjon fra Twitter 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • ad (+jfdfj) (svar til ad (+sdsgds))

   Nå fikk jeg filtrert vekk innholdet, men har fortsatt en diger bar, tilsvarende to menylinjer, som ligger og stjeler tilbake plassen jeg har frigjort ved å slå av unødvendige menylinjer… jaja, får håpe dere begynner å skrive brede artikler, da 😛

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Det har en hensikt, all denne testingen. Når vi vet hvordan vi skal bruke disse nye funksjonene, vil vi designe dem bedre, slik at de ikke stjeler verdifull skjermplass. Så bær over oss. Dette er NRKbeta, og da er det alltid noe som beta-testes, med de evt. ulempene det medfører.

  Har dere ideer og tanker om hva vi kan bruke Friend Connect til, så vil vi gjerne høre!

  Svar på denne kommentaren

  • tornsuits (svar til Øyvind Solstad)

   Synes det er kjempebra at dere tester ut. Keep it up! Verdifullt ikke bare for dere men for oss andre som driver med web at noen tester ut forskjellige løsninger i en levende og godt besøkt site som dette.

   Kudos til dere 🙂

 3. Har lekt litt både med Google Connect og Facebook Connect. Og jeg forstår veldig mulighetene som ligger i Facebook Connect.. Men må ærligtalt inrømme at jeg ikke helt forstår greia med Google Connect. Det eneste man får er jo muligheten til å se "medlemmer" av siden og en slags "gjestebok" i form av kommentarer.

  I Facebook Connect kan man jo hente ut mye mer data og står friere til å presentere det som man vil.

  Kan noen forklare meg i korte trekk hva man i praksis kan bruke Google Connect til?

  Svar på denne kommentaren

  • Velmont (svar til tornsuits)

   Google si løysing bygger på OpenStack, so den er mykje meir distribuert.

   FriendConnect er starten på OpenSocialStack, — den opne, distribuerte sosiale veven. Altso, det eg ynskjer skal taka yver for lukka datasiloar som held brukarane som gissel; Twitter, Facebook og det som verre er.

  • tornsuits (svar til Velmont)

   Ok, men det svarte ikke på mitt spm. Hva konkret kan man bruke Google Connect til pr idag?

  • Velmont (svar til tornsuits)

   Det er sant ganske enkelt av di eg ikkje veit um meir enn nett det NRKbeta brukar det til her. 🙂

   Men det KANN brukast til alt. So det er ein lur teknologi å stø seg på, for han kann verta utvida på same måte som HTTP hev vore bra for oss, for det gjeng an å bygga allslags hendige ting uppå… 🙂

 4. Jill Walker Rettberg

  Litt knotete – jeg oppdaget at jeg kunne klikke på mitt eget ansikt nede til venstre og se mine blogger, GOogle Readeren min sine shared poster og en rekke blogger jeg følger med på (fra Google Reader antar jeg, kanskje fra Blogger following) og det ville jo vært litt kult om jeg kunne se det på andre som kommenterer – som et kontekst, liksom. Men det virker ikke som om klikking på andre sine hoder hjelper noe? Skjønner heller ikke hvordan jeg skal legge inn en kommentar der – måtte jeg logget meg MER inn?

  Svar på denne kommentaren

 5. Martin Bekkelund

  Har noen vurdert brukervennligheten oppi all funksjonaliteten? Personlig synes jeg grensesnittet begynner å bli alt for overlesset til at det fungerer optimalt. Jeg la ut et skjermskudd, så kan dere reflektere litt over det, og hva dere faktisk trenger. 🙂

  Men hei, fint at dere tester nye ting, det setter vi alle pris på. Kanskje man skulle hatt en NRKbeta-beta? 😉

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg ser heller ikke poenget med dette, i hvert fall ikke slik som det er nå. Alt jeg ser er en liste over "medlemmer", noe som ikke sier meg noen ting, og en liten boks til kommentarer som heller ikke er så mye vits.

  Til gjengjeld ser jeg to store ulemper: For det første tar baren opp veldig mye plass, spesielt på min lille netbook, og de blir det flere og flere av. For det andre trenger ikke Google å vite enda mer om oss alle. En ting er at de vet hvilke søkeresultater vi klikker inn på (noe jeg unngår med CustomizeGoogle), men hvorfor skal de også kunne koble kontoen min til de nettsidene jeg går direkte inn på uten å søke.

  Hvis de i fremtiden legger til funksjonalitet som er kjekk å ha og gir deg mulighet til å sørge for at de ikke kan koble kontoen til de nettsidene som bruker Friend Connect, må dere gjerne legge den til igjen, men nå ser ejg ikke noe poeng med å ha det.

  Svar på denne kommentaren

 7. Friend Connect og IntenseDebate: To tester

  […] lørdag slo vi på Friend Connect her på NRKbeta, en test hvor vi plasserte en lyseblå stripe nederst på skjermen – der folk kunne melde seg som […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.